KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 2 januari 2015

FÖRRA ÅRETS SISTA DAG OCH ÅRETS FÖRSTA

Får börja med att ursäkta mig! Jag har försökt flera gånger att gå in till er mina bloggvänner och kommentera, utan att lyckas. En har jag försökt tre gånger faktiskt, men nu har jag gett upp. Får försöka någon annan dag.....

Gårdagen spenderade vi ensamma hemma. Vi har en för smällare rädd liten hund, så det var inte att tänka på att åka hem till någon som bor mer "civiliserat". Vi vet ju att här hemma i skogen utan nästan några grannar alls så brukar det vara helt lugnt.

Men för den skull så missunnade vi oss inte en härlig nyårsmiddag, som började med ett glas champagne och några sandwichar med Chatka-krabba. En med naturell krabba och en med skotsk krabba.
Den senare en extremt god rätt som består av krabba, finhackad rödlök och majonnäs men framför allt, en massa hackad/malen mandel. Vi åt den alltså första gången på ett hotell i Skottland, därav namnet.


Efter det blev det rostbiff (som jag gjort dagen innan) marinerad i en japansk sås med sallad, gurka och rödlök på och så hade jag gjort råstekt potatis till. Sen blev det rosévin för mig och rött för Rolle.
Riktigt smaskigt - och vi blev så mätta att någon efterrätt var inte att tänka på!


Som synes ser jag rätt nöjd och glad ut när vi till slut bänkat oss framför TV´n. En till som var nöjd var Santos som naturligtvis fick lite extra gott, som en stor bit rostbiff t.ex. *fniss*


Tyvärr visade det sig att lugnet vi trodde vi skulle få gick över när grannen, som var nere över jul och nyår, smällde av ett jäkla fyverkeri. Det lät som om det var i kohagen bakom, trots att det är 300 meter till deras tomtgräns.  Som tur var så pågick det bara i 5 minuter.....men under den tiden trodde jag Santos skulle skaka ur pälsen!Idag så fortsatte jag med att ta bort en massa julsaker. Började faktiskt redan i måndags med 2 små saker, dagen efter blev det 5 sen blev det 10. Men det syntes inte ens en gång, så idag började jag tömma rum för rum. Först hallen, sen köket och till sist matrummet.
Men där är det så mycket så jag har två hela skåp kvar...men dom tar jag i morgon. Vardagsrummet ska jag dock inte röra ännu, där finns ingenting i rött - bara silver, lite guld och så blått.


I år hade jag gjort en "gran" att ha i matrummet som jag blev väldans nöjd med. Den lyste verkligen upp bredvid öppna spisen, så nu ville jag inte riktigt skiljas från den.....


...alltså gjorde jag om den med "sommarkulor" så den kan stå där hela året och lysa!

Efter att ha fixat det här så åkte vi över till Närsholmen  på andra sidan ön och tog en prommis. Vi parkerade bredvid fyren - där finns en bra parkeringsplats - och sen gick vi ur bilen...och höll på att blåsa bort!


Det var faktiskt hela +5 grader och såg så skönt ut, men i blåsten blev det isande kallt.


Så någon längre prommis blev det inte, men vi tog oss runt den inhägnade fyren i alla fall.


 Både Rolle och Santos hade väldigt bråttom till bilen, jag blev som vanligt efter. Det är ju så när man vill passa på att fota lite. Men även jag måste erkänna att det var otroligt skönt att komma in i bilen och slippa blåsten, den är inte kul!
  Och i morgon ska vi få storm......hjälp!!

6 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vilken nyårsmiddag, det vattnas i munnen,men får nlnöja mig med nåt enkelt på Ikea idag. Just på väg, hoppas det är lite folk.
Stackars Santos. Inte lätt att vara skotträdd. Skönt att han slapp vara ensam.
God fortsättning
Anette

lavendia sa...

Det låter så gott det du/ni lagar.
Stackars hund, säkert många som höll på att krypa ur pälsen.
Vacker natur, men man riktigt ser att det är kallt och blåsigt.
Idag utlovats rejäl blåst här. Får se vad det blir av det. / Britt

Carina sa...

Ja, hua mej vad det blåser! Jaså du har börjat att plocka undan julen, här får det allt vänta lite till.....tycker om när det känns lite ombonat, och vi är inte så snabba med att få upp pyntet så det får allt stanna kvar lite till.
Lille Kasper är ju inte så rädd för bomber och granater, fniss, han är ju en jakthund, men precis som ni så bor ju vi ute på landet och det känns tryggt när man har djur och det är dags för diverse festligheter med smällare och raketer...jag menar även om inte Kasper är rädd så känns det bra för de små öronen.....
Önskar er en god fortsättning på 2015.
Kram

Rosor och ruiner sa...

Det ser jättegott ut, det ni åt till nyår! Här lagade vi också lite gott, och var hemma själva. Fem munnar rödvin drack jag också...;) Får bli så när man skall hämta dottern mitt i natten. Den andra, 11-åringen var lite risig och somnade på soffan, så visst blev det en lugn nyår! Men gärna för mig, det är helt ok!

GOtt nytt år på er!

Ingrid sa...

Vilken härlig nyårsmiddag! De ser jättesmarrigt ut.
Stackars Santos som blev så rädd för smällarna. Lille Fridolf fick ett tuggben och då lugnade han ner sig.
Hoppas att de där stora träden ni har inpå tomten inte faller nu när det ska bli så blåsigt, men ännu är det inte så farligt tycker jag.
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Det har varit svårt även för mig att dokumentera. När jag skrev på ditt förra inlägg, gick det plötsligt inte att skriva mer. Och sedan kunde jag inte skriva på någon. Nu verkar det ha lossnat igen.