KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 14 december 2014

FLER DAHLIOR, FAST NU VITA

I förra inlägget så visade jag några av dom orange dahlior hos grossistföretaget Dix i Holland som jag var sugen på. Det fanns massor av orange, så det var alltså mitt eget urval. 


Idag tänkte jag visa dom fem "vita" som fanns med. Fast vita och vita, dom är ju inte kritvita precis utan har lite schatteringar i andra färger.  Nu är ju jag inte så där vansinnigt förtjust i vita blommor. Alltså, något jag alltid tidigare framhållit! 


Fast jag har kommit på mig med att bli mer och mer förtjust, helt beroende på vilken typ av blomma det är. Ta t.ex. en helt vit orkidé - läckert - eller ett vårblommande träd - eller en japansk olvonbuske helt översållad av vita blomflockar. Mmmmm..... 
Jag älskar ju dom här, så varför säger jag att jag inte gillar vita blommor..... Är det samma idé som när jag tidigare - alltså för tiotal år sen - sa att jag inte gillade gula blommor!?


Utav dom här tre ovan är det nog den klassiska Swanlake som är vackrast i mitt tycke.


Fast ska det vara vitt kanske det ska vara den här som är ännu vitare. Och sen är det ju det här med typen av dahlia och bladverket och höjden.....


...och dessutom var exakt och bredvid vad den ska planteras. Den här tror jag vore ursnygg bredvid en annan dahlia - eller annan blomma - i rosalila. Man kanske skulle kolla in dom dahliorna också!?

8 kommentarer:

Knatten sa...

Härlig sommarkänsla jag fick. Några dahlior har jag inte haft på många år. /Knatten

lavendia sa...

Massor av fina vita. Men där kan jag stå emot. Nu ska det odlas egna dahlior från frön i vår.

Ingrid sa...

Det finns uppenbarligen många vackra vita. Jag hade en i somras och tyckte mycket om den, men jag är ju inte så organiserad som du, så att jag kommer ihåg vad den hette.

Är man i trädgården på kvällarna och nätterna är det mysigt med vita blommor, för de lyser så fint i mörkret.

Ha en skön vecka!
Kram, Ingrid

Jag hatar, hatar, hatar den där ordverifieringen. 11 försök innan det kom en som jag kan läsa. Nu ska jag se om den funkar!!

Evas Kvarnaro sa...

Helsningar fran oss pa Twenerifa, dar vadret ar som Svensk sommar varme utan mygg o knott.
Sen kan vi givetvis njuta av vackra vyer med tjusiga blomster.
God Jul Susie o Rolle o Santos.
Kram/ Eva o Rolf

Anonym sa...

Mest njuter jag av din underbara Header. Wow! Kram Bosse L

Carita och Bertel sa...

Det skulle säkert vara fint med vita dahlior att lysa upp kvällsskymningen med. Själv vill jag inte ha såna, jag vill helst inte ha sånt man måste förvara på ett eller annat sätt, fast jag har ju en del knölar och lökar som måste tas in. Det är jobbigt. Ha det fint. Carita

Ölandsvindar sa...

Här är också lyckan fullständig efersom Impectas katalog damp ner i brevlådan i går.Men Susie, tar du upp alla dahliaknölar på hösten? Det är ju ett jättejobb!
Kram /Kerstin

Jord under naglarna sa...

Jag gillar också mycket färg, men det finns många fina vita också, som dom du visar nu!