KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 12 december 2014

BARA DAHLIOR, MASSOR AV DAHLIOR.....

Gårdagen blir riktigt lyckad. Visserligen vräkte regnet ner när jag åkte i mörkret halvfem till Visby, men det var ju tusen  gånger bättre än både snöstorm och dimma! 
Sen vet ju jag inte hur dom andra deltagarna uppfattade mitt föredrag - egentligen - men dom verkade nöjda. Det blev alltså en mycket trevlig kväll med många nya bekantskaper. Men en sak var lite konstigt, det var bara en massa källingar - inte en enda karl var där!?


Igår så fick jag hem årets "Vinter- & Vårkatalog" från Dix i Holland. Hann inte då titta i den, idag däremot så har jag frossat. Trots att den här säsongens katalog "bara" är på 30 A4-sidor och att vi dessutom aldrig brukar beställa från den, utan väntar på höstkatalogen!
Katalogen är full med växter, fråga mig inte hur många, men det finns inga bilder förutom på pärmarna. Där hittade jag dock en massa godbitar förstås. Just den här ovan var dock på framsidan, vilket jag förstår. Det är en Sprekelia formosissima som är en amaryllissläkting! Nästan "äckligt" snygg!!


Men på första insidan var det Dahliabilder, massor - hela 56 stycken. Gissa om jag blev sugen?
I somras hade jag en enda Dahlia, en stor rosa som jag köpte hos Jonas i När. Den blommade faktiskt från det jag köpte den i maj tills för någon månad sen. Jag glömde bort att köpa fler, undrar vad jag tänkte på!?
Den allra första jag visar är visserligen röd, men jag har blivit vansinnigt sugen på dahlior i orange och aprikos. Och tar vi nu inte själva hem från Dix så vete 17 var jag ska hitta såna. Vi får se om det är fler av Entusiasterna som vill ha växter ur den här katalogen, då kanske vi beställer.  Fast vi måste upp över €350 för att det ska gå att beställa!


Det finns naturligtvis ett otal massa andra dahlior att välja mellan; Röda, vita, fler orange, aprikos, rosa, gula, små, stora, låga, höga, halsband, kaktus osv. Man kan ju bara inte låta bli att falla för dom. Det är vad jag brukar kalla ren trädgårdsporr!


En del ser ut att vara väldigt lika varandra, men tittar man på bilder på nätet så ser man att det är dom inte. Det finns subtila olikheter.....

Som den här två ovanför. På dom bilder jag såg först var dom förvillande lika. Men Gallery Leonardo är mer aprikos och löst uppbyggd, Babylon Bronze mer brons (naturligtvis) med några stråk av svagt lila. Båda är urläckra - hur skulle man kunna välja!?


Sen har vi den här Carma Korona med mer gult och Jescot Julie som jag tycker är ännu vackrare i blom- och växtsättet. Dom här fyra är dock ganska lika varandra och jag skulle inte ha något emot någon av dom!


Sen har i en låg mycket starkt färgad med mörkt bladverk. Wow!


Och så den med det absolut vackraste namnet och av en typ som jag verkligen gillar väldigt mycket!


Så hur ska man kunna välja - och framför allt; Kommer jag kunna välja!? Det kanske bara är jag som vill ha växter redan till våren och då är det ju kört. Dessutom, i morgon kanske jag har ändrat mig och bara vill ha lila...eller rosa...eller vita...eller..... *fniss*5 kommentarer:

lavendia sa...

Äckligt snygg, är bara förnamnet. Den framkallar ett habegär. Så sirlig och fin. Nästa år ska jag odla dahlior från fådda frön hade jag tänkt.

Ingrid sa...

Jag förstår att dina åhörare var nöjda med kvällen!

Nog är det härligt att drömma och planera inför våren och sommaren. Dahlior är verkligen tacksamma blommor och i år har de dessutom blommat hur länge som helst.

Min blogg ligger nere för tillfället, men jag hoppas kunna vara igång snart igen.

Och så ser jag att du också lagt in den där äckliga ordverifieringen. Jag hatar den! Troligen är jag väldigt obildad men ibland får jag uppdatera tio gånger innan jag lyckas skriva rätt. Nu ska jag göra ett försök i alla fall.
Ha, nu kom det upp siffror - det kan jag läsa!!
Kram, Ingrid

Susie på Stjärnarve sa...

Nej, det är inte jag som lagt in verifieringen - det är nog Blogspot som gjort det! Men det är OK om det bara är siffror tycker jag!!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Ja att välja bland alla underbara, fina och häftiga växter som finns är inte lätt - någonsin hihi.
Hoppas ni inte blåser bort ikväll. Vi i Halland slapp ju ovädret som jag såg skulle drabba bl a er istället. Ha det gott. /Ingela

Marlise sa...

Hej Susie
Danke für deine schöne Weihnachtskarte!
Sie kam gestern bei mir an, ich habe mich sehr gefreut.
Ich wünsche dir heute ein schönes Lucia.
Super, das dein Vortrag so gut gelungen ist.....Frauen haben eben mehr Interesse :-)
Warum müsst ihr in Holland Blumen für mindestens 350,-€ bestellen?
Das ist viel Geld!
Weiter eine schöne Vor - Weihnachtszeit

Tack för din vackra julkort!
De kom igår med mig, jag var mycket nöjd.
Jag önskar dig idag en trevlig Lucia.
Stor, det är din presentation så bra ..... kvinnor är bara mer intresserade:-)
Varför har du i Holland blommor för minst 350, - € beställning?
Det är mycket pengar!
en trevlig jul tid sedan
Marlise (und Brigitte)