KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 16 november 2014

SHOPPING AV DEN OHÄNDIGE

I fredags åkte vi till Visby för att shoppa lite och för att besöka vår goda vän Beth som gjort en stor hjärtoperation i Stockholm, men nu är tillbaka på ön igen. Vi har i ett par veckor försökt skicka henne blommor, men först var hon för dålig och när hon blev bättre skulle hon flygas med helikopter till Visby Lasarett. 


Där kryade hon dock på sig otroligt snabbt, så det blev tal om hemgång ganska omgående. Alltså väntade vi tills hon var hemma i sin lägenhet i Visby. Igår såg hon oförskämt fräsch ut så nu hoppas vi att hon är tillräckligt pigg för att flytta hem till Eksta inom kort och så spendera julafton med oss som vanligt.


Rolle handlade lite bilrelaterade detaljer till verkstan och vi (läs jag) skulle ha några snygga kuddvar (är så vansinnigt ohändig att jag inte ens kan sy det) och en lampskärm. Vi är ju "tvungna" (*fniss*) att följa upp ommöbleringen och den efterföljande omdekoreringen -  bl.a. ny matta i blått patchwork i vardagsrummet - med mera färgavstämda saker!


Nu blev det inga kuddvar utan två nya kuddar istället, en i mörkblått och en i silver - den senare måste dock bytas nästa vecka. Blev inte snyggt.....alltså fick jag ta en gammal skrynklig kudde så länge - se nedan!
 Ja, som synes blev det en blå pläd också, egentligen hade jag velat haft en orange kudde eller pläd, eftersom vi har kompletterat allt blått med orange (fast jag har lite lila kvar här och där också), men då satt min gubbe ner foten. Han ville inte ha något orange i "sin" blå & grå soffa!


Först var vi dock inne i den fina lampaffären för att försöka hitta nån snygg skärm till en gammal lampfot i marmor som jag ställde i biblioteket mot matrummet. Där hade vi tidigare en i opalglas med svart skärm, men man fick ju blodad tand och ville ändra på litet mer. Men där hittade vi inget. Jo, en halvsnygg men otroligt dyr, så den köpte vi inte!


Istället gick vi in på Mio Möbler bredvid, där vi alltså hittade kuddarna och också en skärm som passade perfekt till den gråspräckliga höga marmorfoten. Den är jag väldans nöjd med.....

...vilket jag också är med det här lilla bordet. Det stod tidigare i  alkoven på kontoret där vi ibland hade en extra gästsäng och sen bredvid soffan i vardagsrummet. Nu står det mitt på golvet bredvid min nya fåtölj...och det bordet är dekorerat i både silver, blått och orange!


Först efter shoppingen åkte vi till Beth och därifrån dom 4,5 milen hemåt. Fast vi stannande i Klintehamn för att handla lite ätbart. Normalt sett brukar vi äta något extra gott - alltså lite "tillgjort" som min gubbe kallar det - och dricka vin på lördagar, men i fredags fyllde ju Rolle år. Alltså blev det "allt extra" redan i då!


När vi kom hem tände vi en massa ljus i vardagsrummet och så satt vi där och drack varsin mugg med varm glögg, det var ju lite ruggigt väder då också. Sen gjorde jag - på begäran - Scampi Indiana till Rolle och Mexikansk Ceviche (en stark sallad på räkor med mango &; avocado bl.a.) till mig. Santos fick som vanligt sina torrisar...men med lite god julkorv ovanpå!


Efter maten blev det en prommis för Santos och sen tittade vi faktiskt på Idol båda två. Mycket ovanligt eftersom Rolle inte gillar den typen av musik alls. Så när det är Idol brukar han sitta i sitt musikrum och lyssna på "bra musik". Men den här gången skulle det vara rock så han tittade tills balladerna började.
Han blev dock otroligt besviken, någon "riktig rock" tyckte han inte att dom framförde. Artisten han gillade bäst var dock Molly, han var nästan lite imponerad faktiskt!


 Det som skymtar ner till höger i hyllan är en lampa med lila lampskärm - som jag nu har tagit bort. Först ersatte jag den med en vit, som verkligen inte var vit längre utan gul. Så dentog jag också bort och ersatte med en grå (jag gillar att dekorera om med lampskärmar).


Sen hade jag tänkt klä om den "vita" lampskärmen med tapet efter ett tips på en blogg. Men det gick inte alls, såg rent av hemskt ut. Så då blev jag jättesur och gick och satte mig här vid datorn.
Nyss fick jag ett meddelande om att det var ett allvarligt fel och att jag skulle stänga av genast. Vilket jag naturligtvis gjorde...men nu verkar allt funka igen. Så nu är man  inte bara sur utan lite orolig också!


Får trösta mig med att det är bilrace ikväll. Finalen för säsongen i Nascar. Ska bli otroligt spännande, fast kanske inte lika kul som för min kusin och hennes man. Dom är på plats i Florida och jag har fått flera mail där Monica berättar hur mysigt dom har det. Här visar Tommy upp hur mycket grejor han köpt på banan igår under "förracet".


Monica shoppade nog ganska bra också - kolla in påsen - och så träffade hon dessa trevliga poliser som hon kallade "kyssta"! Hm!? Jag tror att hon menade schyssta, men man vet aldrig!! *fniss*


Med tanke på hur vädret är här hemma så är det jäkligt synd att man har blivit flygrädd.....

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Nog vore det gott att åka iväg söderöver nu när det är så grått och trist, men det är väl bara att stå ut.
Du har ju kul i alla fall med alla planer för ert "nya" vardagsrum.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Ölandsvindar sa...

Puh...suck...stön...vilken energi du har! Själv går jag och funderar över varför jag har julkaktusarna kvar. Just nu blommar de överdådigt och fyller hela köksfönstret men egentligen tycker jag inte att de är snygga utan mest hängiga,skräpiga och ostrukturerade.
Kram /Kerstin

lavendia sa...

Kul med litet nytt till hemmet.

Ölandsvindar sa...

Ang din kommentar hos mig. Nej, min gubbe kan inte göra kroppkakor. Det hantverket klarar han inte av. Pratade just med en granne i 85-årsåldern. Hon har gjort kroppkakor i hela sitt liv och är något av expert. Förra veckan skulle hon göra ett lass igen och det blev bara potatisgröt i kastrullen. Hon tror att det berodde på potatissorten. "Använd inte Princess" sa hon.
Kram /Kerstin