KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 28 november 2014

BLOOMING FRIDAY - INFÖR 1:A ADVENT!

Visst är det något speciellt med den här helgen!? Även om man som jag inte är religös, så gillar jag det här med gamla seder och jag kan faktiskt njuta av stämningen nu inför jul. Men idag är det också något annat som jag verkligen ser fram mot! Trädgårdsentusiaternas Julfest!!

Det började med en julfest vid 1:a advent hemma hos oss för två år sen, i år så ska vi till min väninna och hennes gubbe i Levide Tingshus. Vilka är då vi? Jo, vi är en löst sammansatt järngrupp från några trädgårdsföreningar här på ön + en del annat folk som är trädgårdsintresserade som värdparet också bestämt sig för att bjuda in. Dessutom har respektive maka, sambo eller kompis också blivit medbjuden. Allt som allt blir vi 15-17 personer ungefär, trots att flera av dom inbjudna inte kunde komma. Ska bli jättetrevligt! Jag älskar fester.....

Alla ska ha en julklapp med sig som får kosta max 50:- och sen lottas den ut. Man ska också ha någon maträtt med sig, det är alltså knytis. Jag har gjort både en vanlig rätt och så lite indonesiskt. 
Den "vanliga" är laxtårta som jag till att börja med tyckte smakade väldigt mycket lök, men som nu när den är kyld och klar smakade väldigt mycket citron. Men den går säkert att äta. 
Jag gjorde småskyltar till mina rätter - se ovan - så att man ska förstå vad man ska ta av. Då skrev jag att det var en lax- och löktårta - skulle nog skrivit lax- och citrontårta! *fniss* 


De mer ovanliga rätterna är  indonesisk kokosris med marinerad stekt kyckling och så blir det stark och söt stekt spetskål till det. Riset ska dekoreras med hårdkokt ägg, men det lägger jag inte på förrän det är uppvärmt och står på bordet. 

Som synes har jag skrivit både det indonesiska namnet och det svenska på skyltarna, samt gjort en liten termometer så man förstår att en del är lite starkt. Det mildaste är kycklingen, fast den är ju väldans smakstark förstås! 

Som jag berättat om tidigare blev Rolle och jag ombedda att göra en julquiz och det blev 15 frågor, både extremt lätta - se första frågan ovan - och extremt svåra. I alla fall om man inte har tillgång till en dator! *fniss* 
Så den här kvällen är vad jag ser fram mot under 1:a adventshelgen! Och tårtan SER åtminstone god ut.....



8 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Den ser verkligen smarrig ut.Hoppas ni får en mysig och glad fest.
Trevlig advent.

lavendia sa...

Ser verkligen lockande ut. Det blir nog succe. Roligt att smaka vad andra har lagat också. Låter som en rolig tradition med Trädgårdsentusiasternas jul. Ha det trevligt på festen!

Carita och Bertel sa...

Låter som ett väldigt bra initiativ med adventsfest för trädgårdsvänner.
Kul med knytis så blir det inte så betungande utan alla hjälper till.Vi är också ett litet trädgårdsgäng här, men vi skall ha pysselkväll och försöka oss på juldekorationer eller sånt, om ett par veckor. Ha en fin 1:a advent. Carita

Lotta sa...

Kan väl inte bli bättre än att starta advent med fest!!! Skulle väldigt gärna ha den laxtårtan till fredagsgott! Trevlig advent. Kram Lotta

Marlise sa...

Dann viel Spaß bei der Adventsparty.
Essen sieht sehr lecker aus, besonders die Lachstorte.

Har då kul på julfesten.
Mat ser läckra, särskilt laxtårta.
Kram Marlise

Meta sa...

Det där låter som en härlig tradition och kul att man har olika år och att man hjälps åt. Tårtan ser då väldigt fin och antar att den smakar gott. Du får berätta för oss.
Ha en fin fest
Kram Meta

Villrose sa...

Virkelig lekker ser den ut!
Ikke religiøs jeg heller, men elsker jul og advent likevel :-)
Håper du får en trivelig helg!

Carina sa...

Tårtan lär med all säkerhet gå bra att äta, men jag får allt säga att det indonesiska såg minst sagt spännande ut...och jättegott! Kul med lite mysiga träffar så här i mörka tiden.
Hoppas allt väl med dig/er. Förresten, hur går det med Santos? Mår han bra? Lille Kasper har haft lite småsaker, men är nu på bättringsvägen....har ju inte hållit mig uppdaterad varken med att skriva eller fota jättemycket nåja ett och annat foto har det blivit, och så småningom kanske jag får lusten till att sätta igång igen....just nu håller jag på och ser till att jag inte själv ska "gå under".
Önskar er alla en fin advent.
Kram Carina