KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 21 november 2014

BLOOMING FRIDAY - DET BÄSTA MED NOVEMBER

Jaha och vad ska man kunna hitta som är bra med den här månaden!? Ett riktigt svårt ämne, Helena! För inte är det mycket faktiskt. Rolle fyller år och födelsedagar är ju trevligt om man gillar att fira med en fest t.ex., men Rolle gillar inte alls att fira att han blir äldre.
Det kan vara att det är väldans vackert i naturen - om solen är uppe. Fick härom dagen reda på att vi haft 1(!) timmes sol i november mot det normala 48, så i år är det inte så kul. Men just nu är den uppe faktiskt.....


Men det är nog att man äntligen får sätta upp belysningarna i trädgården, fast dom får ju inte tändas förrän i slutet på nästa vecka. Men dom sitter där nu i alla fall - och fungerar! Det är bra!!
Det senare är något som gör mig lika förvånad varje år. Alltid är det något som inte är OK när man tar ut dom  ur julgarderoben. Undrar vad som händer i skåpet under sommaren egentligen?
I år var det så illa att ett helt stort belysningsnät fick kastas. Hälften av LED-lamporna fungerade inte och trots att min händige gubbe försökte få liv i dom (han trodde det var glapp någonstans) så gick det inte. Alltså köpte jag ett nytt!

Tidigare års placering av det "stora" nätet vid södergaveln!
Men...ibland "bedrar snålheten visheten" för med tanke på vad dom här belysningarna kostar varje år så köpte jag det billigaste (dom går ju sönder även om dom är lite mer påkostade har jag märkt) - och det var naturligtvis alldeles för litet. Eller också hade Forsytiabusken växt. *fniss*
Så att hänga det över busken var inte att tänka på, det räckte till halva ungefär, utan vi satt upp det på spaljén för vindruvorna på söderväggen. Måste nämligen ha något på den här kolsvarta sidan av huset. Kanske inte riktigt vad jag tänkt mig, men det blev i alla fall hyfsat bra!

Belysningen på minispaljén med klematis vid ingången - och så slingan på rosenbuskarna vid baksidans ingång.

Sen blir det också alltid ett litet nät över den lilla låga spaljén vid ingången - där är det också mörkt - och så hade jag slingan som jag förra året satt på buskrosorna vid grinden på baksidan. Men så upptäckte jag att då syntes den inte inifrån - inte bra. Så den blev flyttad till det lilla prydnasplommonet som jag klippte ner i somras eftersom det fått någon sjuka. Trädet hämtade sig hyfsat, men är inte stort precis. Det räckte dock precis till den pyttelilla slingan.....


Fast det bästa av allt är att det sociala livet brukar få ett ordentligt uppsving den här månaden. Folk börjar "klättra på väggarna" och orkar inte sitta ensamma hemma, utan vill umgås med glada vänner - och så kan man se fram mot julveckan med alla dess trevligheter. Det är helt klart det bästa med den här månaden!

TREVLIG HELG

8 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Vet du vad Susie? Om jag fick sätta mig vid det bordet skulle jag minst känna mig som drottningen av Saba. Så vackert och smakfullt dukat och jag är alldeles säker på att maten som serveras håller samma höga klass!

Tjusigt värre!

Ha det gott i stugvärmen!

Kram!

Ingrid sa...

Visst är det trevligt när utebelysningarna kommer upp. Det behövs verkligen den här mörka och dystra årstiden.

Jag trodde att jag skulle kunna övertyga Eva om att sätta upp näten som jag haft på framsidan, men det blir nog någon annan lösning i år. Vi får väl se vad hon hittar på.

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

mammi sa...

Som vanligt helt bedårande. Ha en skön Helg. Själva skall vi " slå runt rejält" en tradition sen många år tillbaka. Förutom all god mat och dryck, bjuds vi på "örongodis" av underbara Hasse Andersson, som varit hos oss och handlat med hustrun med. Lika trevlig som han verkar i TV. Förr när han hade Hasses Lada uppe vid Båstad nånstans, var vi där också.
Kram till er 3

Anonym sa...

Du fick ihop ett riktigt trevligt inlägg trots solbrist och november. Vad mysigt ni verkar ha det. Helgkram från GråBosse Lidén

lavendia sa...

Så mysigt både ute och inne. Ni verkar kunna göra det fint omkring er. Bordet ser riktigt välkomnande ut. Fin helg!

Anonym sa...

Hej käre kusin, ligger i sängen(igen) kl. Är 8.00 här så vi ska masa oss till frukost snart. Det är lite ljusare här o varmare men, nu längtar vi hem. Trots allt kul vi haft här.
Va gulligt av dig att skriva så fint om mig, men vi är ju twinsouls! Hare bra o hälsa Rolle o Santos��

Veronica sa...

Det är verkligen inte världens härligaste november...
Riktigt trist!
Jag köper oxå de billigaste belysningarna av den anledningen att dyra är exakt lika, lite, bra !

//Veronica

Rost och rädisor sa...

Så ljust och fint det blir med nät och slingor. Hade ingen aning om att det var så grått på Gotland, minsann lika lite sol som här. Ni tar
igen det till sommaren.
Allt gott
Anette
Allt gott