KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 28 oktober 2014

"SKOGSPROMMIS" OCH BLOMNING

Det har varit så mycket runt omkring oss sista månaderna att vi inte riktigt har levt som vi brukar. Alltså förnöjt oss - och framförallt Santos - med en massa härliga prommisar i naturen. 
Ja, jo, visserligen har vi varit ute och promenerat, men inte så långt och inte på helt nya ställen, vilket alltid är trevligt. Men så i söndags eftermiddag så tog vi oss i kragen....


Vi begav oss till Lindeberget, som är ganska nära oss och där vi varit en massa gånger. Men den här gången åkte vi in en liten skogsväg i en annan riktning där vi aldrig åkt förut. 
Anledningen var naturligtvis att det tidigare stått att man kom till en skyttebana - och vem 17 vill bli skjuten!? *fniss*


Nu var vägskylten borta och när vi kom fram en bit så såg det ut som om skyttebanan mer eller mindre var nerlagd. Så där parkerade vi och tog sen en stig in i skogen. Efter någon km kom vi till ett mycket högt jakttorn och där vände vi.


Det finns ju inte så mycket rolig växtlighet just nu, men jag lyckades hitta ett vackert litet lövträd i höstskrud bland alla tallar och granar - se ovan - och så två vackra vilda blommor!
Vi blev lite sura när vi först såg två gamla traktordäck, sen en gammal höskrinda som var avställda i skogen. Man undrar ju vad det är för folk som gör sånt!? När vi sen såg att "någon" kastat en massa vitt papper under en buske blev vi ännu mer irriterade. Såg inte ett dugg trevligt ut!


Nu visade det sig att det inte var något papper, det var löv som låg upp och ner. Dom var bruna på framsidan, alltså syntes just dom inte och så var bladen gråvita på baksidan. Såg riktigt kul ut - på nära håll! Gissa om man skämdes som gnällt över slarviga bönder.....*fniss*


Santos var överlycklig, trots att det inte fanns några härliga doftspår efter andra hundar. Det är ju alltid populärt. Men han skuttade glatt omkring och verkade trivas alldeles förträffligt ändå!


Väl hemma igen var jag tvungen att rusa runt lite i trädgården för att dokumentera det som fortfarande blommar. Här ovan är det strålrudbeckian som visst aldrig vill ge upp.....


Sen har vi en gul klängros i min "folly", jag tror att det är Golden Showers, som kommit igång igen.

Den lilla - som inte blev så liten - buddlejan med flerfärgade blommor, orange och lila, blommar också fortfarande.


Murrevans pyttesmå lila blommor ser man knappt under den vanliga blomsäsongen, men nu när det är tomt för övrigt så ser man hur söta dom är.


Flera sorts nävor blommar för fullt, det här är en med mer cerisröda blommor. Kommer dock - just nu - inte ihåg vad det är för namnsort.


Det fanns faktiskt fler växter som blommade, men jag får avsluta här och återkomma till dom en annan dag. Ska börja med middagen. Innan jag lägger av för idag så måste jag visa min Katsura som nästan har fällt alla sina blad, men som doftar så makalöst gott ändå; Äppelkaka med kanel!
Det är synd att vi inte har doftbloggar!!

7 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Skönt när man kan börja att återgå till sina vanor.Har också börjat mina prommis igen.Och att jobba ute.Tar på mig tre olika handskar för att inte bli våt om händerna.Bomullsvantar sedan mjuka gummivantar och till sist mina trädgårdshandskar.Gick så bra att jobba med dom på.Måste vara rädd om mina händer nu när jag blivit så fin igen.
Kram.

Ingrid sa...

Så skönt för Santos, och er, att få tassa runt på okända marker ett tag. Ni är duktiga på att ta er runt på ön.
Ännu blommar det hos dig ser jag. Jag har en rosenknopp i en av buskrosorna, undrar om den hinner slå ut innan frosten tar den?
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Det har verkligen varit underbart promenadväder, eller trädgårdsväder. Fina blommor du har kvar.

Evas Kvarnaro sa...

Du ska se Susie att teknikens 'under' gör att vi så småningom får doftblogg m.m.
Ingenting förvånar mig längre, men det blir säkert inte i
'vår tid'. När man tittat på kunskaps-kanalen och hör hur IT kan göra redan nu, ja då blir man både förskräckt och imponerad.
Tekniken går framåt och vi måste hänga på, inget vi kan göra åt.

Tur man har blogg så vi kan kommunisera med varann på detta vis, massor att roliga, intressanta och trevliga människor har man träffat på detta vis. Tänk bara att utan blogg hade vi jag (vi) ej träffat er.
Som vanligt beskriver du 'promissen' som du kallar den
exakt så, som man känner sig delaktig där. På sista tiden tänker jag: undrar om vi varit där
Ja det kommer bli fler Gotlands besök det är ett som är säkert, bara hälsan hänger med . . . .

Den gula rosen är underbar och jag undra då givetvis om det är den rosen jag har. Men nu blommar den inte, men den har blommat länge ändå, mer än vanligt.
Här hos oss blommar mkt ändå för att det ska vara höst.

Må väl kram/ Eva

Rost och rädisor sa...

Fortfarande en del att titta på i din trädgård. Kul att följa nya vägar ibland och utöka sina rundor.
Allt gott
Anette

mammi sa...

Vacker ögonfröjd som vanligt. Har också en del blommor kvar, samt mogna smultron och flera på gång. Kanske en kompensation för ekollonen som vi slipper i år. Har ingen aning.
Kram till er alla tre
från oss tre

Marlise sa...

Ja, schade, das es keinen Duft Blog gibt.
Was aber noch eine Idee ist:
dreh doch einen kleinen Video von deinem Garten und stell ihn in den Blog.
Dann erlebt man deinen schönen Garten noch näher mit.
Ich wünsche dir eine schöne Fortsetzung des Herbstes.

Ja, att det är för dåligt ingen doft blogg.
Vad men en annan idé är:
rotera men en liten video från din trädgård och placera den i bloggen.
Sedan kan du uppleva din vackra trädgård med fler detaljer.
Jag önskar er en trevlig fortsättning på hösten.
Kram Marlise