KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 9 oktober 2014

EN OVÄNTAD PRESENT

Igår hade vi ett otroligt fint väder, det var strålande sol, ingen vind och mellan 16-17 grader. Rena sommaren alltså, men man ser ju på växterna att det börjar bli riktig höst tyvärr.  
Vädret gjorde dock att vi fick en hel del gjort i trädgården. Bl.a. så satte vi upp 30 st (!) nät runt våra nyplanterade växter i "parken". Rolle klippte också lite med gräsklipparen där ute så att inte slyskotten skall ta över innan vintern!


Men tillbaka till det här med näten. Förra året åt hararna upp en liten raritet för mig, ett träd av okänd art som jag hade fått av goda vänner och planterat i "parken". Vännerna hade samlat frön i Polen och sen dragit upp två sorter, jag fick en planta av varje, men det var bara en som överlevde tyvärr. Det ska dock bli enormt spännande att se vad det är för något när den vuxit upp lite mer, än så länge liknar den ingenting!


Men vi hann med att ta in en massa från altanen också; Både möbler, dekorationer, trådgardiner, dynor och en massa gröna tomater som jag syltade in. Jag tog också in en del sommarblommor, såna som inte klarar den kommande kylan (fast inte alla)- så det gjorde att jag fick dekorera om lite i fönstren.


Sen fick jag en förfrågan av Boel, en av våra vänner i Norrland, vad det var för växt hon fått skott av när dom var här. Det var alltså en Coleus-hybrid. Jag har två olika, men vad dom heter på svenska vet jag faktiskt inte!


Men det var en jättebra påminnelse, så idag fick man ge sig ut i regnet och ta några skott åt sig själv. Dom är så snygga så jag kan tänka mig att försöka - för jag är inget bra på sånt - att odla dom som krukväxt. 


Idag fick jag också besked om att min sjuka väninna har blivit flyttad till ett hospice igår, till det fantastiska Stockholms Sjukhem där Rolles mamma låg sin sista tid. Visserligen bra, men...hon var helt slut efter flytten och hade dessutom stor ångest. Hon vill fortfarande inte ha besök, men efter mitt brev så känns det dock som om jag åtminstone fått göra något så hon vet att vi tänker på henne!


Mitt i den här sorgen kom posten, Rolle svischade ut i regnet och hämtade in den och så ropade han att jag fått ett stort brev. Förmodligen någon växt! 
Precis då stod jag och syltade in chili (efter samma recept som till syltade tomater) så jag kunde inte rusa ut i hallen direkt och kolla , så jag frågade från vem? Det finns ingen avsändare, svarade han. Och det finns inget brev inuti heller!!
Då blev man ju ännu mer nyfiken! Men Rolle är en klurig gubbe, så han  kollade på det stämplade frimärket och såg att det stod Smålandsstenar - och då visste man ju direkt från vem presenten kom! Min bloggvän Eva!!


Inte nog med att det var två påsar med otroligt vackra tulpaner, den vita Snow Crystal och den mörka Black Jewel, det var också en Cyklamen  med blommor i en härlig rödlila färg med vita kanter. Nu vet jag ju att cyklamen gillar lite kyla, så den ställde jag ihop med det lilla bollkrysset och den blandfärgade ljungen utanför ytterdörren. Tycker själv att det blev väldans snyggt! TACK Eva, det gjorde att man fick en guldkant på en för övrigt deppig dag!! Idag regnar det, i morgon ska vi till Visby (Rolle ska justera sina hörapparater och äntligen börja använda dom efter flera år) och sen till Ljugarn (jag ska klippa mig). Men på lördag då det ska vara fint väder, då ska tulpanlökarna ner i två pallkragar! Återigen TACK!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Säger ännu en gång , älskar Er blogg.
Kram om ni vill ha

Evas Kvarnaro sa...

Den anonyma ovan är inte jag.
Men det blev lite bråttom igår, ville få iväg brevet innan posten tar det kl.17. Så jag hann inte skriva nåt meddelande och glömde skriva avsändare, men det kvittar
bara det kom fram. Fort gick det på bara en dag, tur att cyklamen klarade resan, jag bara tryckte ner den bland tulpanlökarna, lite väl hårdhänt men välment o kärt.

Idag har jag storstädat vardags rummet, det behövdes för vi ej direkt använt det sen i våras. Fredagkväll har jag tjejträffen hos mig, så lite uppiffning behövdes. Ikväll känner jag mig mör, *fniss*

Det måste väl kännas skönt med att hinna göra så mkt klart i trädgården inför vinter. Fastän allt fortfarande ser väldigt vackert ut så blir det nog inga fler utesitta dagar eller kvällar.
Så har det varit hos oss också, alla möblerna är inne i ladan nu.
Men det som står inne på altanen får stå så ännu ett tag till den riktiga frosten kommer. Vi har infravärme och kan gotta oss där bra länge och mysa med många ljus.

Ska lägga mig i tid,godnatt/ Eva