KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 19 oktober 2014

EN GRÅ SÖNDAG - FAST RÄTT TREVLIG ÄNDÅ

Man kan ju inte påstå att vädrets makter varit med oss helgen, men igår förmiddag - då kunde jag faktiskt klippa gräset. Har väntat på att det skulle torka upp lite framåt eftermiddagarna i flera veckor, men istället har det bara blivit blötare och blötare. Men så igår så vaknade man till en "torr" trädgård. Äntligen!Jag klippte alltså gräs, Rolle räfsade löv - fast först fick han meka med min åkgräsklippare. Det var punka på ena däcket och det var inte bara att lufta inte. Nej, först måste man köra in tryckluft i däcket efter det man tagit bort ventilen. Först därefter kan man snabbt sätta tillbaka ventilen och så lufta däcket. Vilken idiotisk konstruktion!


Vi hann också med en liten skogsprommis med Santos, som tur var. För idag har det regnat nästan hela dagen. Varken vi eller Santos hade någon större lust att sticka ut näsan/nosen utanför dörren.
Men efter en kort rastning mitt på dagen så blev det ett uppehåll i regnet och jag rusade ut med kameran i högsta hugg.


Sen har jag roat mig med att göra lite kul med en del av bilderna, fanns ju inte så mycket annat att göra. För städa på en söndag, det gör jag bara inte - även om jag körde tvättmaskinen ett par gånger. Men det är ju inget större "jobb".....Det här är vad som blommar fortfarande av "sommarblommorna". Som synes har inte frosten tagit dom, trots att vi hade frost för ett par veckor sen. Eller rättare sagt, dom som inte bodde i skogen här i Eksta. Ibland är det bra med en massa träd runt trädgården..... *fniss*


Men det finns annat än sommarblommor som blommar vackert fortfarande...


...t.ex. Miscanthus-gräs av olika sorter.


Elefantgräset (Miscanthus x giganteus, höjd c:a 4 m) som inte blommar är ändå som vackrast just nu...


...och även det gräs jag har på piedestalen i min "folly".


Och kolla in den jättestora hortensia `Endless´ som jag planterade i en pallkrage för flera år sen och som växt upp och blivit så stor att jag var tvungen att flytta den. Det gick åt två personer till det - både Rolle och undertecknad! Den klamrade sig fast och var dessutom otroligt tung!!


Som dekoration i min nätkruka som vi satt på en CD-piedestal i "gräs-och bamburabatten" - och där jag brukar ha en sommarblomma - har jag nu lagt en cerisrosa taggig boll. Ville ha lite färg eftersom det börjar bli lite fattigt på det.


Men än så länge blommar strålrudbeckian och den gulbladig rönnsumaken `Tiger Eyes´ har några orange blad kvar.


Men när jag kommit så här långt så började det stänka igen och innan jag hann tillbaka in var både jag och kameran blöta. Jag gillar inte det här fuktiga vädret.....men vem gör det!?


Men regnet tilltog, så till slut var det bara så att man var tvungen att gå in och sätta sig framför datorn. Det är skönt att man har den att ta till när det ät trist väder!


Snart ska vi se bilrace, Nascar, vilket vi älskar båda två, men innan dess skulle jag gått en runda med stackars Santos. Men istället gick han ut i regnet och kissade och sprang hem igen. Sådan matte & husse, sådan hund.....

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Idag har det verkligen varit inneväder. Jag har sett en massa tv som jag missat under veckan jag varit borta, så nu är jag skapligt ikapp. Det är så bra att se tv4-program i efterhand via programbiblioteket, för då slipper man alla reklampauser.
Hoppas att ni har en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Högagärde sa...

Gräsklippningen är ju ett elände såhär års. Delar av vår gräsmatta är kusligt hög. Sedan är jag typen som inte gärna jobbar i trädgården överhuvudtaget när det är blött ute. Hösten har varit fantastisk men just de fina dagarna har jag haft annat för mig.

Allt gott
Elisabeth

lavendia sa...

Mycket fina bilder och kul lek med dem. Är det med det programmet du tipsade mig om, som jag inte lyckades med?

Rost och rädisor sa...

Märks att hösten är lite snällare vid växterna på Rosornas ö för i Småland finns det inte mycket sommarblommor kvar. Mest regn och rusk i helgen, men det finns ju att göra inomhus också och jag drar mig inte för att städa på en söndag : ) Har flyttat in mitt kontor som varit i boden under ett år och Mannen har således fått tillbaka sitt utekontor.
Ett väldigt massa bärande, städande och mååånga kablar att få på rätt ställe. Allt är nämligen inte trådlöst här. Skönt i alla fall att ha fått grejerna på plats igen efter renovering.

Ha det så gott
Anette

Anonym sa...

Jag gillar din boll skarpt. Vad flitiga ni var i lördags. Man måste passa på. Inte har det varit lätt att hitta de torra stunderna. Kram Bosse

Carina sa...

Du har många fina blommare kvar hos dig ännu.. Precis som du tycker jag gräs i mängder förgyller trädgården.

Kram, Carina

Evas Kvarnaro sa...

I helgen hade vi Lina o Annie här och då blir det liksom andra göromål än vanligt. Lördagen var mulen men regnfri och flickorna gick ut frivilligt och började räfsa löv, de var liksom lite rastlösa. Så då hittade Rolf på en hemlig utflykt, det blir liksom lite roligare. Medan söndagen blev 'inneslöardag'.
Så jag förstår dig precis med att inte vilja sticka ut skallen i 'det' vädret, ej heller Santos, *fniss*
Men lördagen var ni ju riktigt flitiga och då får man unna sig en vilodag.
Inte kan man tro att hösten är så långt gången när man ser allt 'det där' växa hos er.
Även här finns ett och annat som fortfarande 'ej ger sig'.
Den rosa bollen är verkligen läcker där, 'pricken över i:et'.
Jag har haft en ljusgrön barnboll i ett nät hängandes i ett träd i sensommaren, men nu är den intagen

Dina växter jag fick är planterade
ska bli intressant hur det blir.
Den kallar jag för 'stjärnarve' plantorna, vackert eller hur.
Så ska det vara namnen på växterna ifrån de platser som jag fått dem från, det blir trevligare
Kul att blanda, då blir det inte 'inavel', *fniss*

Igår var vi fyra tjejer som var i Ulricehamn hela dagen och hälsade på en god vän som fått barn, fast Alfred är redan 6 mån. tiden går.
På kvällen var jag skit trött somnade kl. 21, det har ej hänt på evigheter. Men idag lite mera 'pilleri' i trädgården.
Nu väntar man på ovädret.
Sköt om er, kram/ Eva