KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 18 september 2014

HÅRT JOBB OCH VACKER NATUR

Det är inte utan att man blir lite sur! Det är kanonväder, solen skiner och det är 18-19 grader varmt och man har massor att göra i trädgården. Allt är egentligen perfekt.....

 Så här ser det alltså ut i pallkragarna just nu. I alla tio.....

Alltså skulle varit perfekt, men.....efter det att Rolle haft ryggskott i en vecka så är det nu min tur. Skulle "bara" gräva upp två överväxta pallkragar. Började med dom "värsta" (inte dom som är på bilderna). Nu är dom fixade, men resultatet blev alltså en värkande rygg.....


Här ovan är det gårdagens jobb. Det blev nio Iris `Dark Aura´ (plus 6 st krukade), två andra iris med brokbladiga blad, 2 utomhus-Agaphanthus, en rugge med gräslök samt en enda daglilja av okänd sort.

Nedan är det dagens jobb; Gräva upp MASSOR av dagliljor samt det värsta av allt, få upp hortensiabusken.


Det jobbet grejade jag inte själv så Rolle fick ställa upp. Den hade växt sig enormt stor trots att den egentligen inte satt på en lämplig plats. Jag slog bara ner en sån här Endless-krukväxt för några år sen för att bli av med den. Den har inte heller blommat någon gång förrän i år (satt alldeles för soligt) då det kom en enda liten ynklig liten blomma. Och då flyttar jag den.....


Två av dom tio pallkragarna klara!

Hortensian grävde jag ner på baksidan av murrabatten - efter mycket om och med. Ryggen ville inte riktigt vara med, men till slut så fick jag till det. Nu är det bara att hoppas att den trivs!
Förutom alla perenner så har jag också satt 18 Allium och 20 tulpaner i varje låda. Nu har jag bara 24 Allium kvar att plantera. Dom 80 narcisserna  jag tog hem planterade jag redan förra veckan ute i parken.
Dom flesta dagliljorna åkte ner i lådan igen - efter att ha delats - och sen blev det 5 stycken kvar som jag ska kruka i morgon. Orkade faktiskt inte idag.....


Härom dagen tog vi en prommis på Ekstakusten och där blommade både det ena och det andra. Här ovan är det en vitblommade vildros, som jag trodde var en Rosa rugosa - men det finns inga vitblommande sådana!? Åtminstone enligt föreläsaren på föredraget i Visby.


Det var fullt av rutten släke (tång) på stranden, så man blev inte direkt badsugen.


Men det fanns också vackra blommor...


Och det är ju helt OK med släke nu när man ändå inte vill bada. Det är ju bara runt 15 grader!


 Har sett att det är väldigt mycket rönnbär i år. Brukar inte det betyda att det blir en ruskig vinter!?


Men det är också massor av äpplen i år, t.o.m. här nere på strandkanten. Rolle försökte sig faktiskt på att smaka på ett av våra vildäpplen idag, men...det blev bara ett enda försök. Han fick spotta ut direkt för äpplet var hemskt surt!

Det var varmt och skönt i solen och Santos kunde springa precis som han ville...


...och när vi kom tillbaka till bilen var jag tvungen att känna på vattnet eftersom det fanns ingen tång just där. Så man skulle ju kanske ha kunnat bada. *fniss*
Men t.o.m. jag förstod att det inte hade varit så skönt...15 grader är inte direkt något man njuter av, så det var bara att åka hem och doppa sig i den 27-gradiga poolen!


3 kommentarer:

lavendia sa...

Trist med ryggskott och det går ju inte över i ett huj. Maken såg folk som badade i Vättern idag. Och där är det alltid kallt.

En enkel fråga. Varför har ni perenner i pallkragar? Det skulle väl inte bli lättare att rensa om de inte var där, men jag bara undrar.
Vita vresrosor växer det en del på Vätterstranden och det är väl samma?
Täng kan man ha som gödning, så det hade jag plockat med mig hem om jag hade varit där.

Gunilla Teckenberg sa...

Här blir det inga fler Germanica eller Sibirica. De växer över sina bräddar innan man hinner vända ryggen till. Jag har krukat upp så mycket Iris under åren och det känns som det aldrig tar slut när man gräver upp en planta.

Dagliljor växer också snabbt ur kostymen, hur mycket jobb som helst att hålla dem på sin plats.

Krya på dig och njut av solen och poolen så länge det erbjuds.

Kram!

Gunborg Uhno sa...

Den där ryggen kan ställa till det.Brukar bara kunna hålla på någon timma ute och gräva sedan börjar den värk.Fast jag brukar bita ihop och jobba på ett tag till.Hoppas era ryggar piggnar till så ni kan gör det ni vill.
Kram.