KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 3 september 2014

ÄN ÄR DET SOMMAR

Det var ett tag sen jag kom med ett nytt inlägg, men idag har jag tagit mig tid. Lust att blogga, det har jag alltid!

I fredags var jag till Kräklingbo för en kräftskiva med några av mina trädgårdsvänner. Där fanns dom här två otroligt mysiga hästarna som var någon sorts irländsk "ölkaggsdragare", men dom användes nu som ridhästar. Det var mamman (närmast) och hennes 3 år gamla son. Dom var stora och bamsiga, men underbart snälla och lugna.....

Det blev en jättetrevlig kräftskiva i en otroligt härlig miljö. Jag körde (2 x 5 mil) och drack Pepsi till kräftorna men jag kände mig nästan "påverkad " av den härliga stämningen. Vi sjöng snapsvisor  - som jag älskar att göra, fast jag gillar inte snaps och inte kan sjunga - och åt massor av kräftor så det blev ganska sent.....

En av vännerna hade tagit med sig massor av lökar av Scilla litardei, en lite högre ovanligare Scilla.
Den skulle man gräva ner där den kan förvilda sig. Alltså i mitt fall ute i parken dit jag ska bege mig om en liten stund. Jag hade också tidigare fått en massa frön från en rosa eller lila dubbel vacker vallmo av min väninna Lisa, så dom ska jag så på samma plats.  

I lördags så tog vi Santos och åkte till en av våra favoritplatser för prommisar. Det var ju ett tag sen vi gjorde något dom han gillar. Där såg vi den här fågelflocken på väg norrut. Vilket gladde mig, det var alltså inga flyttfåglar som förebådade hösten!

Men när jag fotade fåglarna så fick jag se en jättestor tjur som låg och idisslade bredvid det lilla huset. Alltså precis i det område vi var, det var bara en liten grund vik emellan. 
För att komma in här så måste man ta sig igenom en massa grindar och jag är väldigt noga med att vi inte väljer det område där korna betar just den dagen. Vilket dom alltså inte gjorde - men det var alltså en stor tjur där istället! Hjälp!!
Så jag höll noga koll på om han skulle resa sig, då skulle åtminstone jag sprungit direkt tillbaka till bilen.


Tidigt på söndagsmorgonen gick jag ut i trädgården för att hinna med att ta lite bilder - ifall jag fick lite tid över till att blogga.  Här är det den igenlagda dammen/fågelbadet som jag är mycket nöjd med.
 Lika glad över att jag fick en damm för ett antal år sen, lika glad är jag nu att den är igenlagd. Vi har nämligen sluppit dom stora vattenbaggarna i poolen sen Rolle fixade den!


När vi besökte bloggvännen Ingrid i Vinslöv på semestern så fick jag en kruka med ett fotblad (Podophyllum) med mig hem. Ja, även en stor orange frökapsel, som tydligen skulle gro lätt. 
Nu har jag till slut fått tid att gräva ner den och frökapseln. Det blev i den långa rabatten på baksidan som gränsar mot kohagen. Hoppas den överlevde flytten!

Vi var ju också till Tuijas Växter i Blekinge där jag inhandlade 5 växter; 2 stycken ovanliga praktnejlikrot (Geum), en orange alunrot (Heuchera `Paprika´), ett orange gräs (syns i lådan ovan till höger) och en liten ovanlig ormbunke (också i lådan ovan).


Här hemma blommar buddlejorna för fullt och det kryllar av fjärilar på dom två jag har; En jättestor självsådd buske bakom garaget med vanliga lila blommor och en mindre med blommor i rosa/orange som står inklämd mot staketet nedanför murrabattren bredvid en rödbladig fläder. Jag åker därför på att flytta den redan nu i höst, för den kommer att bli för stor trots att den inte skulle bli mer än en meter ungefär. Men det är den redan och jag planterade den förra hösten!

Växter har en viss förmåga att överraska och förvåna mig. Du som läst min blogg tidigare vet att jag har en rugge med vita lupiner i en av pallkragarna. Dom har i fem års tid blommat från maj ända in i oktober. Bara det är ju helt otroligt. Men.....nu har den dessutom ändrat färg och fått rosa blommor!
Att lupiner nästan alltid blir blå när dom självsår sig, det vet jag. Men att byta från vita blommor till rosa, det har jag aldrig varit med om tidigare!
. Men det är helt OK. Färgen på växterna i pallkragslådorna (som jag till att börja var så noga med), har jag numera ingen ordning på alls. Ibland har det jag satt kommit upp i fel färg, ibland har jag varit tvungen att plantera något som egentligen inte är färgavstämt. Anledningen är väl att man inte alltid har plats för allt det man kommer hem med..... *fniss*

10 kommentarer:

Carita och Bertel sa...

Spännande med allt som händer i naturen och trädgården hela tiden.Vi har också besökt Tuijas växter en gång, hon har mycket spännande och ovanligt. En del som hon har går inte så bra hos men man kan köpa det som man tror funkar. Härliga bilder från strandängarna med flyttfåglar och tjurar. Ha en fin sensommardag.Carita

lavendia sa...

Vilka gulliga hästar med sina lurviga fötter (hovar heter det nog).
Vilken vacker bild, där tjuren är.
Och vilka härliga scilla. Inte speciellt lika de vanliga. Hoppas de sprider sig bra.
Mycket annat fint också.

Ingrid sa...

Hästarna med sitt hovskägg är jättefina! Visst är det trevligt med kräftskiva och det går faktiskt att dricka annat än snaps och öl till dem.
Det var ju tur att tjuren inte fick syn på Santos, för då hade han nog kommit rusande.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

Zinnia sa...

Visst är det kul att få frön av vänner. Underbara vyer som du och Santos hade på er tur. Kram Zinnia

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, än är det sommar. Här har vi värme och soliga dagar med dessvärre en bekymmersam torka. Minns inte att jag någonsin vattnat i september som jag måste göra nu.

Som vanligt, urläckra bilder med tjusiga motiv men hästbilden vinner med "hästlängder"!

Kram!

Knatten sa...

Vi ska ha en liten familjekräftskiva imorron. Gott o trevligt. Och nog kan man bli full av både kräftor o god stämning även om man hoppar över snapsen. /Knatten

Evas Kvarnaro sa...

Har det lugnat ner sig på fronten nu ? med alla gäster och måsten ?
Härligt att få promenera i kända marker med man och vovve, men helst utan en tjur i sikte.

Det blommar vackert fortfarande även hos dig. Skönt att sommaren har blivit förlängd med sol och värme. Vi har haft soligt i snart två veckor i sträck, det behövdes.
Allt det regn har gett massor av översvämningar på olika håll.

Hoppas din höst-marknad blir lyckad i Roma.
Trevlig helg, kram/ Eva

HWIT BLOGG sa...

Härliga bilder! Det händer alltid något runt dig!
Varm kram,
Titti

Ölandsvindar sa...

JAg åt TRE kräftor i fredags kväll och gubben åt resten. Jag hade ont i magen hela lördagen och gubben kände ingenting. Ändå är min galla borta.Får nog låta bli dem i fortsättningen.Fattar inte att det är så mycket hela tiden. I går kom paket med smålökar i blått från Odla.nu så jag ska försöka hinna sätta ner dem i dag. Passar bra eftersom det utlovas regn på måndag eller tisdag.
Kram /Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Men Susie, ta nu och coola ner dig
nu har du rest runt på semester visserligen men . . . .
haft gäster, varit trädgårdsmästare,gästunderhållare,
chaufför, kock och 'torggumma'.
inte undra på att du är trött.
Så här har du kört på hela sommaren och tagit hand om alla till och med oss från Småland.
Du är en ängel som vill alla väl,
men nu får det vara bra.
Vila ut ordentligt nu, inga nya 'måsten', punkt slut.
Hmm ... undrar om du lyder mig, *fniss*
Sköt om dig, kram/ Eva