KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 25 augusti 2014

SJÄTTE SEMESTERDAGEN

Efter att ha lämnat Karlskrona (som vi verkligen gillade) så åkte vi rätt norrut förbi en massa glasbruk. Yes, förbi! Rolle är ju inte så förtjust i att shoppa glas, så han hade lite svårt att stanna på alla!!Vi var dock först till Kosta - som vi inte gillade alls - sen fortsatte vi till Målerås där vi inte bara handlade några småsaker, vi åt lunch också. Vi fick ta Santos med upp på balkongen utanför restaurangen och efter att han först varit lite undrande över hur högt vi var, upptäckte att husse åt något riktigt gott.


Jonassons glaskonst är verkligen något som vi gillade, så t.o.m. Rolle tog ett varv i utställningslokalen.Efter Målerås åkte vi vidare till slutdestinationen - alltså sista kvällen för gänget - Ramkvilla.

Här slutade vår gemensamma semester med en liten kräftskiva i all enkelhet. Vi köpte en kartong med småländska kräftor, 500 g, och det räckte mycket väl till Christina och mig. Rolle åt pizza.


Det hade blivit en liten miss, vi hade fått ett rum med tre sängar bredvid varandra - men det ordnade sig till det allra bästa. Christina fick en helt nyrenoverad lägenhet mitt emot vårt! Här är utsikten från hennes matrum inåt mot den andra hotelllängan.

 Här är utsikten från vårt rum åt andra hållet. Vår bil står precis utanför - lätt att lasta - och mina nyinköpta (hos Tujas i Blekinge) fem perenner.

I påsen till vänster står den fina växt (precis just nu glömde jag namnet) som jag fick av Ingrid i Vinslöv. Så man har ju en del att ta hand om när vi kommer hem (inatt vid ettiden).  Först packa upp, vattna, klippa gräs och så köpa lite middagsmat. Eller rättare sagt mycket middagsmat, på eftermiddagen i morgon kommer våra vänner från Norrland för att för första gången besöka oss! Ska bli jättekul!!

7 kommentarer:

ormbunke sa...

Känns som om jag åkt med er på fina semestertur.Ha de gott. Kramar

Rigmor sa...

Trevligt med en semester så här lite efter turistsäsongen, inte så mycket folk, inte så varmt och förhoppningsvis är det mesta öppet fortfarande. Ska bli spännande att se vad det var du hade i påsarna i fönstret...
Ha det gott och ha det så trevligt med gästerna, som säkerligen kommer att trivas!!
kram kram

lavendia sa...

Trevlig semesterresa och minnen med hem också. Att packa upp är dock tråkigt.

Ninne sa...

Tack för att Ni gästade oss o TACK för den fina reseskildringen här.. Det var verkligen kul att få "åka" med på turen.. Bra att ni nu är hemma i "lugn o ro" men förstår att det blir mysigt framöver med vänner på besök. Visst är det roligt att både få titta in hos andra o kanske ännu mera kul när man kan få ha gäster hemma.. Hoppas alltså få se er nästa gång ni far "söderöver
Kramisar på er alla. Ingrid o Hasse

Rosor och ruiner sa...

Oj, ni hinner inte hem förrän ni har gäster, det var inte dåligt, hur orkar ni ;) Man brukar ju vara rätt trött när man kommer hem, i alla fall jag... ;)

Vilken trevlig resa ni har gjort!

Kram Gunilla

Carina sa...

Härlig resa ni gör och lille Santos får åka med :)

Evas Kvarnaro sa...

Då förstår jag att ni är nöjda av eran semester och vill hem och gräva (här får vi dika).

Ta det lugnt när du kommer hem, inte stressa.

Kram och må väl/ Eva