KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 22 augusti 2014

SEMESTERDAG TRE del 2

Eftersom gårdagen innehöll så mycket kul var jag tvungen att dela upp inlägget! (Nä, nu ljuger grodan - det berodde på att jag blev så trött så jag orkade inte skriva klart.)

Efter det vi besökt Ingrid & Hasse i Vinslöv åkte vi till Kristianstad och käkade lunch sen vände vi åter mot Vinslöv. Halvvägs dit bor nämligen Marianne & Uno - och lilla Elvis.


Tyvärr tyckte Santos att Elvis var en liten jobbig unghund, så efter ett tag så blev dom skilda åt. Santos fick äran att vara med oss ute på altan där vi blev serverades kaffe (Christina är kaffedrickare), te, saft och en underbar björnbärskaka med vaniljsås. Rena snasket.....


Tiden gick som vanligt fort när man har roligt och vi lämnade våra vänner för att fortsätta in till Vinslöv igen. Där besökte vi Jagorstrand. En helt - liten - fantastisk trädgård med trädgårdsdekorationsshop!

Vi var här förra året och då kom jag hem med två keramikdekorationer på långa järnpinnar. I år var det dags för Christina att köpa likadana, fast med annan glasyr naturligtvis. 


Själv hittade jag en stor rostig strut på pinne som blev min.  Fast jag hade gärna  forslat hem dom här "konerna" som jag tyckte var ursnygga! 
Sen var det dessutom "ett och annat" som jag gillade (faktiskt nästan allt). Bl.a. en otroligt vacker "frökapsel" i keramik som jag också hade velat ha, speciellt som konstnärinnan var det där "in person".  Men vi får nog besöka henne på plats i Hammenhög nästa år!
 

Men det mest otroliga är dock trädgården, den är nog den mest fantastiska vi sett!


Här har vi en ägaren Jan-Ingvar "himself" .


Både Rolle och Christina tyckte att en sån här liten dam (som sitter vid trädet) skulle passa oss. Kan inte förstå varför.....*fniss*
Efter den här åkte vi direkt till ett av våra favoritställen; Lindelundas B & B i Åhus där vi som vanligt trivdes alldeles otroligt TROTS att vädret inte tillät oss något bad i poolen!

4 kommentarer:

mammi sa...

Tusen tack för besöket, man fattar ju inte hur fort tiden går. Vi saknade er när ni åkt, även Elvis, som inte hade någon att kiva med sedan. Hoppas verkligen ni kommer till nästa sommar också, alla goda ting är tre. Vi skulle ju visat Unos trä- och smides-verkstad, och min keramikverkstad, så det får vänta till nästa år, tycker jag.
Än en gång tack till er alla
kram från oss tre

Anette sa...

Så mycket fint ni får se och så många trevliga trädgårdsmänniskor och hundar ni möter! Snyggt var det med allt rostigt. Fastnade särskilt för grinden. Lite annat än våra "hundgrindar". Ha en fortsatt härlig resa. Kram Anette

Ölandsvindar sa...

Åh vad trevligt ni har det! Jag skulle behöva en inspirationsresa känner jag. Visserligen var vi till Fliseryd härom dagen och tittade på goda vänners nyinköpta hus men då ösregnade det hela dagen vilket förtog lite av glädjen med det hela. I dag däremot ska jag titta på "Året trädgård" som ligger här på norra Öland och det blir jättespännande!
Fortsatt trevlig resa, önskar jag till er!
Kram /Kerstin

Zinnia sa...

Synd att inte hundarna gick bra ihop. Gillar den rostiga konen. tänk vilken glädje det är att vandra i visnings- trädgårdar. Kram Zinnia