KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 11 juli 2014

NYINKÖP OCH KYCKLINGAR

Inte trodde man för ett par veckor sen att man skulle tycka att det är skönt med svalt väder. Då väntade man bara på att "sommaren" skulle komma någon gång.  Nu, efter den här värmeböljan, så var det riktigt skönt att gå ut på altanen i morse och upptäcka att det bara var 20 grader!


Efter att ha pysslat lite i trädgården i morse, så fixade vi lite med poolen. Alltså körde sandfiltret baklänges för att rena filtret. Sen var det dags att fylla på lite vatten och därefter att vattna i trädgården igen.
Det är man ju tvungen till varje dag nu, men i morgon ska det regna (fast vi har inte sett det ännu) så jag tog bara det allra viktigaste. Tyvärr är det så torrt att en del uppvuxna träd har börjat släppa löv.....inte bra!


En del växter som inte ska blomma förrän framåt sensommaren har redan satt igång, andras blommor har helt torkat in. T.ex. en buskpion som jag satt förra året. Den fick en enda knopp i år och jag var jättenyfiken på vilken färg blomman skulle ha eftersom buskpionen var en fröplanta. Kunde alltså bli allt från vit till cerisröd.
Men inte 17 fick jag se det inte! Får vänta tills nästa år tydligen!!


Ovan är den lilla Hostan  `Golden Tiara´ jag fått för provodling. Tyvärr hamnade den nog lite väl soligt, men än så länge verkar den trivas och har t.o.m. fått två små blomstänglar.I förrgår var vi till Jonas i När för jag hade tagit bort penséerna i två stora krukor och behövde komplettera lite. Han har bara öppet en vecka till, så det var lite utköpt men några plantor dög åt Rolle - för han fick bestämma vad vi skulle ha!
Det första vi fick se var dock dom här urgulliga små kycklingarna. Gissa om jag ville ta med dom hem.....


Jag trodde Santos skulle bli alldeles vild - han är ju en jakthund - men han tittade inte åt dom ens. Men hade dom kommit in på vår tomt, då hade han nog reagerat. Han försöker nämligen jaga bort alla fåglar (koltrastar och sädessärlor mest) som trippar omkring på gräsmattan hos oss.


Det vi skulle ha i plantväg var något till den stora plåtkrukan på brunnen. Man måste ju ha något fint där våra gäster ska parkera!


Nu fick inte Rolle så många växter att välja på, men den här gula tyckte han lyste upp och var snygg. Och vem tyckte inte det.....


...alltså passade jag på att köpa två stycken. Så igår fick jag göra en "rockad" och flytta om växterna lite. Det som växte här tidigare var nämligen en ganska ynklig sak, så nu står den på uteplatsens bord på framsidan istället.

Penséeteatern är numera en lysande blå lobeliateater - och dom har växt till sig riktigt bra trots att jag inte planterat om dom. Dom växer alltså i sina ursprungliga krukor!


Hos Jonas köpte jag också det här grön/röda elefantgräset till krukan mellan verkstadsdörrarna. Faktiskt mot Rolles önskan - han tycker gräs är tråkiga - men det är så dåligt med sol där att det är svårt att få något annat att trivas.


Dagens inlägg avslutas med en bild på den lilla buskrosen `Heidi Klum´ som växer i "roslådan" bredvid ingången till baksidan. Och jag tror nästan att det är den ros jag tycker är vackrast av alla jag har. Dessutom doftar den gudomligt!  Tyvärr har jag ännu inte lyckats få fram den exakta nyansen på bild, den är alltså betydligt tjusigare i verkligheten!!

11 kommentarer:

Högagärde sa...

Härliga kycklingar du lyckades fång på bild. De ser så charmiga ut när de vaken är stora eller små. Lite fulsnygga skulle man kunna säga.

Ha en fin helg.
Elisabeth

silk flowers sa...

Jeg liker denne bloggposten. Jeg må sette pris på det gode arbeidet gjort av forfatteren her. Well done mate!

Marlise sa...

Ich könnte dir gut etwas Regen schicken.
Hier bei uns regnet es fast immer.
Wir hatten in 2 Tagen 70 Liter Regen auf einen Quadratmeter.
Dafür kannst du mir etwas Sonne schicken.

Jag kan lika gärna skicka lite regn.
Här hos oss är det regnar nästan alltid.
Vi hade 70 liter regn per kvadratmeter i 2 dagar.
För att du kan skicka mig lite solen.

Kram Marlise

lavendia sa...

Visst är det konstigt att man kan tycka det är skönt med svalare väder, när det är värmen vi längtat så efter. Vilka lustiga fötter kycklingarna har. Det hade varit något att jaga för Santos.

Rost och rädisor sa...

Effektfullt med alla klarblå lobelior mot allt det svarta i penséteatern och kycklingarna är ju bedårande. Ser ju så kul ut med alla fjädrarna på fötterna. Det har mina silkeshöns också.

Allt gott
Anette

Carita och Bertel sa...

Lobeliateatern blev väldigt snygg, vilken effekt det blir när man har många med samma färg. Kycklingarna är så söta så ibland önskar jag att vi hade några höns i trädgården. Dom är ju trivsamma när dom går och pickar och sprätter, fast jag skulle inte vilja ha dom i rabatterna.Men det blir nog bara en dröm. Ha det gott/Carita

Ingrid sa...

Så söta de där kycklingarna är, men det var nog tur att du inte fick med dig några hem. Tänk så de skulle sprätta omkring och ställa till det i dina fina rabatter!
Lobelia gillar jag och har flera stycken både häng-och busklobelior. Din lobeliateater är jättefin.
Nu hoppas vi på ett skönt söndagsregn!
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Så fint ni har det med många vackra blommor! Och kycklingarna... sååå bedårande söta, förstår att du vill ha. Ha en fortsatt härlig sommar med lite regn också!
Kram

Gitsan sa...

Vilka häftiga kycklingar!

Så fint med alla dina växter.

Evas Kvarnaro sa...

Hej och oj trodde du också börjat med kycklingar som blir hönor som lägger ägg, som du då inte behöver åka att köpa, hi hi.. .
Jasså Santos bryr sig inte, han är en riktig liten spjuver.

Den rosa rosen är verkligen vacker, om man ändå hade kunnat känna doften också . . . .
Oj vad det växer, men visst utan vatten ingen växt.
Men nu kom även regnet hit, började i går kväll, idag regn hela dagen även måndag. Blöta behövs för allt som växer, otroligt torrt och hett som i en gryta har det varit. Semester firarna mår väl gott där de får bada dagarana i ända.
Maria med familj har haft en kanon
vecka som hon önskade.
Vi har varit 3 dar i Tranås trakten, sjön Sommen och Solvikens vandrarhem, en vacker plats vi valde. En båt tur på 2 tim med fantastiskt väder gjorde oss nöjda och glada. Vi tog med oss vännerna som vi lovat dem.
Det varma vädret gjorde att vi bara latade oss vid vackra Sommen.

Nu ska jag göra nåt nyttigt inne.
Hoppas ni får regn, må gott kram/ Eva

GladiGrönt sa...

Tack för senast! Vad kul att nu titta på dina bilder och känna igen sig! Lobeliateatern är ju fantastisk!/Monica