KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 27 maj 2014

SOMMARGÄSTER & BORTSPRUNGNA HUNDAR

Idag lämnade dom första sommargästerna "Stjärnarve B & B"! *fniss*
Alltså återgår livet nu till det mer normala, lite mer tråkiga igen!
Sommargästsäsongen började med att vi fick middagsgäster redan förra tisdagen. Det var min kusin Monica samt hennes golfkompisar Kjell-Ivar och Birgit. Men dom kom bara förbi efter en dags golfande för lite mat, sen åkte dom tillbaka till sitt boende i Visby. Men på torsdagen kom min väninna Christina och då blev det champagne i poolen framåt kvällskvisten!


Dagen efter blev det en utflykt till Närsholmen och dess savann för oss två och Santos. Men trots att det var jättevarmt så var det så vansinnigt blåsigt att både den inplanerade picknicken och hundprommisen fick flyttas. Men bara någon km till ett ställe lite mer inåt landet bland vindskyddande enar.


Santos tyckte dock att det var trist när vi satt stilla så han varken åt eller drack eller ville ligga ute i solen, han hoppade in i bilen i skuggan och låg där - och väntade!


Men promenera en liten bit ville han, trots att det är äckligt hårda stenar att gå på för hans mjuka tassar just här. Men efter en liten stund gick han före oss tillbaka till bilen. Jag tror faktiskt han var lite "bakis", det hade inte blivit något sova på dagen eller ens i TV-soffan på kvällen innan för honom. Vi hade ju varken haft tid eller lust att titta på TV!


Istället hade vi suttit på altanen och druckit vin och snackat...och snackat...och snackat!
I lördags åkte vi  till Visby och hämtade kussen och så var det full fart igen. Nu var vi ju tre snacksaliga "källingar". Det blev dessutom både poolbad och skumpa i ruinen...man kan ju inte frångå traditionerna!


Här är det utdelning av födelsedagspresenter första gemensamma morgonen. Jag hade nämligen gjort en kokbok (Susies Kokbok) med 60 inplastade A-4 sidor i vintras. En med svart pärm till Monica och en vit till Christina. Jag tror det var c:a 45-50 egna recept och så några från vänner som i sin tur presenterades med bild. Damerna var väldans tacksamma och jag tror faktiskt att dom får både nytta och glädje av böckerna.
Dom brukar ringa och be att få recept på både det ena och andra, nu slipper dom det. Och pratar massor i telefon - det gör vi ändå!

Sen har det varit luncher och middagar med både grillning och vin, men just den här dagen tog jag det lite lugnt. Det kan ju bli lite väl mycket ibland med all Champagne.....Så det blev läsk för mig, jag agerade ju chaufför redan tidigt på morgnarna ibland.


Så tog vi några prommisar med Santos, hälsade bl.a. på fåren i grannhagen. Den som Monica klappar på nosen är extremt förtjust i Santos. Hon kommer alltid springande när vi kommer förbi och så ska hon pussas lite. Men just den här dagen hade han ingen lust. Det hade nämligen varit en taxtik hemma hos oss tidigare, vilket varit betydligt trevligare tydligen.

Mycket vackra rosor jag fick av kusinen.

Det kom in en bil på parkeringen och så klev det ut en yngre man och en hund och så frågade han om det var vår tax? Han hade hittat henne ståendes mitt på vägen - där folk kör mellan 70/100 - och när han stannade och öppnade bildörren hoppade tiken in i hans bil.
Han var bara ett par hundra meter från oss, så han undrade om det var vår tik. Men det visade sig vara en jakttax från ett hus lite längre bort så tiken fick stanna hos Santos - till hans enorma glädje - och så åkte killen tillbaka och talade om var hon var.
 Santos var jätteledsen när hennes husse kom och hämtade henne, men hon var nog glad.....Santos var nämligen VÄLDIGT intresserad och lät henne inte vara ifred! *fniss*
Men all heder åt den unge mannen som verkligen tog sig tid att både plocka upp tiken samt åka till ägarna och tala om var hon var. Tänk om alla agerade så när dom hittade bortsprungna hundar!

FORTSÄTTNING FÖLJER!

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Jaha, sommarsäsongen är i full gång och gästerna anländer på löpande band kan jag tänka mig.

Jag minns när jag och Åke började sällskapa och vi var ute och körde och kom förbi Stenstugu, där det var alldeles fullt av bilar på gården.

-Är det fest?, undrade jag.

-Nej det är "Pensionat Stenstugu" som har öppnat för säsongen, svarade han.

Du får väl kalla ditt ställe för "Pensionat Stjärnarve" den här tiden på året.

Nu får väl poolen vila några dagar antar jag, för attan vad det blev kallt från ena dagen till den andra.

Kram, Ingrid

Ruben sa...

Ni ser ut att ha det oförskämt bra! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Gitsan sa...

Vad härligt ni ser ut att ha det!
Visst är det svårt att hålla sig ifrån bloggen alltför länge ;)

lavendia sa...

Du verkar inte ha det minsta långtråkigt. Härligt verkar det.

Carina sa...

Haha, Susie, jag ser att du har haft det ungefär som jag :) Visst är livet extra härligt ibland...det förgyller med besök och tillbehör.... Snäller pöjk det där som tog upp den lilla taxtiken, inte alla som skulle gjort det. Ha en fortsatt go´ maj!
Kram carina

Nina/Stjärnkraft sa...

Jahadu, så gästhemsrörelsen drar igång inför sommaren nu ..? Jag kan tänka mig att standardhöjningen i och med den nyanlagda poolen innebär en eller ett par stjärnor till i kanten för värdfolket, hehe! ;)

Ärligt, så imponeras jag av att ni - liksom en annan bloggbekant, Kerstin "Ölandsvindar" + make - mäktar med den anstormning av besökare det för med sig att sommaren kommer till öarna!

Skönt att det slutade lyckligt för taxflickan på vift, hördu. Det gjorde det faktiskt också för utbrytarkaninen jag fick ögonen på härom morgonen. Matte messade mig senare samma dag och meddelade att han upphittats ungefär 50 meter längre bort, friande på en av gårdarna :)

Anette sa...

Så fint det blev med poolen och härligt väder har det ju varit. Nu är lite kallt här åtminstone, men sommaren kommer nog snart tillbaka - hoppas jag. Bortsprungna hundar är inte kul. Mina är lugna när det gäller det. Till och med när de löper ;) Men å andra sidan kan vi få lite besök från hanhundar då.....Ha det så bra. Kram Anette

Rosor och ruiner sa...

Vilken tur att hunden kom tillrätta till sin ägare! ÄVen om nu Santos gärna hade haft henne kvar vid sig... kanske läge att skaffa en liten kompis till honom..? ;)

Min gubbe är precis iväg till fastlandet och hämtar hem ännu en hund... han "kvistade" iväg till Kiruna...en liten nätt tur på 130 mil enkel, men han gillar att köra bil som tur är, det är värre för mig på hemmaplan, gillar inte när han är ute på vägarna så långt...

Ha det gott!
Kram Gunilla

Knatten sa...

Vad härligt ni har det. Och vad skönt med pool. Jag älskar att plaska så där fast då måååååste det vara varmt. Minst Greklandsvärme.
Ha det gott. /Knatten

TantGlad sa...

Råkade hamna hos dig genom gittans blogg.
Så mysiga bilder du visar, och det med champagne i Poolen lät ju helmysigt. Det måste jag testa.......hmm....nu har ju jag ingen pool. Men jag har ett bubbelbadkar, så det blir där jag får ligga då😉.
Tack för trevlig läsning.
Hejsvejs från mig.