KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 9 maj 2014

SANTOS "PROBLEM" OCH SÅ POOLEN NATURLIGTVIS!

Det har varit massor i vägen, så bloggandet har blivit lidande - men nu ska det väl snart ordna upp sig. Igår t.ex. var vi tvungna att på eftermiddagen åka till veterinären i Visby. Santos har inte riktigt varit sig själv dom sista tre veckorna. Han har darrat var 20 sekund i 10 sekunder, han har ätit dåligt och han har kissat dåligt! 
Det senare är ju ett stort orostecken eftersom han ju har opererat sig (fått nytt kisshål) för 1,5 år sen på grund av stenar i blåsan. Annars har han varit pigg och glad - det är han ju alltid!

Nu har vi ju hela tiden trott att det här har berott på att en tax i närområdet har löpt. Men...hon slutade faktiskt för 3 veckor sen och hans problem har kvarstått. Alltså ville vi kolla igenom honom ordentligt, så det blev sövning, röntgen av blåsan, kissprover och manuell undersökning av blåsan. ALLT var perfekt! Inga stenar, inget grus i urinen - mycket skönt!!

Veterinären förklarade hans problem med att Santos som har varit en avelshund vet naturligtvis exakt vad som gäller vid löp, därför reagerar han väldigt starkt för doften. Nu när hans kemiska kastrering (som han fick efter operationen) inte fungerar längre, så stökar alltså hans hormoner! Precis det vi misstänkte!!

Men...nu vet vi vad problemet varit och det lär försvinna snart. Han fick nämligen en ny spruta, TROTS att husse emotsatte sig det in i det längsta. Vetten ville helst operera Santos, men det ville inte vi. Men Rolle fick ge sig till slut, den kemiska kastreringen är ju faktiskt övergående!
Idag är Santos väldigt pigg och busig, han sov ju hela eftermiddagen och gårdagskvällen, så att få honom sitta stilla för att jag skulle kunna ta en bild var inte lätt. Men det är kul att se honom glad igen.....

Innan vi åkte upp till Visby så hann Rolle med att täcklasera klart nästan hela poolbygget.

Ja, faktiskt allt utom 1 (!) trappsteg och några kanter. Men sen ska allt laseras en gång till!
Notera krukan som står på marken nedanför altanen, den ska upp vid poolen. Det är inget räcke åt det hållet och jag är höjdrädd!

Det är alltså här däckstolen och krukan ska stå!

Här ser man trappan (med dess omålade sista trappsteg) och den lilla nya hörnplanteringen med den "konstiga" ställningen där jag ställt vår kolhämtare. I den tänkte jag sen ha ett par luktärtor som ska få slingra sig upp på järnen. Dom två jättestora alunroten hade jag i en pallkrage här på baksidan, dom blev väl 9-10 plantor så 2 fick faktiskt åka tillbaka i pallkragen.

 Här börjar skymningen komma, så genast tände jag belysningen. Både i och utanför poolen. Det är dock fortfarande väldigt "odekorerat" på altanen, men Rolle ska  lasera klart ALLT - alltså även golvet på den gamla delen - innan jag får ställa upp alla mina krukor.  Och det lär dröja, för idag vräker regnet ner (vilket iofs är skönt och bra) och sen måste det bli betydligt varmare innan jag vågar ställa dit en massa sommarblommor!

11 kommentarer:

lavendia sa...

Det är inte lätt att vara hund. Min första tanke var att han fått urinvägsinfektion, men så var det alltså inte. Tur att han är på bättringsvägen.
Poolbygget ser fantastiskt ut.

Ruben sa...

Wow, det blir ju bara finare och finare runt din pool! Bara det slutar regna kan väl inte premiären var långt borta nu?!

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Det var ju skönt att det fanns en naturlig förklaring till Santos problem och att han inte behöver opereras igen. Det låter ju som om han redan mår bättre.

Så fint det blir vid poolen. Idag får ni väl ta det lite lugnt, för här verkar det som om det ska bli dagsregn, även om mängden väta är marginell.

Ha en skön fortsättning på fredagen!
Kram, Ingrid

Linda sa...

So sorry that your dog has had health issues, he is so cute. Your photos are beautiful.

Rost och rädisor sa...

Skönt att det inte var nåt allvarligare med Santos. Då blir han nog sig själv igen snart.

Poolbygget artar ju sig fint och ser gediget ut. Kommer att bli hur fint som helst när sommarblommorna dessutom kommer på plats och jag kan hålla med dig om att en agave skulle absolut passa in i bilden.

Trevlig helg
/Anette

Marit sa...

Stakkars Santos, hunder er vel plaget de også.
Så lekkert det er blitt hos deg, det må være moro å ha så flott ute plass.

God lørdag fra Marit.

mammi sa...

Man får väl va avundsjuk, för det är verkligen jag. I mitt nästa inlägg, skall jag visa vår "pool"
Va skönt att Santos mår bra nu
Kram till er alla

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad skönt att allt var ok med Santos!
Så snyggt det blev med poolen nu när den så att säga "smälter ihop" med huset!!! När du har fått fixa och pynta blir det säkert ännu finare :-)
Ha det gott. /Ingela

Knatten sa...

Stackars lille Santos. Tänk att längta efter en tjej så mycket att det känns i hela kroppen!!! Skönt det inte var värre!
Och det blir verkligen häftigt med din pool. Det är ju bara vädret som ska bli bra oxå. /Knatten

Carina sa...

Vad fint ni får det...jaja, ni har det fint redan innan, men det här nya med poolbygget och allt....det blir så himla snyggt. Å lille Santos då, det är inte lätt när tjejerna springer omkring och lockar....tänk att inte husse och matte kan begripa det...vovov...

Evas Kvarnaro sa...

Oj vad fint det blev vid poolen, toppen bra efter allt slit . . .
Lille Santos han är för goe, snart får jag krama om dig.

Vi åker till Ängelholm i 3-4 dar nu, ska passa deras hus och katter
Vi har egen hus och kattvakt här.
Kram/ Eva