KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 6 maj 2014

GISSA OM JAG BLEV GLAD...

...och väldans glatt överraskad!  
Jag fick ett litet paket i brevlådan. Det var min gubbe som tog in posten och gav mig paketet med kommentaren; "-Det har kommit en växt till dig!" Men se det var det inte!!

När jag nyfiket kastat mig över paketet och slitit upp det så hittade jag den här lilla gula godingen.
En ursöt badanka, som jag genast döpte till Rubbis efter givaren. MÅNGA TACK Ruben, den gjorde verkligen att man fick en guldkant på dagen!


Naturligtvis är hans rätta element poolen som Ruben också påpekade, men med brist på vatten i den får han bo i min lilla vattendekoration på altanen så länge. Fast då kanske han fryser fast med "tassarna", i morse var den isbelagd. Ganska tjockt också.....!?

Efterjobbet för oss runt poolen är så gott som klart. Nu är alla kantstenar och grovt grus (små sten) lagda. Sen har vi baxat dit en enormt tung trampsten nedanför trappan och så har jag där grävt upp en trekantsrabatt och satt en massa alunrot framför en liten rolig metallställning. På den ska det sen klättra luktärt - alltså när vädret tillåter!
Jag kan dock inte visa några bilder idag från det för gubben är just nu ute och laserar vid/på trappan. Det är säkrast att han får göra det ifred, annars kanske han tröttnar!

Efter att ha "jobbat som en dåre" några fulla dagar nu, så hinner man inte riktigt njuta av våren. Alltså bestämde jag mig för att gå in klockan 14.00 prick idag! Och det gjorde jag!!
Fast jag går ju ut emellanåt och tvättar av stolar och flyttar vattenspridaren som står och går ute i "parken". Måste ju ge alla nyplanterade träd en möjlighet att överleva - och det är så otroligt torrt. Och så vansinnigt kallt på nätterna!


Igår kväll hann jag dock med en kort fotorunda för att kolla in vad som blommade - och då märkte jag något väldigt konstigt.

 Jag brukar alltid säga att jag inte är så förtjust i vita blommor, även om det finns några få undantag (ha). Men...vid rundvandringen upptäckte jag att jag har MASSOR av vita blommor. Och dom gillar jag ju  allihop - och det är jag själv som satt dom.


Det där med att man har vissa fåniga idéer, det brukar inte funka i verkligheten. Och alltså inte det här med vitt för mig, helt klart!
Framförallt älskar jag vita påskliljor - fast jag gillar gula också - men dom har jag visat tidigare så det blev inga bilder av dom igår.


Men det är klart, att blått är ju inte så dumt. Inte heller lila eller aubergine som färgen på dom här underbara tulpanerna kallas.

Dessutom tillhör jag dom som faktiskt gillar gult i trädgården. Jag har alltid gillat gulbladiga växter, men numera också gulblommiga - som gulsippan nedan. Dom lyser upp så härligt, speciellt om det är lite gråmulet  - vilket det nu har blivit här. Tänk om det kunde komma lite regn.....jag håller tummarna!

Ja, t.o.m. gult tillsammans med rött/orange gillar jag numera. Om det är rätt nyans av dom förstås- och det gör inget om det är lite kul mönster också!Däremot är jag fortfarande inte så förtjust i samplanteringar av enfärgade gula och röda tulpaner av den sort som man köper i matvaruaffären. Det vimlar av sådana hos folk.
 Om man nu inte kan, eller orkar, gå till ett trädgårdsställe och köpa sina lökar - varför måste man satsa på BÅDE gula och röda!? Tulpanerna är jättesnygga när man använder en av dom, men tillsammans.....

Hoppas att du som har sådana planteringar inte blev förnärmad nu, vi har ju alla vår dumma idéer - alltså även jag! *fniss*

Den här fina mycket tidstypiska - och  underfundigt roliga - dikten läste Kerstin Svensson på bloggen Ölandsvindar på Valborgsmässoaftonen på Öland. Den blev mycket uppskattad:


All denna samlade 
längtan och förväntan

Allt detta sökande,
förberedande, planerande

Alla dessa drömmar
Skälvande, livsomvälvande

Allt detta krävande
planterande och grävande

Allt detta tärande
putsande och bärande

Allt detta hormonstyrda
hämningslossande och hjärtekrossande

Allt detta nedcabbande
kromlistputsande och navkapselsvabbande

Allt detta snoriga pollenretande
sparrisfrossande och brunutansol-smetande

Allt detta skrämmande, hämmande
baddräktsinklämmande

All denna förnyelse
kontotömmande piffaupp-drömmande

Alla dessa förhoppningar
5:2-ätande och klädletande

Vad får oss att stå här huttrande och skakande
i gnistregn från brasans sprakande

Vad är det som får oss att bete oss så här
JO, DET ÄR VÅREN SOM ÄNTLIGEN ÄR HÄR!!

Kerstin Svensson

12 kommentarer:

Marlise sa...

Da haben sie aber in der letzten Woche
unheimlich viel gearbeitet.
Alles sieht auf den Fotos sehr schön aus!
Besonders natürlich der Pool.
Ist er schon mit Wasser gefüllt?
Dann ist ja bald das 1. Mal.
Es ist bestimmt toll,
aus dem Pool in den Garten zu blicken.
Schöne Erholung von der vielen Arbeit!

Men eftersom de har den senaste veckan
arbetat väldigt mycket.
Allt ser ut i bilder mycket trevligt!
Speciellt naturligtvis poolen.
Är han fyllde med vatten?
Då ja snart 1: a gången.
Det är visserligen bra,
från poolen tittar in i trädgården.
Vackra rekreation av många arbets!

Kram Marlise

Marlise sa...

Unser Problem war,bei Gras
das beim schneiden
auf der kleinen Fläche
das Gras immer in die Beete flog.
Kies ist die saubere Lösung.

Vårt problem var med gräs
snittet i
på det lilla området
gräset alltid flög i rabatterna.
Grus är den perfekta lösningen.

Ruben sa...

Kunde väl aldrig tro, att du skulle bli SÅ glad! Det är verkligen roligt att överraska. Rubbis ser nöjd ut, huvudsaken är ju att det går att simma. ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

Hej Susie!
Jag vet inte hur mycket tyska du kan, men Google translate översätter ju som bekant lite som den vill! Här en fri översättning, som kanske är mera korrekt.

Då har dom verkligen jobbat på under de senaste veckorna! Det ser jättefint ut på alla fotona! Och naturligtvis särskilt poolen. Är den redan fylld med vatten? Då är det snart dags för invigning! Det måste vara härligt att ligga i poolen och titta ut över trädgården. En fin avkoppling från det myckna arbetet.

/Ruben

Rost och rädisor sa...

Visst har man sina idéer. Jag är väl en av dom som inte köper gula perenner, men likväl är trädgården ganska gul på våren av påskliljor, gulsippor, svalört, gullvivor och lite maskrosor. Skulle ju kunna gräva upp och ge bort, men alla växter är ju fina på sitt sätt och särskilt på våren.

Fin anka!

/Anette

Ingrid sa...

Det var en gullig tanke att skicka en badanka. Nu måste du ju fylla poolen snabbt som attan.
Kerstins vårdikt är väldigt fyndig och bra tycker jag.
I morgon får du nog vila kroppen, för då lär det ska bli regn.
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Det är alltid kul med överraskningar, stora eller små ger samma glädje. Ja han tänker på dig Ruben att du ska ha det kul i poolen ihop med Rubbis.

Ja man blir galen på den dära kylan, den ger extra jobb med täckning varje kväll. Men växterna har ändå fått lite 'stryk' ändå, så mkt pengar man förlorar på frosten. Ska man behöva skaffa hästatäcke till nästa år, för frosten kommer då också. Det sämsta är när den anländer nu och det fattade jag redan i mars när vårsolen värmde tidigt och lurade fram mycket.
Men tulpanerna dina är vackra m.m.
I år har jag inga, då ser vi inga rådjur heller, ja de har all mat i skogen varför komma hit.
Äntligen kom regnet, torrt som fnöske i markerna. Bonden som sådde dammade så det blev även damm inne i huset. Vinden låg rätt mot huset, jag var galen igen
På lördag ska mina kollegor komma ca 15 - 20 st vi ska grilla och ha det mysigt. Måste börja om från början med damsugning och några 'tag' med fönsterna på altanen. Man vill ju trots allt kunna se ut, fniss. Därför är jag glad för regnet det behövs i många avseenden, men på lördag kan det få vara uppehåll, hi hi hi

God natt kram/ Eva

lavendia sa...

Vad fint det blivit runt poolen. Ni har verkligen gjort ett bra jobb. Hoppas det blir bra badväder i sommar. Kan ni sitta där med ankan i vattnet.

Rosor och ruiner sa...

Nu blev jag allt lite förnärmad ;) Nej, skämt åsido, men jag var faktiskt tvungen att gå och kolla på de där tulpanerna vi har längst bort i trädgården, och jojo, visst fanns det en gul bland de röda! Men till mitt försvar så fanns de här när vi köpte huset och således har jag inte själv planterat dem, skulle nämligen inte heller göra en sån plantering...;)

(Om man tittar noga så kan man se att de finns med på en av bilderna i mitt senaste inlägg..!)

En sak till som jag fnissade lite åt - gick du IN för att njuta av våren!? ;)

Kram Gunilla

Carina sa...

Vad långt ni hunnit med poolen! Märker att det är längesedan jag var ute på nätet, blir tydligen bara någon gång per vecka, men det får jag väl råda bot på....Jaså ni har inte fått något regn? Det har vi nu, och det har kommit så där perfekt, ett stilla strilande, det passar bra eftersom jag lagt igen mitt trädgårdsland, vill inte hålla på att gräva utan bara njuta, fniss....så nu är det bara att hoppas på att gräsfröna gror....
Vilken tur att man får göra som man vill, jag nämligen ÄLSKAR när det inte är enhetligt och perfekt utan en kombo, en nperfekt kombo i mina ögon, av alla möjliga färger....jag blir nämligen VÄLDIGT GLAD av färg, färg i massor, och gärna i de mest konstiga kombinationer som säkerligen i andras ögon inte går att placera och plantera tillsammans....men så gör jag, hihi.
Ha det nu toppengott.
Kram

Ölandsvindar sa...

Riktigt kul med överraskande paket i brevlådan! Om man inte är politiker eller något annat kontroversiellt för då kan de ju innehålla både det en och det andra. Här laddar vi för "Öland spirar"-helgen nu!
Kram från Kerstin

Linda sa...

Hi Susie, what beautiful flowers!!!