KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 5 februari 2014

RIMFROST, VÄXTER OCH KRUKOR

Igår började man ju få lite vårkänning i det soliga vädret - idag är det också soligt, men ack så kallt! Hela -3 grader, så någon vår verkar det inte vara på gång precis!!


Jag hoppas dock på att det blir varmare framåt dagen, för det verkar som om det blir soligt idag med. Men som ni ser så har det tjocka snötäcket på vår tomt inte blivit mindre precis efter dom senaste dagarnas plusgrader. Skogen isolerar inte bara från blåst utan håller tydligen kylan i snön kvar också!
Det var dock otroligt vackert i morse när jag var ute med Santos, så jag gick faktiskt in och hämtade kameran för att föreviga rimfrosten innan den smälte bort!!


Ovan är förra säsongens sista blommande klängros, Penny Lane, fast nu blommar den inte så fint längre. Men även förfall kan ju vara tjusigt..... 
Jag har testat med två olika typer av skuggning på bilderna för att göra dom lite mer "konstnärliga" och min favorit blev nog den översta som ser "kallast" ut.

Här är det gräsruggen jag hade som "sommarblomma" mellan verkstadsdörrarna och som jag låtit stå kvar för den är så vacker. Hoppas bara att krukan överlever vintern! Jag fick den som överraskningspresent av Rolle för 12 år sen och den har klarat sig hitintills, men man vet ju aldrig - och jag gillar den jättemycket!! 
Här är en stilstudie på ett annat gräs som jag har på brunnslocket vid garaget. Det är också ett gräs som inte ska överleva vintern, därför tänkte jag att det får väl stå kvar så länge det är fint - vilket det är fortfarande! Den krukan är 18 år gammal, jag fick den - tillsammans med 4 till i olika storlekar - när jag fyllde femtio av mina bonsaivänner. Men...den var brun från början för att passa vårt förra hus (som var i gult tegel med brun grund), så Rolle fick måla den svart för några år sen. Den  har stått ute i många år och klarat sig!!

Precis vid grinden till innertomten har vi den allra första krukan jag köpte här på Gotland. Det är en rektangulär rosamålad liten cementkruka som jag köpte 2002 när vi köpt huset - men innan vi flyttat hit. 
Vi köpte huset i nov -02, sen åkte vi fram och tillbaka en gång i månaden tills vi flyttade hit 25 juli 2003. 
Vid midsommar -02 köpte jag krukan på rea någonstans och planterade en starkt lila pelargon i den. Sen ställde jag den i skuggan vid ytterdörren - och otroligt nog så överlevde den hela sommaren trots att vi bara var här en helg varje månad. Helt otroligt!
Nu har här taklöken växt i den under fem år och jag har varken bytt jord eller gjort något annat åt växten. Ibland kommer jag ihåg den och skvättar på lite gödselvatten, men för det mesta får den leva sitt eget liv..... Den börjar dock bli lite ful här och där, men så länge den håller ihop får den vara kvar på den lilla piedestalen vi har byggt!

10 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Gräsen kan vara väldigt vackra även vintertid, bilden av det höga rimfrostbeklädda gräset är ju helt underbar!

Som vanligt är jag en stor beundrare av din fotokonst, jag som bara använder knappen det står "auto" på...fniss...

Men du inspirerar med dina skuggade bilder - jag lär mig väl så småningom.

lavendia sa...

Du har lyckats med det konstnärliga. Jag har också försökt, men det har inte blivit till belåtenhet.
Dina bilder visar verkligen hur kallt det är.

Evas Kvarnaro sa...

Ja även växter behöver leva sitt egna liv, det blir oftast bäst.
Otroligt vackra bilder rimfrosten ger i naturen, jag har inte sett någon rimfrost ännu.
Då hade jag gjort som du . . . .
Vintern kom med snöstorm kalla vindar och halka, sedan kom de efterlängtade (för dig)lagom väder
Har ni börjat gräva nu ? . . . .

Må så gott, nu ska jag på personalmöte . . . .
Kram/ Eva

Yvonne Blom sa...

Vackra frostbilder! Du är modig som törs ha krukorna kvar med växter i över vintern. Önskar att vi hade lite kallare här också som du vet. Men det är bara tö och vått.
Ha det fint! Kram

Anette sa...

Visst är det vackert med frostiga växter, man får bara "anstränga" sig lite mer för att tycka det :) Lite trist väder är det nu. Ska det vara vinter så kan det vara det ordentligt. Alltså inte det här gråblasket, som fryser på kvällen. kram Anette

Carita och Bertel sa...

Så vackra frostiga bilder. Här är det grått och dimmigt, snön håller på att försvinna och allt skräp kommer fram men det blir ändå ljusare dag för dag, skönt.Ha en fin dag/Carita

Högagärde sa...

Å vad det är vackert med rimfrost på växterna. En dag, bara en endaste dag har vi haft rimfrost här på hela vintern. Solen har inte synts till på jättelänge. Ny låter jag visst riktigt gnällig men vi har i alla fall vacker dimma. :-)
Elisabeth

Ölandsvindar sa...

Vacker rimfrost, massor av dimma och envisa drivor som håller sig kvar här och var. Och Projekt Runway är slut. Det är precis som här. Men snart vänder det!
Kram /Kerstin

Anja sa...

Så vackra bilder du har tagit Susie!
Vi har faktiskt hafty plusgader vilket känns så skönt! /Anja

Anonym sa...

Spännande att se hur du lekt med kameran. Helgkram