KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 23 februari 2014

MIDDAG + DALHEMSÅN

Det var väldigt länge sen jag gjorde ett inlägg, alltså för att vara jag! *fniss* 
Jag brukar ju vara ganska produktiv, men vi har haft en massa för oss den här veckan så det fanns ingen tid över. Tyvärr kan jag än så länge inte gå in på några detaljer även om jag gärna skulle vilja det, eftersom det berör några vänner som brukar läsa min blogg ibland. Så jag får vänta ett bra tag med att berätta om det som jag ägnat mest tid åt!
Men...i förrgår hade vi våra goda vänner på en liten middag. Det var Cronis & Beth och så Uffe & Eva. Dom senare på ett litet vinterbesök för att titta till sitt ställe i Guldrupe - och då gäller det att passa på!
Vi bjöd inte på något märkvärdigt direkt, det är ju inte för att äta lyxmat vi träffas; Först blev det en sandwich med tonfiskröra (själv åt jag en mager variant vilket jag inte tror att dom andra upptäckte), sen blev det karré stekt i lergryta med massor med grönsaker och vin - och så gräddsås för dom som har en mer traditionell smak. Till dessert blev det äppeltarte med mandelmassa. Ja, alltså för dom andra, själv fick jag äta en pärontarte eftersom jag inte tål äpplen! (Gallbesvär!!)

Det blev en mycket trevlig kväll, precis som vanligt och i morgon redan åker Uffe & Eva tillbaka till Stockholm - alltså blev det en riktig snabbvisit!

Igår - då det till att börja med var riktigt fint väder - så åkte vi till Dalhem och tog en prommis vid Dalhemsån. Vi var där senast i oktober, fast då var det betydligt varmare och skönare! 

Dessutom fanns det ingen snö, vilket det faktiskt fanns igår. Vi upptäckte att på andra sidan ån låg det massor precis över gångstigen som på sina ställen låg i djup skugga. Alltså gick vi på "solsidan" och så vände vi när vi kommit halvvägs.
Jag hade tänkt mig att kunna förevisa några härliga "vårtecken" idag, men eftersom solen hade gått i moln så såg vi inga utslagna blommor någonstans. Och det enda riktigt gröna jag upptäckte vid ån var den här vackra mossan!

Det var otroligt mycket vatten i ån, men det är det här hemma i vår lilla å som vi brukar gå bredvid när vi går "järnvägsrundan" med Santos på dagarna. Att vi kallar det så beror på att första biten på den är den sträcka som tåget brukade gå - när det fanns ett tåg här på Gotland. Men det las naturligtvis ner på 60-talet..... 

Det drog dock en hel del där det var lite öppet, så det var riktigt skönt att vi inte kunde gå längre. Och allra sista biten fick Rolle bära Santos - det var så enormt lerigt precis vid parkeringen. Och lera, det är inte kul att få in i bilen tycker husse. Han är nämligen pedant.....


Nu ska vi strax ge oss ut på en ny prommis - vart det bär hän har jag just nu inte en aaaning om. Men det blir säkert till nått trevligt ställe.....


1 kommentar:

Gunborg Uhno sa...

Så många härliga utflykter ni gör med Santos.Verkar vara så mysigt när ni åker runt som ni gör till olika platser och vandrar runt.
Ha det fint.