KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 27 november 2013

ADVENTSDEKORATIONER

Igår satt vi upp tre LED-belysningar ute - i den hemska kylan! Två små nät och en liten slinga i varmvitt. Ett nät vid ingången på den lilla piedestalen med clematis, ett nät på den flyttade bollformade forsytian nedanför södergaveln. 
Sen så var vi (läs jag) tvungna att sätta slingan som vi alltid brukar ha på baksidan i en av dom höga trekantiga clematispiedestalerna, någon annanstans. IFALL dom kommer och ska gräva upp för poolen så kan man ju inte ha en massa kablar i vägen! 
Nu hamnade den lilla slingan på buskrosorna i rosenlådan vid ingången till baksidan. Blev faktiskt riktigt snyggt...ska ta några bilder när jag tänt dom till helgen!

Vi satt också upp alla adventsljusstakarna i fönstren på framsidan - det är hela 6 stycken - men dom får inte heller tändas förrän till helgen. Men jag var ju tvungen att provtända dom och upptäckte då att fönstren såg rent av förskräckliga ut. Alltså var jag idag tvungen att börja tvätta dom idag - men då hade man tur, det var riktigt varmt igen ute! 
Jag startade i sovrummet som vetter mot lilla altanen för där kan jag tvätta på utsidan själv.  Sen fick gubben min klättra upp på en stege och ta dom fyra som var till köket och till matrummet. Man måste ju gå upp tre steg och det grejar inte höjdrädda jag!
Jag var också tvungen att byta ut alla bollar som sitter på en LED-ljusslinga och som vi har haft uppe hela säsongen. Det var ljust gula, silverfärgade, ljust gröna, limegröna, ljust lila, lila och mörkt lila och det passar ju inte nu!
Till jul blir det alltså bollar i en massa olika röda nyanser. Den här slingan är alltså tänd dygnet runt, året runt, eftersom den inte tar någon ström att tala om. Dessutom blir dom inte varma alls, till skillnad mot den slinga som hör till om man köper en färdig slinga i Sverige. Jag importerade bollarna från Belgien och sen köpte jag en liten LED-slinga på Rusta! Ibland får man vara lite klurig!!
Vädret var alltså bra idag och när jag upptäckte att solen riktigt glödde på andra sidan skogen i "kohagen" på vår baksida, då var jag tvungen att gå ut på stora altanen och ta ett kort!

Vi har alltid några saker som står kvar där ute. Det är soffan i sitt skydd, det är glasbordet och så är det bänken som brukar stå på den smala delen och där jag har en del blommor och dekorationer. Nu är bänken inflyttad under altantaket och så har jag en kruka med en väldigt konstig sedum  som står på den. Dessutom hade jag ställt en plåtskål med ett gravljus i och det var uppeldat till hälften. Men det var nått konstigt i ljuset.....!?
Jodå, det är en fågel som har snott material från växten bredvid och så påbörjat ett litet bo! Så vad gör man!? Har man hjärta att ta bort skräpet, eller ska jag låta det vara kvar? Måste kolla noga dom närmaste dagarna, för på lördag har vi middagsgäster och då ska ljuset - eller något annat ljus - tändas just där!!

Stilstudie av vår lilla håriga gullgris - Santos!


9 kommentarer:

lavendia sa...

Så gulligt med fågelbo i ljuset. Så fint det "brinner" i skogen. Och snart lyser det i fönstren också.

Gunborg Uhno sa...

Så fin och julig du har fixat till din blogg.Snart så får vi tända ljusen .
Kram.

ormbunke sa...

Det känns alltid lite bättre när det är dags att pynta lite och ha lite planer. Har också putsat några fönster men i dag har jag haft städhjälp och det känns bra fast det känns ändå konstigt när man är van vid att göra det själv. Men det är mest attt få lite tid med något annat som är trevliga.Allt tar ju liksom längre tid numera.Sen har jag tyvärr inte någon hjälp av gubben numera. Ha de gott. Kram.

Evas Kvarnaro sa...

Trevligt med julmusik till att skriva kommentar, man sjunger ju med också. Så visst vi tänder ett ljus för 'jordens-barn', låten är mycket vacker.

Jasså det räcker med tre trappsteg
sen blir du snurrig, *fniss*
Då har du inte åkt upp i Eifeltornet och tittat på den fina vyn ?!
Vi ska till Ängelholm till lördag och leverera granris till Skåningarna (familjen) som ska
'klä på' den nakna julbocken.
Rolf har varit i farten med att göra julbockar, många vill ha.
Jag har bara jobbat, men det är sista året, sen pension för mig.

Santos är sååå stilig så, vi beundrar honom hälsa Santos dä!
Trevlig 1:a Advent.
Kram till er tre/ Eva o Rolf

Anja sa...

Så klart låter du pippin hållas! Vilken ynnest att få så fina hyresgäster så här års. Bygger den ett vinterrede där, eller tror den stackaren att det är vår?
Sån himla fin bild på vovsingen! Vilken snygging ;-)!
Och så fint du har gjort till advent! Ser så stilfullt ut! /Anja

Anonym sa...

Aldrig fel att vara klurig. Jag gillar heller inte att tjuvstarta med adventbelysning. Vad fint du gjort. Jag är också höjdrädd men fixar tre steg. Om jag vill. ;)
Vilken härlig header du har nu.
Önskar dig en fin första advent.
Kram

Marit sa...

Hos deg er det julestemning, så fint du har pyntet.

God helg fra Marit.

Anonym sa...

Hej!
Läser Din blogg regelbundet och tycker den är så trevlig. Tack!
Sista bilden på Er fina hund värmde långt in i hjärtat. Har själv en liten tax som vi älskar och skämmer bort.
Önskar så en fin adventshelg med första ljuset tänt.
Mvh Ann-Solveig

Anonym sa...

Fint adventspynt! Själv är jag alltid sen i starten, men se´n så!
Så fin Santos är! I och för sig älskar jag stora hundar - har tillsammans med min dotter haft en underbar Berner Sennen och är till och från dagmatte till två shäfrar, varav en är stooor! De är adopterade från Rumänien genom Dog Rescue.
Santos är dock "undantaget som bekräftar regeln". Stilig herre!
Hälsningar
Siv