KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 20 oktober 2013

RUNT DALHEMSÅN

I går så tog vi en sväng till Roma där det skulle vara en stor loppis på en gård utanför. I våras var det en  på samma ställe och då hittade vi massor av kul saker mycket billigt. Igår var vi dock ganska sena, det gäller ju att hänga på låset om man ska göra fynd, så det mesta bra hade redan gått iväg. Men jag lyckades hitta två små roliga tavlor med svarta ramar - och när vi väl kom hem så visade det sig att dom var av Lasse Åberg. Dom kostade mig hela 30:-, alltså för båda! Förmodligen inga originalteckningar - vi vågar inte öppna dom - men till det priset.....
När vi ändå var i trakterna så åkte vi vidare till Dalhem och tog en prommis på den fint anordnade stigen runt Dalhemsån. 
Det är ju jakttider, så att bara ge sig iväg rätt ut i skogen just nu är inte så där jätteinspirerande. Visserligen kan dom väl kanske lätt se skillnad på ett smäckert rådjur och undertecknad, men det finns ju sånt som heter "förlupna kulor"!

Det var ett antal år sen vi gick här med Penny första - och faktiskt enda gången - men vi blev glatt överraskade. Stigen som då på sina ställen var väldigt lerig hade grusats och där man mer eller mindre fick klättra på spångarna, där var det alldeles nygjorda spångar och små broar. Så jag som är höjdrädd behövde inte oroa mig alls!
Men en annan som oroade sig, det var Santos! Man hörde lite skott väldigt långt bort, men han är tydligen vansinnigt skotträdd så det slutade med att han bara satt sig ner och darrade. Han ville inte gå alls, trots att vi gjorde allt för att locka honom vidare.

Så det var bara att sätta på kopplet för att få med honom. När vi kom längst bort och gick över den lilla bron för att gå på andra sidan av ån tillbaka, så talade vi genast om för honom att vi skulle gå tillbaka till bilen. Och jäklar vilken fart han fick då!
Jättetrist att han inte tyckte det var en kul promenad, men han - och vi - fick i alla fall en ordentlig runda. Och den blev ju inte sämre av att vid vändpunkten så tittade solen fram - det gjorde ju att allt blev vackrare också!
Mitt ute i skogen så fick Rolle syn på nått spännande och frågade mig vad det kunde vara. Det visade sig vara ett stort bestånd av Mahonia. Det fanns ju inga hus i närheten, så förmodligen hade väl nån fågel ätit av dess bär och på så sätt spridit busken! Naturen - och våra prommisar - bjuder alltid på nått intressant och spännande!!

11 kommentarer:

gunsan sa...

En sån vacker promenadstig.Önskar det fanns något liknande här men det är dåligt med fina promenadställen här .då får vi nog ta bilen en bit för att hitta något bra.
KRAM

Ingrid sa...

Ni är verkligen duktiga på att hitta små smultronställen överallt på den här ön. Synd bara att Santos skulle bli så skrämd av jägarna.
Jag vet inte hur ni har det i Eksta idag, men här småregnar det, fast det vara ganska behagligt ute i alla fall.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Häftigt med mahonian mitt ute i skogen, kul när det blir på det viset. Själv fick jag ett kungsljus vid dammen av någon liten pippi.

Evas Kvarnaro sa...

Naturens under av överraskningar sådant gillar vi här. Stackars lille Santos, men är man skott rädd så är man. Jag har sett på Tv hur de tränar bort rädslan på en skott rädd hund, intressant och lärorikt men stackars hundar ändå.

Jag ska sätta mig och läsa igenom de sista inläggen hos dig, vi har haft Tina o Paul hemma och det har hänt massor som vi ville visa och göra den korta stund de varit här. Min dator har också varit okuperad av dem, men nu reser de till Irland i morgon bitti, vi skjutsar dem till Landvetter. Sen blir det tyst och tyst i huset, men det känns också bra, vi har ju vant oss
och det är tidens tand.

Tack för den vackra 'promissen'.
Kram/ Eva

Ölandsvindar sa...

Chessie är också otroligt skotträdd och nu smäller det lite varstans här speciellt morgon och kvällar.Mysigt med åpromenader. När vi bodde i Trosa åkte vi och fikade ibland till Järna. Där fanns ett bageri med uteservering på en liten ö mitt i en å.
Kram /Kerstin

Charlotta Cesar sa...

Oj, vilken vacker promenad! Kul att få se Gotland genom dina fina bilder:)
Ha det fortsatt höstgott,
Charlotta

Yvonne Blom sa...

Hej! Hittade din blogg av en slump och oj, vilka underbara bilder du delar med dig av. Tack för att vi får se dem. Det är inte lätt att vara ett litet djur och inte tycka om när det smäller. Usch, det är synd om dem. Kul att se att han förstod när ni skulle till bilen.
Ha det så gott! Yvonne

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Mysigt med promenad längs ån, ser fint ut.
Usch ja, inte roligt att ge sig ut i skogen nu i jakttider. Jag drar mig väldigt för det faktiskt.
Ha det gott. Kram, Ingela

ormbunke sa...

Vilket fint promenadstråk. Och snygga bilder har du tagit. Stackars Santos som är skotträdd. Då blir det väl inga nyårssmällare? Ha de gott. Kram

Anja sa...

Väldigt trevligt att se lite naturbilder! Mysigt! /Anja

Anonym sa...

Thanks for the good writeup. It in truth used to be a enjoyment account it.
Look complicated to more introduced agreeable from you! By the way, how could we communicate?


Also visit my blog :: adult sex