KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 14 oktober 2013

MÅNADENS VÄXT - OKTOBER

Så var det verkligen hög tid för "Månadens Växt" och det blir inte lätt alls. Man tror ju att oktober är en månad som inte har så mycket vackert att bjuda på - men se där tror man helt fel!

Till att börja med har man ju dom pelargoner som man räddat in från kylan som ska komma, fast - nej - det är nog inte riktigt min favoritväxt!


Sen är det rosorna som fortfarande blommor så villigt - och inte låter sig skrämmas av några minusgrader. Men rosor, kan det verkligen vara min favoritblomma nu!? Nej, det är väl inte någon typisk oktoberväxt! 


Det är däremot dom här tre olika namnsorterna av tidlösa. Vackra är dom, fast favorit är dom nog inte
trots allt!
Sen har vi jätteverbena som jag har fyra stycken av. Tre i "lyxrabatten" där bilden kommer ifrån och en i den stora plåtkrukan vid ingången. Dom har alla blommat hela sommaren och hösten och dom är väldans vackra och mysiga men - njae.....


Vi har naturligtvis dagliljorna som alltid är favoriter och där faktiskt några har börjat blomma om. Men dom är helt klart ÄNNU vackrare lite tidigare på säsongen, så dom får jag också hoppa över!


Sen har vi mina astrar. En härlig blomma i underbara färger, men...den är alldeles för oansenlig tidigare för att platsa som en månadsfavorit!
Nej, det måste bara bli någon av mina älskade nävor. Har representerad av den bästa; `Rozanne´, som har blommat i evigheter och som brukar fortsätta efter det att frosten tagit alla andra blommor i trädgården. Jag har t.o.m. sett den titta upp i snö!
  Och dessutom, med den färgen så kan den inte bli annat än en STOR MÅNADSFAVORIT!

7 kommentarer:

samson sa...

Nävor är fantastiska
vacker blå färg
ha det så bra
maggan

Marit Helene Gåsland sa...

Her var det mye fint selv om det er oktober Susie.

Pelargoniaen din er jo så full av blomster, nydelige bilder.

God tirsdag til deg.

Nora sa...

Va mycket du har som blommar fortfarande! 'Rozanne' blommar här också, men bladen är inte alls lika fina och gröna som på din.

Tack för tipset om Perukbusken och svaret om Rönnsumaken!

Kram!

mammi sa...

Milda himmel va växter du har Jag har ju inte så himla många, men jag kan inte ens namnen på dem. Strunt samma. Men löv har vi gott om här, kan jag lova. Eken vid Butiksingången är en sån där knepig historia, som börjat tappa blad nu, och fäller de sista, när de nya kommer !!! Vill inte ta ner den, för den ger skön skugga på sommaren.
Ha det så gott alla 3
Kram

Ruben sa...

Wow, vad fina höstastrar. Här kommer de väldigt sent trots den vackra sommaren, ena riktiga sjusovare! Men nu har de börjat så smått, men jag har väl fel sort (det är några överlevare från något jag köpte på Plantagen förra hösten). Och vad skall man säga om dagliljor som blommar nu, det är väl endast på Gotland det?!

Ha det gott!
/Ruben

Anja sa...

En fin favorit du har valt! Den är otroligt tålig och blommorna är så jättevackra...och jag som trodde att jag hade utrotat mina...;))! Enda problemet, speciellt i år, har varit de perforerade bladen. Ser helt förjäkliga ut hemma hos mig. En del blad är så fulla av hål att de ser ut som spetsblad - kanske något att gilla? /Anja

Anita sa...

Men ... man skulle helt klart bo på Gotland. Så mycket vackert du har som blommar! Alla är kvalificerade som favoriter hos mig fast Rozanne är ju en tacksam dam som blommar på. Ett bra val!

Tänkte också tala om att din länk som är inlagd hos 'Anna Vattenkanna' inte fungerar. Jag fick gå till din blogg och leta upp månadens favorit själv. Bara så du vet och kan ändra.

Ha det gott!