KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 1 oktober 2013

INVINTRINGEN FORTSÄTTER

Till att börja med vill jag slå ett slag för historien "ENÖGDE JOE" ovan . Har ni inte läst den tidigare, gör det nu. Passar perfekt inför höst- & vintersäsongen!
Idag har vi varit duktiga - gubben min och jag. Vi gick ut "tidigt" i trädgården för att fixa lite inför vintern. Normalt sett gör man ju inte det den här årstiden, det är så sabla fuktigt. Men för att vara säkra på att det inte skulle regna så var vi tvungna!
Det var nämligen så att igår så hämtade vi vårt lilla träd som vi beställde för flera månader sen. Det hade stått länge i handelsträdgården och växt rätt igenom sin kruka, så vi fick inte ta det tidigare!
Trädet skulle alltså ner här på yttertomten, men igår när vi kom hem så regnade det. Och där går gränsen!
Så trots att jag förgrävt så vägrade jag att göra jobbet igår. Dessutom behövde jag Rolles hjälp och han ska fortfarande ta det lugnt enligt kiropraktorn som han var till igår igen (men annars mår han riktigt bra.) Så att begära att han skulle ut med mig i kylan och regnet, nej - det ville jag inte heller!

Så nu rusade vi rätt tidigt och fixade det här, fast 3 m är nog dagens understament. Trädet är nog 3,5 till 4 meter högt!
Nu ska det bli otroligt spännande att se hur det ser ut i vår när dom vackra bladen visar sig igen.  Sett från vägen så står det mot en riktigt mörk bakgrund - jättegranarna i kohagen bakom - så jag tror det blir fint.
Efter planteringen så fortsatte Rolle med att ta bort saker och ting och ställa in i förråden. Alla vattenslangar och vindor och bänkar osv. Mycket har man i trädgården, det märker man när allt ska in igen!
Själv gick jag runt i trädgården och kollade vilka sommarblommor jag kunde kasta - och det var en hel del. Fast just dom här på bilderna fick vara kvar ett tag till!
Sen hade jag redan igår förmiddag gjort iordning invintringen av exoterna, men var inte riktigt nöjd. Så jag arrangerade om det hela och tog bort den lilla hyllan och ställde in två piedestaler istället. Blev mycket bättre, så nu är jag nöjd! Det är "hela" fem växter därinne, men två av dom är enorma så nu går det inte in mer!!
Sen gick jag och tittade på den pyttelilla bit vi grävt upp för poolen. Men...nu var det så att "poolkillen" ringde igår och frågade hur det gick. Jag berättade att Rolle fått ryggskott och att jag fått ont också, så att vi ger upp. Han skulle räkna med det jobbet också på offerten! 
Så det kändes riktigt behagligt att bara glo på eländet och veta att man slipper gräva mer (fast lite, lite skyldig känner man sig ju också)!!
Så nu väntar vi med spänning på offerten för hela jobbet inklusive grävning. Det blir naturligtvis inte billigt, men vi är ju inte tjugofem längre - så vad gör man!? Jo, man får betala istället.....

Ni som följer min blogg vet ju att jag har haft en fantastisk vit lupin i en av mina pallkragar. Den har blommat från tidig vår tills frosten kommer i oktober, men.....i år dog den nästan- Den blev angripen av nått så jag fick klippa ner den helt och det är först nu den visat sig igen.
Men då har den rosaröda lupinen i en låda längre bort varit desto finare och blommat till och från hela sommaren. Och även nu är det en stor knopp på den. Hoppas nu bara att den hinner slå ut innan frosten 
tar den!
Nått annat jag är riktigt glad över är att den här hortensian har överlevt. Den köpte jag förra året på fastlandet och sen "råkade" jag glömma bort att vattna den veckorna efter plantering, så den höll på att dö. Men den hämtade sig alltså och fick fem vackra limegröna blommor i år!
Fråga mig inte vad den här sommarblomman heter, men den är jättefin just nu. Har 4 plantor som efter det att något ätit upp alla blommor i somras, äntligen har kommit igång och blommar otroligt fint. Det är dags nu.....!?

9 kommentarer:

Ruben sa...

WOW, så vackra blad på lönnen! Och inte bara vackra – helt fantastiskt vackra!!!

Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Då har ni verkligen något stort att se fram emot. Lycka till
Kram till er 3
från oss 3

Nora sa...

Vilken underbar lönn!!!! Nu måste jag googla, för en sån vill jag ju också ha:-) Tack för tipset!
Kram!

Anni sa...

Här var det minus 2 när jag vaknade och alla fina blommor var ledsna. Suck! Nog kunde frosten väntat en månad till? Minst!

För övrigt tycker jag att det låter som en förskräcklig idé att gräva för pool för hand!

ormbunke sa...

Jag brukar inte läsa kriminalromaner eller se dem på Tv men din historia var bra och snäll. Jag är inte så bra på att göra upp med trädgården inför vintern men har grävt upp mina fuchior och murgrönsviolen. Filmen om Monika var bra med mycket musik. Men kanske passar mest den lite äldre publiken som har minne av henne och musiken.Ha de gott. kram.

Marit Helene Gåsland sa...

Så flott lønn jeg har ikke sett maken, fine bilder fra høsthagen din Susie.
Det er siste innspurt før vinteren tar over nå.

Ha en fin dag.

Ölandsvindar sa...

Här har vi klarat oss från frost ännu så länge (peppar, peppar). Det är både lite vemodigt och lite skönt att vintra in. Huvudet är ju redan fullt av planer inför nästa vår. Och den mossiga skogen, den hittar du vid Fagerrör, inte så lång från Boel.
Kram /Kerstin

Gunilla Teckenberg sa...

Så fint ni har det fortfarande i trädgården. Hösten är en fin tid tycker jag att få en del uträttat men vi har inte fått något regn ännu så allt är torrt och visset och träden började gulna redan i juli.
Det kommer en ny vår igen med förhoppningar om en annan väderlek.

Ha en skön helg i er vackra trädgård!

Evas Kvarnaro sa...

Inte dålig höjd nästan 4 meter,
den är också otroligt vacker i bladen.
Jaha då var den inte billig, några tusenlappar eller så. Men ska man ha nåt vacker så får det kosta.
Så brukar jag resonera.

Vi har fått hjälpe i trädgården av dotterns kille Paul. Han är rastlös vill gärna göra något och eftersom jag blivit smittad av Tinas förkylning även Rolf går vi på halv- fart. Nä föresten jag är nerbäddad o skit-kass.
Om ca tre veckor reser de till Irland till hans hemland.
Men ej kul att ha världens dunk ...
i skallen, öron ögon näsa mun som ett 'såll'.
Usch vad jag gnäller, men god natt.
Ha en skön helg
Kram Eva