KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 16 oktober 2013

HÖSTFÄRGER del 5

Det är en del som händer och sker här, men inte i trädgården för just nu känns det faktiskt rätt trist. Hade  tänkt vara ute en del idag, men efter en timme var man iskall - så då gick jag in i värmen. Det är visserligen 12 grader, men det blåser lite och det kändes iskallt..

Min "vanliga" rönnsumak, fast det är en flikbladig sådan. Kolla in den gröna plantan bakom, den ska flyttas nästa vår!
Men innan jag tog av mig ytterkläderna så kom jag på att jag skulle ta ett varv med kameran och se om det var fler växter som fått några höstfärger. 

Sammetshortensian bakom den nu invintrade altanen. Fy 17 vad trist det ser ut.....
Det är ju så att jag är väldans förtjust i gulbladiga växter och i limegröna växter. Så dom som fått sina färger förstärkta kommer jag naturligtvis också att visa.

Det tjusiga tulpanträdet - Liriodendron  - som jag köpte hos goda vänner förra våren.
Det jag - alltså vi, för Rolle var med ut - gjorde idag var att noga mäta och slå upp stolpar utanför altanen där det ska grävas för poolen. Vi har ju kommit på att vi är alldeles för "gamla och skröpliga" (läs bekväma) *fniss* för att gräva själva, så nu väntar vi bara på en reviderad offert så bygget kan sättas igång innan vintern!

Den gulbladiga Choisya ternata som jag tog hem från Esveld i våras. Den är vintergrön och risken för att den fryser bort under vintern är nog mycket stor! Tyvärr!!
Vi har också tagit med i beräkningen att vi kanske - men det är bara ett kanske - ska be vår "hustomte" och hans kompis att gräva för hand. Det blir ju inte så mycket åverkan på trädgården då  - och kanske också något billigare. 

En liten brokbladig klätterbenved som fått lite rosa färgskiftning.
Ytan som ska grävas upp är ungefär 5 m x 7,5 m - men poolen vi valt bara  2,6 m x 4 m - och sen ska gropen vara 30-40 cm djup. Vi får se var den nya offerten vi blivit lovade säger om kostnaden som gäller just det här med grävningen. Just idag känns det kanske inte så tilltalande med pool, men jag vet ju hur det kommer att kännas i vår så jag vill att allt ska bli klart nu i höst. (Man kan ju drömma.....)

Alunroten - Heuchera `Midnight Rose´ - som jag köpte hos Fagerhults Plantskola förr sommaren. Den håller på att få en mer varmt rosaröd färg nu.
Fast jag tror att Rolle tycker jag har börjat blir lite "dyr i drift" och nog helst hade sett att det inte blev någon pool alls. Men å andra sidan har jag aldrig krävt tjusiga kläder, juveler, krogbesök, semesterresor utomlands eller liknande. Fast vi har varit i England över 30 gånger och bilar runt i hela USA (och en sväng in i Mexico) fyra gånger, men det var många år sen nu! Och lite ska man väl unna sig innan man checkar ut!?

4 kommentarer:

samson sa...

Det har du så rätt i att man ska unna sej lite innan man checkar ut.
Mycket fina höstfärger hos dej,
här börjar allt flera buskar stå där helt kala
ha det så bra
maggan

Charlotta sa...

Härligt med höstens blandning av alla färger!
Ha det gott!

Ölandsvindar sa...

Gräv på bara! Tänk så mycket bensinpengar ni sparar när ni inte behöver åka till havet för att bada.Det kan rent av löna sig, hahaha!
Kram /Kerstin

bosseliden sa...

Fina höstbilder du bjuder på. Jag håller tummarna för att du får din pool i höst. Kram