KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 2 september 2013

VARDAG IGEN

Till slut - det har tagit en vecka - så har man börjat komma ikapp här hemma efter semestern och då har det blivit höst..... Men innan det så var vi i fredags ute på en liten excursion. Vi tog oss till Ljugarn och raukområdet Folhammar för att ta en prommis. Minst en gång om året måste man ju bara dit, men under sommaren går det inte för då är det alldeles för mycket folk där.
Vi hade dessutom turen att det var alldeles vindstilla och när vi kom till det som lokalbefolkningen kallar "marmorbadet" så undrade jag varför vi inte tagit badkläderna med oss!? För en gångs skull kunde man ju bada. Det kan man nämligen inte om det är minsta blåsigt, för det är en klint med underströmmar precis utanför stenkanten. Näcka - som vi faktiskt gjort där tidigare - var dock inte att tänka på,  folktomt var det inte! *fniss* 
Så vi fick nöja oss med att bara sitta en stund på marmorklipporna och njuta av vädret innan vi tog oss tillbaka till bilen genom skogen. Där gick förmodligen sommarens sista bad åt helsicke.....
Men...jag har inte gett upp hoppet om en pool ännu. Ser det inte otroligt mysigt ut med min ritning!?
Och idag lät gubben min inte så avig när det kom på tal. Tidigare har han slagit ifrån sig direkt med både armar och ben. Men när jag talade om för honom att jag sett att det finns ett företag på Gotland som gör glasfiberpooler i önskad storlek, så lät han lite medgörligare. Tidigare har dom visat sig vara enormt dyra, så det har bara inte varit att tänka på. Alltså måste jag läsa på ordentligt - samt kontakta leverantören. Vi vill ju ha ett "färdigt" pris som ska det inbegripa viss schaktning och jordbearbetning samt trädäck! Sen kanske jag kan övertala honom.....
En hel del blommar fortfarande (solhatten Magnus är pålitlig) och nu när vi idag har fått 16,5 mm regn - och mer verkar komma - så tror jag att det kan bli sommar igen ett tag.
Några dagliljor håller fortfarande på, fast på framsidan i pallkragarna var den här den enda.
På baksidan där det är lite skuggigare är det dock fortfarande full fart på blommorna. Både solhattar och rudbeckian (som har visat sig vara en otrolig långblommare) samt några dagliljor har växt till sig riktigt ordentligt i år. Dom gillar alla värmen och det soliga vädret som varit.

Men vi trodde att vi skulle kunna ta det lugnt när vi kom hem. Det blev precis tvärtom! På dom här första 35 metrarna av vallen så var stubbarna uppgrävde och bortforslade. Sen hade vår hustomte tagit bort 3 (!) lass med rötter efter stubbarna och massor av slyrötter. Men...nu var det alltså dags för plantering och då upptäckte vi att vi behövde rensa mer, mycket mer!
Så Rolle körde med vår stora tunga fräs och jag krattade och tog bort sten och rotbitar och ogräs. Vi gjorde iordning c:a 10 meter, sen gav vi upp. Det tog oss flera dagar och vi fick ihop 4 skottkärror överfulla med sten och skräp! Som resultat har Rolle fått ryggskott för första gången i sitt liv, så nu kan inte han göra något på ett tag!!
Nu är det lilla rödbladig blodplommonet som vi haft hemma i en kruka sen länge i alla fall planterat. Ett träd till ska ner ungefär 10 meter längre bort, det är en vit-och grönbrokig lönn jag beställt. Sen ska jag också flytta ut några buskar. Bl.a.det lilla busken - Hyperikum `Magical Passion` -  jag köpte på fastlandet. Dessutom några smällspireor, en rödbladig och en brokbladig. Men jag ville ha en större grönbladig buske också så idag har jag kollat in exakt vad det blir, imorgon ska jag till Stånga och hämta det med pickisen. Den gick inte in i personbilen! Alltså återkommer jag i morgon!!

5 kommentarer:

gunsan sa...

Vad mycket det händer hos er.Måste vara roligt att få plantera så många träd och buskar.Hoppas nu bara att makens rygg stoppar för allt arbete och även din.Lycka till.
Kram.

Jord under naglarna sa...

Jag hoppas att din dröm om pool blir sann! Jag önskar mig också det, men det ligger tyvärr långt bort i framtiden.

Evas Kvarnaro sa...

Borta bra hemma bäst eller hur !?
Vilken härlig semester, det blir många minnen att tänka tillbaka på.

Marmorbadet ser helt fantastiskt ut
Trädgården ser också . . . . . . !
Det blommar såå vackert.

Trodde först ni hade trollat fram på riktigt en pool, men så fort går det inte att fixa pool.
Ja nog ser platsen bra ut för en önske-pool.
Den är goe att ha när sommar hettan tar vid.

Blev Santos glad att få komma hem.
Han var inte så intresserad av lill-Elvis, kanske lite sotis för att alla 'gullade' men honom.
Attityden såg nochalant ut, *fniss*

Må väl kram/ Eva

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Din önskedröm ser jättebra ut tycker jag!!! Håller alla tummar att du kan övertyga Rolle om att det är en kanonidé :-)
Så mycket fint som fortfarande blommar hos dig, härligt. Jag måste planera för bättre blomning på hösten hos mig.
Ha det gott. /Ingela

Ölandsvindar sa...

16 mm regn! Det skulle vi verkligen behöva! Några ynka mm har vi fått. Pool (fniss)! Just nu åker vi en gång i veckan till brorsans nyinköpta hus med tillhörande pool. Det ska nämligen stoppas i en klortablett regelbundet.Det är 10 mil söderut men vi kombinerar det med fågelskådning och diverse annat. I slutet av månaden ska de vintra in den och sedan har de hela vintern på sig att fundera om de ska ha den kvar eller inte.Pga av torkan kan man i stort sett inte göra någonting i trädgården nu. Är som sagt avundsjuk på din ordentliga regnskur.
Kram /Kerstin