KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 13 september 2013

MÅNADENS VÄXT

Så är det dags att välja sin favorit från trädgården den här månaden.....och i år kanske det inte är så svårt egentligen. Den här växten har nämligen blommat i 1,5 månad nu och inte ser det ut som om den ska sluta med det i första taget heller!
Det är alltså den helt fantastiska Rudbeckia laciniata som jag fick av en gammal trädgårdsvän för några år sen. Det fanns tyvärr ingen namnskylt med - då sa hon visserligen vad den hette exakt - men det har jag glömt och damen ifråga har inte längre sin trädgård kvar så jag kan tyvärr inte fråga henne.
Inte bara är den en riktig långblommare, den är dessutom väldigt vacker och färgstark...och så har den självsått sig. Så numera har jag 3 ruggar och en väninna har fått en och hon är lika begeistrad i sin planta som jag i mina! Alltså en växt som jag verkligen kan rekommendera!!

7 kommentarer:

Ruben sa...

Rudbeckior är fina, de kan man inte vara utan! Det finns ju så många olika, så det är svårt att veta vem som är vem. De korsar sig ju också med varandra om man har flera olika.

Trevlig helg med sköna utflykter!
/Ruben

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, den är fin och jag gissar att den håller sig fin ända tills frosten tar den.

Jag har en annan sort, Rudbeckia fulgida sullivanti med troligt sortnamn `Goldsturm´. En vanlig blommare i höstträdgården men det intressanta med den är att den inte skadats alls av torkan här som de flesta andra växter gjort.

Anna Vattenkanna sa...

En riktigt fin rudbeckia du visar! Härlig gul färg och så länge den blommat - bra val!

Kram

Knatten sa...

Japp. Rudisarna blommar hos mej med o då är ljuvliga o tacksamma o långvariga o sprider sej som dom ska. Helt fantastiska. /Knatten

Evas Kvarnaro sa...

Håller med dig Susie, den är en riktig lång-blommande.
Jag har samma (tror jag) den ser likadan ut på bild i varje fall.
Fått av min Maria för 4 år sen och dem vill jag ej missta.
Lyser upp trädgården så fint i höst-rugget. Just idag har vi höst ruggigt väder, annars har det mest varit mycket vacker höst också.

Må väl/ Eva

Pia Gustafsson sa...

Vilken härlig gul färg på den rudbeckian, ska absolut investera i några fler sorter här. Kraaam Pia

Lotta sa...

Verkligen en fin favorit som lyser upp nu, det behöver vi!