KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 24 augusti 2013

SEMESTER DAG 1


Så var det äntligen dags för lite semester. Fast vadå "semester"!? Egentligen har man ju som pensionär och dessutom Gotlandsboende "semester" hela tiden Men att åka till fastlandet, bila runt, bo på hotell och lyxa sig lite - det är numera det jag kallar SEMESTER! 

Det började bra med vackert väder och plattvatten och när vi kom till Oskarshamn så åkte vi direkt till ett ställe där man kan ta en bra hundprommis. Sen bar det av till McDonalds så Rolle fick lunch omedelbart - och som STOR djurvän matade han snällt gråsparvarna som åt hur handen.
Efter snabblunchen körde vi inåt landet till Vetlanda, där vi besökte systemet för att köpa lite vin, och sen bar det av vidare till Fagerhults Handelsträdgård 3 mil ovanför Värnamo. Det här är min favoritplantskola, men det var ju första dagen så några större inköp kunde ju inte göras.
Så även om det hade funnits plats i bilen så hade jag inte kunna tagit med mig några sådana här skapelser. Men en liten buske hamnade trots allt i inköpskorgen!

Så åkte vi tillbaka några mil till Timjan Cottages där vi hade hyrt ett litet hus över natten. Det visade sig vara ett ställe med stor caféverksamhet - men tyvärr ingen servering på kvällen.
Det visste vi dock redan innan, så vi åkte till Värnamo där vi vet ett par bra matställen. Den här gången blev det asiatisk take-away och så åkte vi tillbaka för en trevlig middag i vårt egna lilla hus.

Efter middagen tog vi en lång prommis i området som visade sig innehålla både örtagård, växthus och massor av roliga detaljer och blommor.
Det här till saken att det här stället låg 3 km in på en pytteliten skogsväg, men dom måste nog ha vansinnigt med matgäster under högsäsong med tanke på alla stolar och bord och grillplatser som fanns överallt.

Tyvärr måste jag dock berätta att det var lite bedagat. Dessutom var väl kostnaden för huset överkomligt (700:-), men det ingick ingen frukost och tillkom 500:- för hund vilket nog var att ta i lite! 
Men trevligt hade vi.....
När jag sen gick ut sista svängen med Santos innan vi skulle sova så kunde man bara öppna dörren och gå ut med honom lös (trodde jag) eftersom det var helt öde på hela området. Men...när vi kom tillbaka till huset så hördes ett högt skall så Santos försvann ner till ägarnas bostadshus. Ägaren kom dock ut direkt och tog in sin hund - en norsk buhundstik som Santos nog gärna hade velat leka lite med.
Dagen efter lämnade vi Timjan och det är nog faktiskt inte ett ställe vi kommer tillbaka till. Inte när det kostade 1200:- och det inte fanns någon möjlighet att äta där. Köket/vardagsrummet var helt OK - men sängarna bestod av två stapelsängar med så lågt under översängarna att man knappt kom in!

3 kommentarer:

Ruben sa...

Ni hade i alla fall tur med plantskolan! ;-) Att ta 500 för hund verkar ett väldigt högt pris?! Men kul att Santos fick en lekkamrat (nästan)!

Ha det fortsatt gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Att ta 500:- för en hund låter väldigt mycket!
Kan det vara så att man har en speciell stuga för gäster som medför hund? Den kanske inte är uthyrd hela tiden och det kanske är därför avgiften för lille Santos blev så hög.
Ha en fin fortsättning på resan!
Kram, Ingrid

samson sa...

det var otroligt dyrt för att få ha med sej en liten hund
nä alla ställen är ingen hit
ha det så bra
maggan