KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 8 augusti 2013

FLER DAGLILJOR

Det blev hyfsat med regn idag: 4,5 mm och det får man nog betrakta som helt OK!
Vy över baksidan med hängsyrenen i "lyrrabatten" till vänster och den röd- och flikbladiga flädern till höger. Rätt fram är den lilla manschuriska valnöten.
Efteråt såg det ut så här, man nästan kunde se hur växtligheten bara njöt och sög i sig vattnet!
Eftersom det började regna innan jag hade klippt gräset, så hoppas jag verkligen att det är uppehåll i morgon så jag hinner klippa gräset mitt på dagen (när det torkat upp) innan jag åker på mitt trädgårdsbesök. 
Det växer som ogräs just nu (jag har gödslat ett par gånger i år) och jag har absolut ingen lust att räfsa också. Det har jag inte tid med, jag MÅSTE få trädgården färdigrensad innan onsdag nästa vecka!

Här följer några av dom dagliljor som blommade idag. Tror inte jag visat just dom här tidigare.....
Fast det kanske jag gjort - dom börjar bli så många så man kan inte längre hålla isär dom!
Idag avslutar jag med att visa min sammetshortensia som jag fick i födelsedagspresent av min f.d. granne för åtta år sen. Det var du min gubbe kom på att vi skulle använda oss av pallkragar. Den vill nämligen ha lite sur jord och här är det ju väldans mycket kalk i jorden, så något måste göras. Eftersom den var så stor (jag klipper ner den varje år) så hade vi ingen kruka till den heller.
Den brukar blomma något helt otroligt, men i år har den bara 4 (!) blommor. Varför vet jag inte, alla andra växter verkar ju ha gillat den långa vintern och den kalla våren. 

6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Sammetshortensian är så fin. Man förstår varför den fått det namnet när man klappar den!

Den 10:e i varje månad öppnar jag upp månadens favoritväxt så gör dig beredd :-)

Kram

Ölandsvindar sa...

JAg är verkligen sugen på en surjordsrabatt för blåbär och lite annat. Problemet med pallkrage är att den torkar ur så fort.Man skulle kunna bygga upp något med torvblock och sedan kanta med några snygga plastiga skivor av något slag så fukten stannar kvar lite längre.Jag fortsätter att fundera tills gubben är mogen för nästa insats i trädgården.
Kram /Kerstin

gunsan sa...

Fina dagliljor du har i blom nu och Sammetshortensian har ju väldigt vackra blad förutom sina blommor.
Kram.

Berit sa...

Så många fina dagliljor du har!!Det finns hur många vackra som helst och man skulle vilja äga många, men då var det där med plats i rabatterna då:)
Ha en underbar dag!!

Carina sa...

Ja nog vill vi allt ha lite regn...är tacksam för de ynka stackars dropparna som faller ner till vår jord :)
Dagliljor, ja det har jag också köpt på mig några sorter i år, de är alltid ett glatt tillskott som glädjer vår små själar.
Ha en skön helg.

Margot sa...

Dina dagliljor är så vackra, många av mina har inte blommat i år, kanske för att jag flyttade runt en del av dem i våras! Tror inte jag sett en så otroligt grön och vacker gräsmatta nån annanstans, den ser ut som sammet, fattar inte hur du bär dig åt för att få den så fin! Din stora vackra trädgård måste vara ett heltidsjobb, tur att ni båda är pensionärer, jag väntar otåligt på den tiden för min del:)
Ha en skön helg!