KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 10 augusti 2013

EN HÄRLIG DAG

Dan´  började perfekt med lite moln och soldis - alltså väldigt bra för trädgårdsjobb!
Mitt jobb blev att rensa stenhörnan och att kantskära den, vilket blev väldigt jobbigt. Det hade nämligen kommit ut en del stenar i gräsmattan - och det betydde att det var väldans hårt att få ner kantskäraren. Det gick helt enkelt inte, utan jag fick ta till en liten spetsig spade. Men det blev en stor skillnad och väldigt bra!

 Rolle däremot fick "roa sig" med att först klippa gräset bakom garaget och runt sin bilbrygga - det senare lovade han när vi skaffade den - och sen kantklippa runt hela tomten. Väldigt trevligt - men han toppade det med att ikväll, alldeles nyss, vattna allt på yttertomten. Tog en timme!
Under tiden satt jag på altanen och startade upp min dator - vilken "arbetsfördelning"!!

Efter förmiddagsarbete och lunch så gav vi oss iväg till Ronehamn där vi tog en prommis med Santos. Det var fortfarande lite disigt, men solen sken igenom diset och det började bli varmt.

Efter att ha åkt tillbaka till Hemse och handlat middagsmat (entrecote och grönsaker) så åkte vi hem och gubben min fick verkligen "roa sig". Han lackade huven till sitt senaste projekt: En gammal traktor han håller på att renovera!

Efter det att han var klar med lackningen (det fastnade över 15 flugor på huven, men Rolle påstår att det gör ingenting  -  vi får väl se) så hade vi bestämt att vi skulle åka och bada. Det hade nämligen blivit väldigt fint väder.....

När vi kom ner till kusten så visade det sig att inte en enda på badplatsen badade - finns det bara solbadare nu för tiden? Vi åkte dock vidare den vilda badplatsen på andra sidan den lilla hamnen bredvid. Där kan man ha hund utan problem och så är det småsten, inte sand. Det senare gillar nämligen inte Rolle....


En "knasig" sak var att en tysk husbil var parkerad precis ovanför strandkanten där vi badade och därifrån kom dom fram och ställde sig att glo på oss. Jag tror att det inte badat några där sen dom parkerat! 
Men det kom ner en tjej från husen ovanför slänten ovanför för att bada och hon morsade glatt på oss. Alltså oss BADARE emellan!

Efter badet åkte vi hem och ägnade oss åt att grilla på altanen dricka gott vin och just nu sitter jag framför TV´n och tittar/lyssnar på American Idol. Tyvärr inte riktigt min typ av musik och gubben 
bara HATAR sån här slätstruken musik. så han har nu förflyttar sig in i sitt musikrum!

 Som synes har Santos inga restriktioner var han får ligga, men för säkerhets skull har vi lagt en filt på soffan på altanen. Han hårar nämligen helt otroligt.....och hans vita hår syns. Men han är världens underbaraste och snällaste hund! Bara det att han snällt och tyst sitter vid våra kläder när vi badar. Penny blev alldeles förtvivlad och ju äldre hon blev desto mer orolig blev hon.
Det var jätteskönt i vattnet, hela 21,5 grad, det är faktiskt nu den riktiga badsäsongen börjar här. Så det är tur flr oss att vi bor här och kan bada nu men synd om alla turister som kommer hit tidigt.  Fast dom vill förmodligen inte bada, dom vill sola.....

Den här dagliljan - som jag fortfarande inte vet namnet på - är den jag gillar bäst just nu  -typiskt!

Så här ser bortre ändan av den smala delen av altanen ut i år. Jag gillar verkligen "krukorna" som gubben min gjorde av spirorör! 
Nej  - nu måste jag koncentrera mig på deckarn på ettan!!
   

4 kommentarer:

Merja sa...

Det är fint med grus i rabatterna! Ett tips är att du trycker ner plåt remsor efter kanterna så slipper du ha in gräset och gruset håller sig på plats. Jag använder det mellan rabatter och gräset själv och det fungerar jätte bra. Beställer hos plåtslagaren.
Fina "krukor" med snyggt gräs!
Ha det gott!

Högagärde sa...

Vilka fina dagliljor. Det var ju synd att du inte visste namnet.
Jag blir riktigt avundsjuk på er som har möjlighet att bada i havet såhär sent. Jag har varit på Gotland ett par gånger i september men då var det
för kallt för bad men tillräckligt varmt för att man ska trivas och må bra.

Elisabeth

Nina/Stjärnkraft sa...

Aha, du tittade också på "Brottsplats Edinburgh", som jag. Jag missade faktiskt den första kvarten, så jag vet inte hur i herrans namn det kommer sig att han plötsligt drar runt på en borderterrier ...

Så till din trädgård. Det är så himla tjusigt med era steniga partier mellan områdena med grön gräsmatta. Men hur gör du/ni för att hålla dem så där fint steniga ..? Det är ju inte bara kanterna som måste hållas efter. Det samlas ju en massa organiskt material mellan stenarna också, som på något sätt måste städas bort, om man vill inte vill att det ska bli jord om några år. Has det något särskilt hemligt vapen för detta eller ..?

På tal om bad: jag noterar idag, att det är den 12 augusti. Det ser därför ut som att jag inte heller detta år kommer att ha lögat mig i havet en enda gång :o) Vid det här laget har jag tappat räkningen på hur många år det gått sedan senast (sist?)

Evas Kvarnaro sa...

Puss på dig gullige Santos, nu fick
du flera pussar på nosen av mig,
Rolf tycker också du är en goe hund
Duktigt att vakta husse o mattes
kläder när de badar, man vet aldrig vad folk kan hitta på, *fniss*
Trädgården är en prunkande oas nu,
men sakta börjar det vackra tacka för sig. Men med regnet fick alla trädgårdar ett behövligt 'lyft'.

Kram må gott/ Eva