KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 7 juli 2013

NJUTNINGSTID

 Det är inte klokt vad det händer mycket nu under sommaren, man hinner knappt med att blogga. Istället går tiden man eventuellt får över till att bara njuta. Både av all blomprakt och all doft i trädgården. Vilket väl är precis vad man ska passa på att göra!
Klängrosen Penny Lane
Jobba i trädgården ska man "roa" sig med när det är svalare och man måste hålla igång ordentligt för att inte frysa - eller hur!?
Klängrosen Shogun
 Nej, nu är det verkligen njutningstider.
Buskrosen William Shakespeare 2000
 Alla mina rosor har kommit igång att blomma. Synd bara att jag fortfarande inte fått tillbaka min kamera från reperation. Närbilder är nämligen väldigt knepiga att ta med min gamla, men "nöden har ingen lag".....
Klängrosen Goldstern
 Alltså blev det endast dessa på rosorna. Hade tagit många fler, men dom var så suddiga att dom måste tas bort helt enkelt.
Klängrosen Alchymist
Men det finns ju även annat än rosor som blommar just nu - så brist på bilder det har man inte precis!
Nävan Rozanne

Japansk vädd

?

Pimpinell och rödbladig smällspirea

Rosablommande astilbe
Men vi har också haft tid för lite socialt liv också - härom dagen var det grilllunch på altanen. Gästerna är är Cronis & Beth samt Erik, vår "hustomte".

Och lite "jobb" har man ju hunnit med ibland. Klippa gräset t.ex., både i förträdgården, innerträdgården (vilket är mina domäner) och i ytterträdgården och i diket (vilket är Rolles). Det tar enormt lång tid TROTS åkgräsklippare, men så är ju tomten ganska stor.
 Sen har jag beskurit en massa träd, bl.a. katsuran ovan vars grenar hängde ner över rabatten så växterna inte fick nån sol!
Riddarsporrar
Sen igår -lördag- var vi med på vår allra första bakluckeloppis. Vi lastade hela pickisen full och åkte ner till Burgsvik där det förutom den här loppisen också var marknad. Det är det varje lördag under juli.
"Röda" lupiner och riktigt röd sommarblomma som övervintrat.

Vi trodde att det skulle göra att det kom extra mycket folk, men tyvärr var det så dåligt skyltat fram till loppisen att vi tröttnade efter bara två timmar och packade ihop och åkte hem.
Den nyrengjorda lilla dammen

Fast det kan ju också bero på att vi tyckte vi hade sålt det mesta "skräpet" och var nöjda. Dom bästa sakerna har vi fortfarande kvar, men dom var nog lite för stora upptäckte vi. Fast å andra sidan så köpte 3 unga tjejer en solsäng trots att dom "gåendes" skulle ta färjan hem till Nynäshamn!

Den rödbladiga och rosablommande flädern
Men...helt klart är det så att små och extremt billiga saker är det som gäller på såna här loppisar.  Så vi fick en massa lite större och lite bättre saker med oss hem och måste därför ha en liten loppis hemma. Redan någon gång under den här eller nästa vecka. Man måste ju ha den när turisterna är här!

En näva jag fått av Ingela (Mosters Trädgård) 

Vi fick alltså "blodad tand" och det är ju så att det som är skräp för mig kan vara nått värdefullt för dig, så slänga grejorna vill man ju inte!

Salvia - som jag har massor av 
När vi kom hem igår så var vi väldans trötta - alla tre. Så efter intagen sen middag (vi grillade inte, utan åt en härlig räksallad på altanen) så slutade det med att vi sov framför TV´n. Så Banks på TV1 som jag följer, den missade jag totalt. 


Men eftersom vi satt ute ganska länge så tog Rolle några kvällsbilder på altanen.

Han påpekade hur vackra blommorna var när kvällssolen låg på - och det är klart, då måste man ju publicera hans mästerverk!


11 kommentarer:

Charlotta sa...

Du fyller verkligen din stora trädgård med fina växter. Ju mer blommande desto mindre gräsklippning.

Carina sa...

Håller verkligen med dig om att man inte hinner med att sitta inne vid datorn och bloggeriet...vill ju bara njuta...och det har ju du gjort fast ändå inte. Hur har ni hunnit med allt? Och orkat?
Själv vill jag just nu bara göra just ingenting....
Kram

mammi sa...

Perfekt som vanlig. Har ni ALDRIG ogräs??
Ha det så gott
Kram

Anja sa...

Färgstämt och fint! Gillar ditt färgtänk!
Jag läser bloggar samtidigt som jag äter...hm./Anja

Oljekritan sa...

Sådana underbara rosor...doften känns ända till Örebro må du tro..kram Karina

Veronica sa...

Jaa, Susie,
Det är svårt att hinna med, både att skriva och läsa bloggar. Jag hoppas det blir bättre tid på semestern.....

Kram

Margot sa...

Enormt fint i din vackra trädgård, måste vara ett heltidsjobb att få allt att se så prydligt och välvårdat ut! Penny Lane är så vacker, sörjer min ros som blir mindre och mindre för varje år! Den frös ner för några år sedan och den har inte hämtat sig från den chocken och ser inte ut att göra det heller! Numera består den av en liten ynklig gren med några blommor på! Vackra Alchymist lär jag inte få några blommor på i år då den frös ner helt, tråkigt!
Ha det gott!

Anni sa...

Näe, jag hinner inte heller med - men det kommer inlägg med massor av bilder från den enorma trädgård vi bodde i.

Men först ska jag till Öjn och njuta. Kanske att det blir fler loppisar i Bursan, i så fall ska jag kika. Marknaden är jag inte så lockad av längre, den är likadan år från år.

Ingrid sa...

Ni har verkligen skapat ert eget paradis där ute i skogen.

Så synd att ni inte fick någon riktig snurr på den där loppisen. Hoppas att det kommer att gå bättre om ni har den hemma.

Lycka till!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Exakt precis som du skriver,
så är det, det är njutningstider.
Jag vill knappt gå in i huset, vill bara vara ute, jag kan njuta i timtal av min (vår)trädgård.
Det är väldigt torrt i jorden, så det är mkt vattning morgon o kväll.
Men jag pustar inte, det är avkoppling för mig.
Hos er är trädgården prunkande fin,
så enormt vackert med träden skogen
i bakgrunden av er altan.

Fortsätt och njut!

Högagärde sa...

Så mycket att njuta av. Gillar verkligen dina lila riddarsporrar.

Elisabeth