KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 22 juni 2013

MAGISK MIDSOMMARAFTON

Om en kvart ska jag åka till min väninnan Lisa på hennes andra trädgårdsvisning den här veckan. Hon hade också i onsdags, samma dag som mig fast lite senare (16.00-20.00). Konstigt nog hade hon precis lika få besökare. Underligt!?


Visserligen var inte dom privata trädgårdarna utannonserade i onsdagstidningen, men man kunde ju gå in på nätet och läsa vilka som hade visning!


Igår hade vi ett mycket trevlig midsommarfirande tillsammans med våra vänner I & M. dom kom vid tretiden och sen satt vi ute och åt hela kvällen till halv elva. Det var en helt magisk kväll, varmt (22 grader) och skönt och den vind som fläktade skönt i värmen på eftermiddagen mojnade helt.  
M och jag inte bara åt utan vi drack även lite rosévin. Faktiskt inte så lite heller, men jag har inte haft någon känning av det idag alls! Skönt!!

När gästerna kom fick dom tre sandvikare; En med gräslök, sallad, oliver och sardiner i olja. En med färskost, purjolök och chutney och en med Skagenröra, dill och 1 (!) enda färsk räka!  

Dom här tre små mackorna var till för att vi skulle kunna gå runt och kika i trädgården i lugn och ro, utan att magarna kurrade alltför mycket! *fniss*


Sen vid femtiden blev det först en kräftceviche och därefter följde en ljummen potatissallad med grillat fläskkött och grillade grönsaker och tre såser. Gubbarna drack öl och vi "damer" svängde i oss lite 
mer rosévin.

Bilderna nedan är på "yttertomten" som så småningom, när våra 13 höga smala träd är borta, ska förvandlas till en "park" eller "arboretum"!
Så tog vi en liten paus i ätandet och sen följde en stor, riktigt god om man får säga så om nått man gjort själv, cheesecake med citronsås och färska jordgubbar. Till det drack vi källingar rosa bubbel. 
Därefter var alla fyra rätt trötta efter all hårdkörning i våra trädgårdar - dom är båda två stora trädgårdsfreaks - så dom tog bilen och åkte hem. Vi plockade undan och sen stupade vi i säng och sov gott tills sju i morse! 


Ovan två luktpioner på Pennys grav som blommar för fullt. Det finns tre till men dom hade tidigare idag inte riktigt slagit ut. Men dom är på gång.....

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst var det en sagolikt fin midsommarafton. Det är inte ofta man kan sitta ute sent på kvällen och tycka att det är skönt.
Mycket läckert bjöd du på ser jag. En sån där cheescake med jordgubbar hade Krister gjort när vi hade knytis på Stenstugu fär ett tag sedan och det är ju bara så hemskt gott.
Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Härligt att kunna "kosa" sig på det sättet så sent ....