KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 17 juni 2013

FORTSÄTTNING PÅ RUNDVANDRINGEN

Jag som tidigare alltid varit en nattmänniska och därför älskade att sova länge på morgnarna, jag har helt plötsligt (nej, det har tagit några år faktiskt) förvandlats till både en morgon- och nattmänniska.
Sova - det kan man göra under en annan årstid! *fniss*

Alltså vaknar jag numera vid halvfemtiden och då kan man ju inte göra så mycket i trädgården, det brukar vara en massa dagg. Så vad gör man då..... !? Jo, man börjar med att vattna alla sina krukor - c:a 55 stycken -  och så bloggar man. Alltså, det är vad jag gör!! 
Eftersom jag tog en massa bilder igår och jag inte visade dom från framsidan, så har jag passande nog en hel del kvar tills idag. Så här har ni dom..... Jag börjar med en översiktsbild över "pallkragsrabatten" som numera bara innehåller en massa olika perenner som dagliljor, nävor, lupiner, salvia m.m. m.m.

Här är det en stor smällspirea med lite marktäckande bergormrot under - som för första gången på flera år blommar! Yes!!

Sen har vi ett collage med lite blandat; Iris, grekisk vädd, allium, gul perukbuske och vit lupin.

 Nävor, iris `Charming Billy´ och salvia.

Iris `Dark Aurea´ som är så vacker med sina mörka stänglar!

"Röd" lupin.

Nävor och överblommad Paeonia roseae.

Här är en mycket STOR överraskning. Helt plötsligt, efter en massa år, så har en en av irisarna från USA som jag trodde var död växt upp och dessutom börjat blomma! Jag importerade 11 stycken och beroende på en massa trista omständigheter, så var alla utom 3 stycken helt döda när dom till slut kom hit. Två av dom har blommat sen året efter planteringen, den ena är `Charming Billy´ och den andra `Dark Aurea´ovan - men vad är det här!? 
Det kan vara `Party Line´, `Roaring Jelly´, `Fond Kiss´-  eller kanske t.o.m. `Sweet Little Susie´. Jag hoppas naturligtvis på den sistnämnda. * fniss*  Ska bli spännande att se när den slår ut helt!!

Tillägg: Mysteriet med den amerikanska irisen är löst, den har slagit ut och det är `Fond Kiss´!

Jag avslutar dagens inlägg med att visa tre självsådda små skönheter i "stenhörnan"; Orange vallmo, gul nunneört och så det mycket vackra gulblommiga silverkungsljuset som jag visserligen planterade när vi precis flyttat hit, men som numera självsår sig över hela trädgården. Vilket inte gör något, det är bara att rensa bort dom man inte vill ha!
Men nu blir det inget mer inlägg på ett tag, nu ska jag ut och jobba häcken av mig i trädgården!

8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Tack för rundvandringen i din fina trädgård. Den är ju verkligen i toppskick till visningen nu i veckan! Men jag förstår att du måste ut och finputsa, det skulle jag också göra om jag hade öppen trädgård...
Jag har också blivit lite mer morgonmänniska än vad jag var förut, även om jag ligger i lä, är inte uppe vid femtiden precis.... Men nu skall jag ta mig en morgonpromenad, var tvungen att vänta på att mobilen blev laddad så jag satte mig vid datorn en stund först bara. Måste ju ha musik i öronen när jag går =)
Ha det gott!
Gunilla

Nina/Stjärnkraft sa...

Som du gör med kungsljuset gör jag med fingerborgsblomman. Men jag skulle nog vara rätt tacksam om den inte självsådde sig fullt så frikostigt :o/

En annan som börjat ploppa upp på lite för många platser är aklejan. Det är akleja här, akleja där och akleja überalles i år. De som kommit upp får väl stå tills de blommat över, men alla får under inga som helst omständigheter gå i frö och sprida sig ytterligare!

Aklejan är förresten en rolig växt. Där man vill att den ska växa, där stannar den ingalunda. Nej, i grönsaksland, häckar, rabatter på andra sidan gården, mitt i grusgångarna osv, där vill den vara!

Ruben sa...

I år är din pallkragesrabatt särskilt fin, tycker jag. Kul att amerikanen satte fart, den blir nog alldeles extra vacker.

Ha det gott!
/Ruben

Anja sa...

Så roligt att få "promenera" runt i din vackra trädgård.Och, vilka otroligt skarpa gräskanter mot rabatterna...nu måste jag gå ut å jobba..;))!/Anja

Ingrid sa...

Du har så mycket vackert att visa Susie!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Hela din vackra blomstrande park borde heta 'Sweet Little Susie' !
Fantastiskt mkt fint som blommar nu
De som går din 'trädgårdsrunda'
har mkt att njuta av, vi som ser bilderna njuter också.

Ha en skön vecka, kram/ Eva

Veronica sa...

men hurrudu, vad dt blommar hos dig! Så vackert :)

Och den där vita lupinen, som jag inte ens visste fanns, är ju helt bedårande!

Vill ha:)

Jag har blivit en riktig morgonmänniska och vaknar vid halv 6 oavsett om det är jobbdag eller inte men inte sjutton har jag blivit både och, utan blir Supertrött på kvällarna! Inte så kul så här års när man vill njuta av de underbara kvällarna!

Ha en härlig midsommar !

Kram

Marit Helene Gåsland sa...

Det var en koselig rundtur i den vakre hagen din.
Du har så mange flotte blomster og planter så det er en fryd å se på bildene dine.
Marit.