KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 24 juni 2013

EN KVÄLLSVANDRING

Livet börjar sakta återgå till det normala efter trädgårdsvisningen och den helt fantastiskt fina midsommarhelgen!
Vi har haft ett helt gudomligt väder men.....inget regn. Och det längtar vi trädgårdsfreak naturligtvis efter! Tänk att man aldrig är riktigt nöjd!!
Fast jag är en baddare på att vattna, så just här hos mig så är det riktigt grönt och fint. Vattenspridarna (har 2 stycken) har stått på från morgon till sen kväll dom två sista dagarna. Och det har verkligen behövts!

Fast just dom här stäppsalviorna ovan - den i mitten är den lägre Mainacht som bara blir 30 cm och dom andra är Caradonna som blir 60 cm -  har inte slokat någonting, dom är riktigt tåliga!

Inte heller min Mose Brinnande Buske har reagerat, men det kan bero på att den står mitt i ett gäng med fuktighetshållande daggkåpor som började som en enda planta - men nu är massor!
Luktpionerna jag satt för 1,5 år sen på vår förra hund Pennys grav har växt till sig lite i år och alla blommar, eller kommer att blomma. Här ovan är det den doftlösa (Konstigt - en luktpion utan doft!?)
  Karl Rosenfield som var först att slå ut.

Här är det Sorbet som istället doftar makalöst gott!


Det här är förmodligen Madame Emile Debatene - får se när den slår ut helt!


Vilket betyder att det här är Bowl of Beauty. Sen väntar jag på en till som bara är i knoppstadiet; Lady Alexandra Duff. Fast dom har sista kan jag ha blandat ihop!

Jag tog också en vända ut på yttertomten för att se hur den helt nerskurna rödbladiga perukbusken mådde - och blev glatt överraskad. Den var c:a 2,5 meter hög innan jag sågade ner den helt, men den verkar ha hämtat sig riktigt bra och blivit jättetät och fin. Det är alltså den mörka framför bänken.....

På vägen tillbaka in så stannande jag till precis utanför grinden till innertomten och tog den här bilden. Solen lyste så vackert på den gulbladig Gleditsian `Sunburst´. Ja, på resten också naturligtvis!

På baksidan däremot har vi nästan ingen sol alls på kvällarna beroende på dom höga träden runt om. Fast det kommer ner en del solstrålar UNDER trädkronorna numera. Mycket trevligt!
Här är det Susie´s Folly med fyra klängrosor, en i varje hörn, som frös ner i vintras. I mitten längst fram en gulbladig dvärgsmultronschersmin!

Vinrankorna jag satt förra våren växer enormt och jag klipper (pincerar) dom så att druvorna ska få all kraft och hinna mogna ordentligt. Det var dock inga problem förra året, när dom började bli ätbara åt fåglarna upp allihop! Snyft!!

Här har vi utsikten över yttertomten från "lilla" altanen. Där sitter vi bara när det är riktigt varmt och man behöver djup skugga. Idag  t.ex. satt jag och min väninna Lisa där i en halvtimme efter en långlunch och en trädgårdsrunda. Vi var verkligen varma för precis som dom senaste dagarna har vi haft väldans hett!
En vacker "fådd" kruka på lilla altanen med ljust rosa, stora och söta dahlior!

HA EN TREVLIG SOMMARKVÄLL

7 kommentarer:

Nora sa...

Det är så otroligt vackert hos dig, Susie!
Här har vi också haft ett otroligt härligt väder den senaste tiden....men nu behövs det regn här också.
Kram!

mammi sa...

Som vanligt underbara bilder (många lila min fav. färg.) Apropå vinrankan så är vår inne på altanen, så några fåglar kommer inte åt den. Brukar ha 60-80 klasar, men i år blir det nog max 20-25 st. Får ransonera dem !!!!
Ha det gott
Kram till er alla

Högagärde sa...

Så härligt det ser ut hos dig nu. Tänk så olika trädgårdslivet är för oss i vårt avlånga land. Själv behöver jag nästan aldrig vattna i min trädgård. Möjligen grönsakslandet en riktigt torr sommar men aldrig gräsmattan eller rabatterna om de inte är nyplanterade.

Ha en fin vecka
Elisabeth

Anette sa...

Ser alldeles underbart ut! Vattna behöver jag inte. Vi får någon/några rejäla skurar varje dag. Idag ser vi ut att få en soligt och VINDSTILLA dag så jag ska försöka vara ute så mycket det. Det har blåst mycket här på sistone och det gillar jag inte. Ha det så gott. /kram Anette

gunsan sa...

Än så länge har jag inte vattnat i rabatterna.Men det börjar bli lite torrt på en del ställen.Men imorgon ska det komma lite regn.Trevlig tur runt i er trädgård.Det ser så fint ut.

Kram

ormbunke sa...

Tack för titten. Jag älskar pioner och din ljusavitrosa är läcker. Synd att de blommar över så fort.Ha de gott. Kram

Veronica sa...

Det känns som om vi fått lagom dos med sol och lagom med regn!

Din Mose Brinnander helt super!
Förresten är hela din trädgård det;)

Ha en skön dag och hoppas det regnar lite på dig med!

Kram