KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 9 maj 2013

500 FIRANDE - PRISTÄVLING - FEST

Tänk att jag producerat hela 500 inlägg! Det är ju bara inte klokt!!

Alla dom här inläggen har gjort att jag själv fått en mycket bra bild av vad som egentligen händer - och när det händer - i trädgården.  Men inte bara det, bloggen har gett mig möjlighet att lätta mitt hjärta för likasinnade - om än inte alltid "likatyckande".  *fniss*

Jag har helt enkelt fått massor av nya vänner! Vilket är det allra bästa faktiskt!!


Så för att det här inlägget ska bli lite extra festligt så utlyser jag nu en liten tävling. Det blir tre priser; Förstapriset är den här trevliga gotländska boken som visar en otrolig "källings" trädgårdslivsverk och hur den efter hennes bortgång (när hon var 90) fortfarande lever kvar och frodas. Andrapriset är en burk med behövlig - i alla fall för oss som inte är 16 längre - hudkräm. Tredjepriset - man måste ju ha ett sånt också när man firar - blir en liten enkel överraskning!

Så vad ska ni tävla i, det är frågan. Jag vet ju själv hur stressad man är den här årstiden, så något mer avancerat tänkte jag inte att det skulle bli. Alltså något enkelt och lätt. 
Så för att inte retas alltför mycket så vill jag bara att som motprestation ska du skriva en kommentar till det här inlägget - för att få en lott - samt publicera en länk hit med bilden ovan på din blogg - för att få två lotter. När vinnarna sen är utsedda så får ni maila mig adresserna!


Min favoritväxt, Geranium (näva) i lila!

Men - VIKTIGT - i kommentaren vill jag ha reda på din absoluta favoritväxt i en favoritfärg! Lite "jobb" måste jag ju ge er!!
Du har en vecka på dig, sen avslutas den här tävlingen.23 kommentarer:

Knatten sa...

Men grattis kompis!!! Visst är blogglivet underbart.
det där med en ny katt igen är en mysig dröm jag har men det blir nog ingen än på ett tag. Och vi är nog mest inne på den stora varianten men vi får väl se.

Jag länkar förståss så jag är med på två lotter.'
Och svar på frågan: Brandgula rosor!!!!!

/Knatten

Evas Kvarnaro sa...

Nämen så roligt, grattis Susie !
Jag håller med dig att så många trevliga blogg vänner man fått,
du är en av dem för mig och den som gav mig den första välkomst kommentaren. Sen gillar jag även att skriva det är som feber i blodet, givetvis läsa blogginlägg!

Så klart att jag är med och firar,
jag älskar röda rosor.

Kram o ha en skön helg/ Eva

Rosor och ruiner sa...

Grattis till så många blogginlägg - javisst är det roligt med bloggen, det ger en verkligen mer än man trodde innan!
Jag vill förstås ha två lotter så chansen ökar i denna fina tävling =)
Och det är kanske ingen hemlighet att jag är svag för pioner...och allra helst de där fluffiga ljusrosa...*suck* va vackra de är!!

Monica sa...

Grattis Susie! Jag håller med bloggen är fantastisk, man har nya vänner samt koll på sin trädgård.

Min favoväxt ärBlodört, och tja vit är inte min favofärg,,men rosa lila blommor det finns massor i min trädgård för de gillar jag, nävor tex, de är så fina och de finns så många har en liten dubbel som är lila, har glömt dess namn.
Tar två för jag länkar!! ha en go helg! Kram

Nina/Stjärnkraft sa...

Se där, ja! En milstolpe i bloggiversum och det får jag gratulera till :o) Men för att andra ska bättra på sina chanser till vinst avstår jag från att pröva min lycka - plus att det ju är stört omöjligt att välja ut den där favoritväxten bland alla jag älskar ;o)

Så grattis till 500 inlägg och keep up the good work!

Ingrid sa...

Så kul med en tävling Susie!
Visst är det roligt att blogga och det bästa av allt är alla trevliga kontakter det ger runt om i landet. Och så är det kul att skriva dagbok förstås.

Jag vill absolut ha två lotter, för jag kommer att länka till dig.

Favoritblomma är värre, för det varierar ju med årstiden, men just när är det gullvivorna.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Silvy sa...

STORT GRATTIS till 500 poster! Jag skäms lite för att jag inte kommenterat tidigare, men jag har ju faktiskt följt din trädgårdsblog i minst två-tre år vid det här laget. TACK för alla underbara bilder på blommorna i din trädgård, och för alla leenden och all inspiration du gett! :)

En lott får det bli för mig bara; jag har ingen aktiv blog själv just nu. Men finge jag välja en enda favoritväxt... Det blir nog vitt löjtnantshjärta. Så skir och så lysande vit, speciellt där den tål att stå ganska mörkt. Det är vackert, det!

sjusoverskan sa...

Hejsan!
Jag tycker det är roligt att dela med mej av idéer och annat på min blogg. Har inte varit inne så mycket på Din blogg men läser ibland genom Ingrid!
Jag har länkat.
Min favoritblomma är doftjasmin, buske, eller doftpion.
Märks det att jag är allergisk mot dofter!!!
Kram Inger

Margot sa...

Wow så många inlägg, stort GRATTIS! Visst är det härligt med bloggen och alla trevliga nya vänner man fått!
Klart jag vill vara med i din fina utlottnig och deltar med två lotter för större chans! Jag kanske borde välja någon ros som min absoluta favoritväxt men jag väljer faktiskt min vackra frösådda riddarsporre som är fantastiskt vacker med sin blå-lila färg!
Ha det gott!
Kram Margot

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hejsan,
Jag har försökt maila dig angående den kaukasiska förgätmigejn men det funkar inte för mig att komma åt din e-mailadress via din profil, tyvärr!
Min adress är: zinkbaljan@gmail.com
Jättetacksam om du kan maila mig så att jag ser din mailadress!!!

Sen måste jag ju såklart delta i din tävling :-)
Favoritblomma i favoritfärg.... ja du, det finns många...
Men, jag väljer nog en tulpan eftersom det är tulpantider nu. Angelique, som är dubbel och rosa - du känner säkert till den.
2 lotter till mig tack, jag länkar till dig också.
Ha det gott! /Ingela

Anonym sa...

Helena i Uppsala
Favoriten bland blommor är stundens blomma. Just nu är det den lila bougainvillean utanför hotellet i Jerusalem. Om en vecka är det nog mina påskliljor som tittar upp på altanen hemma. Jag försöker lära mig av mamma 84, som sjunker in i glömskans dimmor: Ögonblicket bör njutas fullt ut!

mammi sa...

Trevlig läsning och snygga bilder som vanligt. Själv har jag ungefär hälften så många inlägg. Vill gärna delta i lotteriet, men tyvärr får jag nog bara en lott (mitt datakunnande är obefintligt) Min älsklingsblomma är rosen Rahsodie in blue (eller hur det stavas) Köpte en sån för 2 år sen, och det blev en knallröd historia!!!
Ha det så gott
Kram

Anette sa...

Grattis vad roligt! Klart jag vill tävla hos dig. Siktar på två lotter om jag minns hur man gör ;-) Min absoluta favvis, ojoj det är svårt, men det får bli svarta vallmo! Nu drar jag snart till Edinburgh.......kram Anette

Gitsan sa...

Vad kul med en tävling! Länk till dig har jag redan. Jag tror nog att min favoritblomma är en mörklila syren. Den är inte bara vacker utan den doftar så gott och dessutom är det hopp om varmare tider när den börjar slå ut :)

GladiGrönt sa...

Jag är med på en lott. Min favoritfärg är inte svårt att tänka ut. Grönt förståss,och då helst limegrönt. Det finns många växter, men nu väljer jag harörten, Bupleurum rotundifolium, som är en fin ettåring i trädgården och passar ihop med många andra blommor i buketter. Vi använder den ofta på floristutbildningen.

GladiGrönt sa...

Skulle säga det också - jag håller med - vad många nya vänner jag också fått, dig t ex har det varit kul att lära känna!

Marit Helene Gåsland sa...

Gratulerer med så mange fine innlegg, og så flotte gaver du deler.

Hageblogg blir jo som en dagbok en kan se tilbake på og så lærer en jo masse av andre hagegale hehe.

2 lodd på meg.
Ha en fin ny hage uke.

Anni sa...

Körsbärsträdgården är ett härligt ställe! I sommar ställer Tage Andersen ut där, så då får jag ta mig en cykeltur dit! Har en duk som källingen vävde en gång i tiden, hon var en väldigt speciell dam ...

Grattis till alla inlägg, det går fortare än man tror!

Och jag avstår från att tävla, men favoritblommorna är pion och vallmo - trots att de inte är blå!

Ölandsvindar sa...

Grattis, grattis, men nu blev det svårt! Favoritblomma. Kanske Himmelsspira Perovskia för att den är så vackert himmelsblå och kryddoftande och dessutom tålig och står ut med alla mina misstag.
Kram /Kerstin

Veronica sa...

Grattis Susie till dina 500 inlägg :)
Jag har som du vet följt dig ett par år nu och det är alltid lika kul och givande att läsa dem så jag hoppas du kommer att publicera 500 till och 500 till och .... ;)

Kram å ha en kanoonhelg i värmen!

Veronica sa...

Skulle kanske skriva oxå att jag hoppar tävlingen denna gång!
Eftersom jag inte hinner läsa just nu och inte är en dag över 16 ;)

Ölandsvindar sa...

Hallå!
Besök hos Boel. Hem med ett persikoträd.
Kram /Kerstin

bittan sa...

Vet inte om jag får vara med i tävlingen, jag har ingen egen blogg men njuter av att läsa andras bloggar.
Blåsippan tycker jag väldigt mycket om.
bittan4@gmail.com