KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 26 april 2013

SNART SKA DET FIRAS

Det börjar närma sig, alltså mitt 500:e inlägg och det ska naturligtvis firas på något sätt. Hur är inte riktigt klart ännu, men jag har några små idéer!


Tills dess så börjar jag inomhus - det är kallt och regnigt idag så min stackars ömmande kropp får vila sig framför datorn - med att visa några bilder från min frösådd! 


Det är alltså mina chiliplantor som är dom enda gästerna i vårt gästrum just nu. Som synes bor dom i det enda soliga fönstret vi har (persiennen åker ner när det är stekande sol) och har dessutom fått en extra belysning.


För ett antal veckor sen så skolade jag om dom, men jag hade varken tillräckligt många krukor eller plats för en planta i varje kruka. Istället fick jag sätta tre i varje och dom flesta verkar ha överlevt - så här långt! 
Ni förstår att jag är luttrad och van vid att det går åt he...e, jag är ingen hejare på att sköta om frösådder precis!!


Sen går vi vidare ut på altanen där jag har mina "pluggplantor" sen några dagar tillbaka. Jag fick hem plantorna för en månad sen, planterade dom i krukor och sen fick dom stå inne i vardagsrumsfönstret.


Nu har dom alltså stått ute, först bara på dagarna men nu även nattetid sen några dagar tillbaka. Det här ovan är klockvippor med lite speciella bladfärger. Alltså x Heucherella som är en korsning mellan alunrot och spetsmössa.

Sen är det också några speciella alunrot - Heuchera - som jag är väldigt förtjust i och samlar lite på.
Egentligen skulle dom här ner i jorden nu, men jag har inget ställe att sätta dom på. Jag är dock inne på att gräva upp en ny rabatt vid ingången till "innertomten" där jag skulle kunna ha dom - och dom spindeldagliljor jag har beställt och som kommer i maj.  
Jodå, sån är jag. Jag beställer hem växter utan att ha en aning om var jag ska gräva ner dom!


Men efter att igår återigen rensat en massa, som den långa rabatten mot kohagen på baksidan och dom tre klematisrabatterna, så är man ju inte så där jätteglad att skaffa sig mer jobb med fler rabatter! Får se hur jag ska göra.....

 Speciellt inte med tanke på att jag fortfarande har den här rabatten kvar att fixa. Den skulle jag gjort idag, men det går ju inte i regnet. Jag tillhör nämligen inte dom som gillar att jobba i trädgården i alla väder. 
Nej, det ska helst vara sol och ljummet och ingen vind.....fast man kan ju oftast inte få allt. Men att gå ut i regn och påta, där går gränsen!


Den här rabatten under rosenfollyn fixade jag också igår, men jag har ännu inte börjat klippa ner klängrosorna. Det vågar jag inte, det kan ju bli ännu kallare.....

8 kommentarer:

gunsan sa...

Nej vara ute när det är kallt och regnar det vill inte jag heller.Här är så isande kallt idag så en tur på stan är det ända jag tänker vara ute.Håller med dig om att när man ska städa rabatter då kännare man att fler vill man inte ha.Hoppas vi får en skaplig helg.Kram.

Carina sa...

Men du har ju så stor trädgård så det finns nog plats för alla dina små nya raringar.....och jag måste bara berätta, vad jag blev full i skratt....jag läste rosenfyllon istället för rosenfollyn....fniss..
Ha en skön helg.
Kram

Ingrid sa...

Kyligt och blåsigt har det varit hela dagen. Jag gick ut en promenad efter lunch och jag önskade verkligen att jag tagit vinterjackan. Jag frös!! Det blev bara en vända Konsum t o r.

Jag saknar det där påtandet med fröer och småplantorna och blir lite avundsjuk när jag ser dina fina plantor, men på samma gång är det skönt att slippa.

Det lönar sig ju inte speciellt mycket om man bara ska ha några plantor. En påse tomatfrö kostar lika mycket som ett par stora plantor, så då kan man fundera på varför man ska hålla på att driva upp dem själv.

Hoppas att din träningsvärk snart går över!
Kram, Ingrid

Marit Helene Gåsland sa...

Så fine stiklinger og planter, her blir det mye flott til sommeren.
Fine bilder fra din flotte hage.

God helg og kos deg med våren.

GladiGrönt sa...

Ja, men så gör nog de flesta, beställer hem och sedan får man gå runt och fundera var dom kan passa in. Fina bladväxter har du valt! Ha en skön helg!

Anette sa...

Du har ju massor av gräsmatta kvar att gräva upp! Bara att fixa nån som gräver;-) Det är svårt att låta bli att beställa.....finns ju så mycket man vill ha! Ha en fin helg och hoppas det inte regnar så du får rensa färdigt. Kram Anette

Gunilla Teckenberg sa...

Mycket fint i krukorna och du ser ju ut att ha gott om plats!

Hoppas nu på lite skönare väder så att det blir trevligt med allt utearbete - själv går jag i vinterkläder fortfarande.

Ha en bra dag Susie!

Evas Kvarnaro sa...

Som vanligt ser jag att det är full
fart framåt hos dig Susie.
Det är snabba förändringar i naturen, ni jobbar på för fullt.

I kväll har det haglat snöbollar.
Trevlig helg/ Eva