KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 1 april 2013

PETSARVEBOD OCH ÄNTLIGEN LITE BLOMMOR

Nu är påsken över - ja nästan i alla fall - så det var dags för en ny header och ett nytt inlägg!
Igår var det visserligen lite gråmulet, men det var tre plusgrader och helt vindstilla så vi åkte iväg för en liten prommis med Santos.

Den här gången åkte vi både söder- och österut, alltså till andra sidan av ön. Där hade vi en gång försökt åka ner en liten skogsväg mot kusten och Petsarvebod utan att lyckas, det var alltför lerigt den gången.
Den här gången gick det bättre trots att det kört något riktigt stort arbetsfordon och rivit upp marken ganska ordentligt, det var som att åka på en grov tvättbräda. Men det var först nere vid kusten efter fiskebodarna som det blev lerigt.

Santos tyckte det var jättemysigt att gå på ett "nytt" ställe. Framförallt eftersom det antagligen finns en del rabbisar här - brukar ju göra det vid kusten -  så han njöt. Och vi med faktiskt! Det var jätteskönt trots solbristen!!
Vi gick runt lite på några små stigar och så gick vi ut på den lilla kajen och tittade ut över havsviken. Fy 17 vad ruggigt det såg ut - ingen vårvy precis!

Det såg betydligt trevligare ut inåt land för där var det ju barmark. Så vi tog en runda runt fiskebodarna medan Santos snokade efter rabbisarna. Han hittade ingen som tur var.....
Boden i sten var otroligt vacker, men även den tjärade dörren på boden bredvid var mycket tilltalande. Här skulle man ju helt klart kunna tänka sig att ha en liten bod - även om det förmodligen inte går att bada här. Viken är alldeles för stenig och det är alldeles för långgrunnt!
Vi var ju till Jonas Växter i När i lördags och då köpte jag 14 små - och frosttåliga - penséer. Två av varje färg. Ska göra en kul grej med dom, men eftersom grundjobben för det "roliga" tar lite tid att fixa, så måste jag ju redan nu visa vad jag köpt! På bilden syns också lite av alla vita minipåskliljor jag fick av Jonas, en hel back!!
Förutom penséerna så köpte jag också två gräs samt 2 röda bellis. Dom ska jag ha på väggen vid ingången i metallkorgen jag har där, men det är alldeles för kallt för dom antagligen.
Så vad gör man!? Jag ställde krukan i en plastlåda och så åkte dom ut på altanen bredvid penséerna - för dagen! Till kvällen blir jag tvungen att ta in dom igen!!


Att jag ställde alla växterna där betyder också att man kan njuta lite av dom även inifrån, vilket verkar viktigt i år. För någon vår verkar inte vara på gång den närmaste tiden, även om det blivit en aaaning varmare.....

11 kommentarer:

gunsan sa...

Vi har ett underbart väder idag igen.Hela påsken har solen strålat från en blå himmel.Och idag satt vi ute på altanen och vilade efter maten.Så varmt och skönt där i lä.
Dina blommor ser jättefina ut.Ska åka och se om jag kan få tag i några jag med i morgon.
Ha det fint.Kram.

Rosor och ruiner sa...

Härligt med vårens första penséer, undrar vad du skall göra för spännande med dem...

Gitsan sa...

Vilka vackra bodar!

Ingrid sa...

Den där Petsarveboden var ju jättefin!

Det är otroligt så mycket vackert ni hittar på den här ön. En massa fina ställen som jag aldrig har besökt. Jag får väl skylla på att vi inte hade bil när jag var barn, så det blev bara utflyktsmål som man kunde nå med cykel.

Kul att se lite blommor och nu känner jag att jag måste få hem lite penséer jag också.

Ha en skön kväll!
Kram, Ingrid

Nina/Stjärnkraft sa...

Jadu, nog är det både grådaskigt (mest den f.d. vita snön, numera smutsig och trist) och kallt fortfarande, så vad glad jag blev av dina blombilder!

Bellis gillar jag - i kruka, men inte i gräsmattan, och föredrar helt klart de röda framom de traditionella vita/blekrosa. Fast när det kommer till vårblommor är ändå ranunkel min klara älsklingsblomma, och anemon förstås. Den senare får jag förstås vänta på lite längre, men när den väl blommar i rabatten, då är det VÅR.

Nu väntar vi med ännu större spänning på vad det är som komma skall av penséinköpet! Hur länge har du egentligen tänkt hålla oss på sträckbänken..?

Och du, jättegrattis till den mycket framgångsrika viktnedgången! Det måste kännas jä*la skönt, när det nu var sånt krångel med att få operationen gjord.

Carina sa...

Ja lite varmare på dagen, men jag tror ännu kallare på natten....Vilka härliga penséer och minipåskliljorna, vita, så härligt. Och bellisen och gräset, kommer ju bli hur läckert som helst! Här har jag bara en kruka med påskliljor som åker ut och in varenda kväll....

Marit Helene Gåsland sa...

Så fin tur dere har hatt da, det er koselig bilder med båthusene.
Så fine og fargerike stemor som vi sier, du kan gjøre mye fint med dem.
God kveld fra Marit.

Annica Östlund sa...

Vad härligt med lite vårblommor att ställa ut och vackra färger var de också.
Jag törs inte köpa några än, för jag glömmer dem garanterat ute =(
Kram Annica

Margot sa...

Vilka fina vårblommor du köpt, här har jag inte köpt några än då det kommer att ta tid innan jag kan plantera ut några!
Bara det dyker upp rotskott av min stora klematis i år också så finns det säkert någon planta till dig:)
Ha det gott!

Anette sa...

Jag köpte 30 penséer som jag håller på att flytta ut och in varje dag.......men jag gör gärna det för man blir så glad när man får sätta lite blommor! Nu känner man att det är nåt på gång i alla fall...... Så många vackra ställen det finns där på Gotland. Vi har pratat om att åka dit, men vi vill ju ha med hundarna och det känns lite jobbigt med de 2 jättarna på båten...I år lutar det åt att vi hyr en stuga i Sälen. Det blir ingen långsemester utomlands med barnen i år - får ju räcka men våra två "50-års-resor" i maj och juni. Ha det så gott så håller vi tummarna för att våren drar igång ordentligt nu! Jockes pollenallergi har börjat göra sig påmind så den är verkligen här!

Evas Kvarnaro sa...

Först utbrister jag med ett Grattis
till vinsten hos mig.

Jag förstår att det kliar i fingrarna nu, man har väntat alldeles för länge med att få "pilla" i jorden och plantera.

Vad kul för Santos att få springa runt och utforska naturen. Han bryr
sig inte om vilket väder det är.
Den där Sten-boden var verkligen i
mitt tycke kanon fin.

Kramiz