KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 7 april 2013

ÄNTLIGEN LITE TRÄDGÅRDSJOBB

 • Fredag 12 april
  Nederbörd
  Lufttryck
  Luftfuktighet
 • 02:00
  Regn
  4 m/s
  vindpil
  1,0 mm
  1004 hPa
  89 %
 • 08:00
  Växlande molnighet
  3 m/s
  vindpil
  1002 hPa
  95 %
 • 14:00
  Växlande molnighet
  11°
  11°
  3 m/s
  vindpil
  1001 hPa
  81 %
 • 20:00
  Klart
  2 m/s
  vindpil
  1001 hPa
  91 %


Så här ser väderleksutsikterna ut hos oss för fredag, men tills dess ska det bli svinkallt på nätterna. I natt t.ex. så ska det bli -5 grader och risk för snö! Näe, nu får det tammesjutton vara slut på den här hemska långa vintern!!  

I mitten på april 2012 var man redan på gång att sitta ute!

För ett antal år sen så badade vi i havet i slutet på april då det var 22 grader - ALLTSÅ PLUSGRADER! Kan man inte ens drömma om i år.....Min planerade "penséegrej" är inte heller att tänka på ännu. Dom små "frosttåliga" plantorna får fortfarande åka upp och ner under hyllan ute på altanen. Den stora krukan med prydnasgräs & bellis har jag visserligen satt på sin plats på framsidan, men jag bär den ut och in varje dag. Vilket börjar kännas lite jobbigt, den är nämligen ganska tung.....

 

Däremot lyckades jag vara ute en stund igår och idag. Jag passade på att grovrensa pallkragsrabatten. Eftersom jag aldrig klipper ner något på hösten så ser det förskräckligt ut i trädgården, så jag var helt enkelt tvungen. Trots att det fortfarande är is i lådorna! 


Gissa om mina händer var iskalla när handskarna togs av, hade t.o.m. förlorat känsel i fingrarna!!


Nästa projekt är "långrabatten". Ser faktiskt inte fram mot att rensa 50 m med fastfrusna växtdelar, så den får nog vänta ett tag. Jag ska "bara" klippa och såga ner stora växtdelar som fortfarande står upp. Rensa riktigt rent får vänta minst ett par  veckor!


Och murrabatten på baksidan som ligger i skugga men som jag hade planerat skulle börja grävas om tidigt, den ligger fortfarande helt omgärdad av snö.....Sen har jag naturligtvis varit runt och kollat om det dykt upp nått som blommar, men det är dåligt med det. Det enda jag hittade är dom blålila hyacinter som jag nu sett blomknopparna på ett par dagar. Men slå ut verkar inte vara aktuellt ännu!


I samma rabatt, alltså nedanför södergaveln, har det dykt upp några skott på två ställen som jag tror är dom liljor jag satte i höstas. Åtminstone hoppas jag att det är liljorna, för det betyder att dom inte är uppätna! Jag tror att det är alla tulpaner som har gått åt, men det lär man väl kanske märka lite senare.....


Till samma sida av huset flyttades den bollformade forsytian förra året och den är nu full med knopp, så den har i alla fall överlevt. Däremot trodde jag att mitt vintergröna oxbär i bakgrunden hade dött, det ser väldigt brunt ut"


. Men...bladen är inte torra, tvärtom, så den lever faktiskt. Det är bara att hoppas att den inte faller för vårkylan, det finns det ju möjlighet till än!


Nej, nu ska jag överge datorn för att först måla lite glasbitar och sen får vi väl kanske ge oss iväg ut. "Glasbitarna" är dom kedjor med dekorationer som jag brukar ha virat runt den svarta "stolpen". Dom har suttit uppe hela vintern och tappat all färg, så nu ska jag roa mig! Man ska ju göra sånt också, inte bara trist trädgårdsjobb!!

6 kommentarer:

samson sa...

Javist är det stor skillnad mot förra året,
här händer det inte mycket ute i trädgården,
trädgårdsarbetet består mest av att gå runt och vårspana
ha det så bra
maggan

Gela sa...

Hej vet faktiskt inte hur det är med chili om de sätter rötter utefter stammen men tror inte det. Däremot vet jag att de mår dåligt i temperaturer under +18. Tack för alla fina kommentarer hos mig blir glad varje gång=). Kram Gela

fotorummet sa...

Hej ! Jaaa nu längtar man efter den sköna våren med lite värme också. Men nog måste väl vara försenad i år. Jättefina foton du har. Ha en fin vecka /Marie

Gitsan sa...

Här sneglar jag efter de första rabarberknopparna. Men mina tomatfrön har grott med råge :)

Caroline sa...

Fina bilder hos dig, kul när man ser att vårtecknen är på gång! :)

Annica Östlund sa...

Nog har det varit en långdragen vinter alltid. Och du är en riktig tuffing som ger dig på att rensa i rabatterna trots kylan, mina får klara sig själv ett bra tag till.
Hoppas du får en fin vecka med mycket sol och kanske även lite värme!
Kram Annica