KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 13 mars 2013

FÖREDRAG/BILDVISNING

Det jag vill göra idag är att bjuda in alla som råkar vara på Gotland onsdagen innan påsk till Hemse då jag ska hålla ett litet föredrag. Ämne!? Vår - numera, efter det att gubben min blivit så behjälplig, är det inte längre bara min - trädgård naturligtvis!


Föreläsning * Bildvisning * Frågestund * Gratis


TRÄDGÅRDSDRÖMMAR


med Susie Bloom

Lite tips om hur man förverkligar de här drömmarna,
vad man kan göra och vad man bör tänka på och
hur man får sin dröm anpassad till verkligheten,
sin smak och sin plånbok 
- samt en massa trädgårdsbilder!

Hemse bibliotek
27 Mars 18.00


Att jag gör det här just idag beror på att jag fick en bild på den affisch som ska sättas upp här och där i Hemse och skickas ut till Gotlands-tidningarna samt lokalradion. Tyvärr kunde jag inte spara den och lägga ut den precis som den såg ut, men texten på den gick bra att kopiera. Alltid något!
När man läser den så är det inte utan att man får lite kalla fötter och undrar vad man gett sig in på. Men det ska säkert gå bra, jag har ju "talets gåva" brukar jag få höra! *fniss*

I förrgår när det äntligen var vindstilla tog vi och åkte ut en sväng. Ovan är dock en bild på en del av "kohagen" (som är jättestor och sträcker sig bakom vår tomt nästan ända till Eksta kyrka). Åt det hållet är det inte så mycket skog i den som bakom oss, utan härligt öppen och solig betesmark!

Vi fortsatte söderut mot Näsudden, där vi åkte ner till ett av våra favoritställen. Det är en "vindkraftverkspark" precis nere vid havet. Jag vet att en del inte gillar vindkraftverk för dom är så fula och förstör den vackra utsikten, men vi är tvärtom. Vi gillar faktiskt vindkraftverk.....

Anledningen är tre; För det första betyder vindkraftverken att det alltid finns små vägar så man kan ta sig till dom. Just här är det dock avgränsat med en massa grindar, men det är bara att öppna dom - och stänga naturligtvis - sen kan man komma ända ner till havet.


Där kan man parkera utan problem och trava runt utan att trängas med andra. Det är nästan alltid helt öde här, vilket vi tycker är jätteskönt. OK, det kan vara lite kor som går och betar, men dom kan man ju hålla sig ifrån eftersom det är ett stort område.
Eftersom det är en platt kust så kommer det alltid in en massa vrakgods, vilket Rolle tycker är extra kul. Just den här dagen lyckades han hitta en helt felfri dunk med lock som han direkt la rabarber på!


Han stod också och glodde länge på den här gamla trasiga och gistna ekan, men han var helt på det klara med att den inte gick in i bilen. För några år sen så råkade jag säga att jag skulle kunna tänka mig att ha en gammal eka fylld med jord och vackra växter på tomten, men då var han inte intresserad. Nu tänkte han faktiskt på min idé, helt otroligt! Snacka om att han har blivit lite trädgårdsintresserad!!

Alltså fick han nöja sig med den stora dunken. Jag hittade dock ingenting som tilltalade mig. Santos var mycket nyfiken på dunken, han undrade säkert var det var för roligt skräp som skulle med hem. *fniss*  


Som ni ser på bilderna, ja alltså dom från Näsudden, så är det helt snöfritt. Men...t.o.m. "kohagsfältet" hemmavid har massor av snö kvar. Det är faktiskt lite irriterande, man får trösta sig med att vi oftast har några grader varmare än dom öppna - och blåsigare - platserna.  Fast det kanske låter "lite surt sa räven" att skriva så!?
Om du nu undrar var den tredje fördelen med vindkraftverk är, så har du säkert förstått att det är att dom producerar el!

11 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Ha ha vilka fynd Rolle gör, om ni haft släpkärra med er, hade ekan följt med. Det hade väl passat bra
med en eka i Eksta.
Tänk vad trevligt för alla som kommer på din föreläsning, den blir
säkert intressant och trevlig.
Hade man bott på Gotland så . . .
Lycka till!
Kram/ Eva

samson sa...

Ni har sånna härliga utflyktsmål där på ön
hade varit roligt att ha kunnat vara med på din föreläsning
lycka till
maggan

Anonym sa...

Hej Susie. Det heter inte i Hemse utan på Hemse .hi.hi / Uffe. Tack för senast.

Ingrid sa...

Jag brukar kolla på GEAB:s redovisning över vindkraften och en och annan riktigt blåsig dag täcker den upp till 75-80% av Gotlands behov. Snittet ligger väl på 30-40% någonstans.

Onsdagen den 27 mars är inbokad, tack för inbjudan!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Näe, vad orättvist! Snöfritt!!!
Vi fick ytterligare ett par dm här!!!
Men den som väntar på nå´t gott.....
Kram

Nina/Stjärnkraft sa...

Jadu, vem vettig människa i dagens miljömedvetna värld gillar inte vindkraft? Jo, jag vet att det är massor med knäppgökar som tycker att t.ex. deras egen utsikt är viktigare än ren el. Men den sorten borde man bunta ihop och slå... ähum, ställa ut som fundament för nya möllor!

Dumt att ni inte fick med er ekan, för av bilden anar jag att den har såväl trevlig modell som färg.

Och du, lycka till med föreläsandet! Det går säkert huuuuur bra som helst :o)

Ölandsvindar sa...

Om båten mellan Öland och Gotland gick, skulle jag sitta där på första bänk. Lycka till med ditt föredrag. Ja, våra kära äkta män förvånar oss ibland. Plötsligt kan man få en fråga: "En sån där skulle du väl ha i trädgården?" Sånt ska uppmuntras!!
Kram /Kerstin

Annica Östlund sa...

Vad härligt att kunna vandra runt och leta "skatter". En gammal eka i trädgården skulle vara jättevackert, fast kanske inte i vår trädgård för vi har så litet.
Lycka till på föreläsningen!
Kram och trevlig helg!
Annica

Om Ett Hus sa...

Men vilket fint hus!! :) kram susanne

GladiGrönt sa...

Vad kul det vore att få höra ditt föredrag! Min son är faktiskt på Gotland då, med sin gotländska flickvän. Tänk om han kunde lyssna åt mig!

GladiGrönt sa...

Vad kul det vore att få höra ditt föredrag! Min son är faktiskt på Gotland då, med sin gotländska flickvän. Tänk om han kunde lyssna åt mig!