KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 1 januari 2013

TRIST DAG

Det här året har inte börjat så där jättebra. Gubben min och jag är osams! Ni vet förmodligen själva hur det är när man har olika åsikter. Speciellt när det är något som han tycker är en bagatell - men jag tycker är superviktigt!!
Det är bara så, vi kvinnor och män är olika. Vi har helt enkelt olika syn på en del saker. Normalt brukar min ilska blossa upp snabbt, men den går över lika fort. Den här gången gör jag allt för att INTE krypa till korset och be om ursäkt. Någon gång kan han kanske inse att det är han som har fel! 
Få se hur länge jag pallar!! *fniss* 
Som ni ser på bilderna så har all snö här hos oss regnat bort. Det är alltså 3:e-4:e dagen det regnar och det är supertrist. Kanske därför man bråkar!?Nej, istället för att rensa bort nästan alla julsaker så skulle man gjort som goda vänner till oss här på Gotland. Dom gick ut och jobbade i trädgården! Yes, ovanstående bild är tagen idag!!


Jag har istället rensat ut nästan allt som sagt. Gästtoan är numera färgsatt i lila (allt var rött där tidigare), tomtarna borta och hallen är för länge sen tömd på allt julrelaterat förutom bandet med alla julkort. 
Dom ska snart också tas ner och då registreras. Jag gör nämligen så att jag har en lista i datorn där jag prickar för om vi fått kort, om någon har ringt eller skickat e-mail. Har vi inte hört nått på några år så stryks (dom f.d.) vännerna på min utskickslista - man måste göra det när man har nästan 100 julkort att skicka!

Mina "belgiska" bollar har jag dock låtit vara kvar. Jag är helt enkelt tokig i dom. Dessutom ska dom läggas i en speciell kartong så att jag kan packa upp dom i vår när det är dags att möblera den rödpimpade altanen. Där ska dom få hänga och lysa upp kvällarna!

Likaså granen är kvar, men adventsstjärnan i fönstret är borta plus alla andra julgrejor i vardagsrummet. Njae, det finns faktiskt en röd kruka med en fin julstjärna kvar i fönstret bakom granen. Däremot ljuset som står bredvid är nu nerpackat till nästa jul det med!
Även det lilla vitrinskåpet i matrummet som innehöll MASSOR av små tomtar är tömt och återställt med normala prydnassaker. Fast jag passade på att byta och ändra lite på en gång!
Nu har jag bara en låda kvar med nerpackade saker som ska upp i vardagsrummet, men nu orkar jag inte mer idag. Det är inte så kul när gubben bara ligger och läser och inte har sagt ett knäpp till mig på flera timmar! Fast han har varit ute med Santos två gånger i regnet- det får man ju vara glad för!!

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Oj så du har städat undan julen!
Här får den allt hänga med ett tag till.

Det har varit grått idag, men så varmt och skönt det var ute!

Jag förstår att det är svårt att hålla humöret uppe om du är oense med Rolle, men det må väl ordna upp sig snart. Han blir nog snart go' på dig igen.

Kram, Ingrid

Nina/Stjärnkraft sa...

Hm, det låter obehagligt likt sånt där sedvanligt julgruff som brukar uppstå i många relationer. Såvitt jag kan dra mig till minnes i alla fall, för det var ju några år sen jag var "relaterad".

Du/ni har så himla vackert! Att du är en kvinna med smak har jag i och för sig fattat i ett tidigt skede av vår bloggbekantskap, men jag blir lika impad varje gång jag ser nya vinklar och/detaljer. Vilket urläckert, runt fat det t.ex. hänger ovanför det belysta vitrinskåpet i vardagsrummet ... *suckar*

Ha en riktigt god fortsättning på årets första dag och låt honom tjura på du. Bara han går ut med hunden så är det lugnt och går väl över tills imorgon ;o)

gunsan sa...

Trist när det blir så där.Har märkt att även jag börjat träta med min gubbe mycket oftare mot för några år sedan.Det är inte kul.
Så duktig du har varit som plockat undan allt julpynt.Tror det får vara kvar den här veckan och sedan när besöket på Mälarsjukhuset är avklarat i nästa vecka då ska jag sätta igång.
Ha det bra trots gubben.Kram.

Vittran sa...

Inte roligt att bli osams. Men det tillhör. Ni är säkert snart sams igen.
Redan hunnit plocka bort julpyntet. Här får det vara kvar ett tag till. Jag får njuta av det som dom andra satte upp lite till, kunde inte själv i år på grund värk i ryggen.
Marken börjar att tina här men det går långsamt även om snön är borta.
Det ska bli kul att se din altan.
Trevlig kväll!!!

mammi sa...

Jag har fortfarande kvar Julpyntet Ungefär 10 % av det normala. Hoppas jag snart får en energikick, det behövs.
I övermorgon skall vi åka till Ortoped.tekn. för mer provtagning. Börjar så smått att närma sig.
Hoppas "lugnet"lagt sig.I fjor var det inga som helst delade meningar av naturliga skäl, annars har jag så kort stubin så man häpnar, men det går kvickt över, till skillnad med "halvan" kan sura otroligt länge.
Ha det så gott alla tre
Kram

Ölandsvindar sa...

Det kan fresta på att nötas mot varandra dagarna i ände. Speciellt den här årstiden då man är inomhus större delen av dagen.Just nu känns det som om gubben pratar mera med TV:n än med mig. Jag var också ute och "trädgårdsarbetade" på nyårsafton. Tänkte gå på promenad men det började småregna och jag ville inte gå iväg för långt ifall det skulle bli ösregn. Istället började jag att binda upp rosgrenar och lite annat som jag tänkt göra sedan länge.Några piller till vovven har inte kommit, så det blev ännu en skrämmande nyårsafton för henne. Nu har jag skrivit ett långt mail till djurkliniken och uppmanat dem att se över sina rutiner så att sådant här inte händer igen.
Kram /Kerstin

Anni sa...

Hoppas att ni sovit på saken och snart kan gå varandra till mötes med det viktiga ;-)