KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 13 januari 2013

FÖRSTA RABATTIDÉN

Efter att ha funderat och grunnat på vad det är jag egentligen vill ha på murrabatten, så gick jag in på nätet och letade. Det jag hittade som tilltalade mig mest var mina egna bilder från nyplanteringstiden 
av den! Snacka om att man kände sig snopen.....


Då letade jag istället på "japanska trädgårdar" och hittade dessa bilder från Gotland. Eller rättare sagt, bilderna är från en trädgårdsdesignssite här på Gotland. Var bilderna kommer ifrån har jag alltså inte 
en aning om !


Så "japansk" tycker jag i och för sig inte plantering är, utan alldeles perfekt avpassad för vår natur. Skulle gärna vilja ha det så här, men då ska man ju ha allt det snygga runt omkring också. Nu har inte jag det - rabatten gränsar mot kohagen med sina raka enormt höga träd - så jag får bara bli lite inspirerad och stjäla lite idéer!


Den här bilden ovan hittade jag hos en handelsträdgård, Rydlinger i Skellefteå, och den är nästan ännu finare -  men bilden är tydligen från en trädgård i Luleå. 
Det är ju vansinnigt snyggt med Hosta och jag har ju en massa sådana i den långa rabatten mot kohagen och i själva murrabatten redan, så jag ska kanske försöka rensa rotsystemen och sen bara komplettera dom lite!


Här ovan ser man den "bra" sidan av murrabatten. I den bortre delen - som alltså måste läggas om i år - sitter det en pytteliten rödbladig japansk lönn (man skymtar den allra längst bort) som helt klart ska få sitta kvar. Jag kanske bara ska ta bort dom marktäckande växterna där (dom härbergerar en massa ogräs) och sen komplettera med några täta bollformiga växter och plantera ut dom uppgrävde hostorna!?
Fast å andra sidan är det ju inget man måste bestämma sig för just nu, det är liksom inte riktigt läge för planteringar ännu!


Igår när det inte alls blev snöstorm med hård blåst som varnats för, så åkte vi på eftermiddagen till Klintehamn för att handla och ta en prommis nere vid hamnen.


Trots att det tydligen hade blåst här tidigare (var väldigt tunt med snö på strandkanten) så drog det bara lite lätt, så det blev en behaglig liten prommis!


Santos var naturligtvis tvungen att gå på vägen, för så fort han försökte jaga in bland buskarna bredvid agerade hans skyddskrage snöplog och blev helt snöfylld! Vi fick flera gånger ta bort snön åt honom så han skulle kunna se, nosa och framför allt andas!!

12 kommentarer:

Oljekritan sa...

Åh vilka vackra rabattdrömmar och ideer...underbart med trädgård..den finaste man kan se..
Oj vad kragen är stor--tror jag det att snön svämmade över..Kram Karina

Nora sa...

Va snygg den är din murrabatt! Skall bli spännande att se vad du hittar på i den bortre delen.

gunsan sa...

Roliga planer du har för den rabatten.
Ja tänk så mycket fint man hittar om man gogglar runt.Kommer Zantos att slippa sin krage snart?Inte kul när den fylls med kall snö.
Kram.
Veronica sa...

Ett elände för vovvarna med sådana där kragar. Har också hundar som burit krage..vackra bilder från promenaden vid havet fast ser lite kallt ut. Ha en bra dag. Kram Veronica.

Christina sa...

Nog är det härligt att drömma om nyplanteringar och ändringar i trädgården. Skönt att man har nätet, där finns ju hur mycket som helst att inspireras av.
Hoppas att Santos slipper skyddskragen snart!
Ha det gott!
Kram
Christina

gittan sa...

Visst känns det lite snopet när man letar planteringstips och kommer fram till att det egna, befintliga är snyggast. Men den är fin din plantering! Läste om dina sensommarplaner och ser att du helt missat en sväng inom Kävlinge och skånes trevligaste butik... "blink" Kanske ses vi på Bäckaskog för dit ska jag i år oavsett vad som står på schemat här hemma / gittan

Jord under naglarna sa...

Vilka härliga trädgårdsdrömmar! Och din egen murarrabatt är ju jättefin!
Har du skrivit en thriller?! Spännande, den ska jag kolla in senare.

Jord under naglarna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Evas Kvarnaro sa...

Den lille Podengon har det inte lätt. Jag blev lite full i skratt
men förlåt Santos, såg dig plöja fram i snön, vilken syn, *fniss*
Där kom fnisset som jag "knyckt"
från dig Susie, *fniss*.

Jag kan tänka mig vad det kliar i dina trädgårds-fingrar, vilken tur att det alltid finns nåt att göra och hitta på i en trädgård.

Ha de fint/ Eva

Ölandsvindar sa...

Stackars lilla fyrbenta snöplog! Men det blir väl bättre snart. Ja, nu kan man drömma om sommarens fröjder.Jag försöker bestämma mig för vilka fröpåsar jag ska beställa från Impecta. Men det ska inte bli så många i år. Krukväxterna kan man nog börja lite med snart. Ska ta in en hink kompostjord så det blir rätt temperatur.
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Så härligt att se dina vackra rabatter och veta att om några månader är vi där!!

Snygg header!

Kram, Ingrid

Carina sa...

...meeeen, ni har ju fått en alldeles egen liten plog.....med Santos, menar jag :)