KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 8 december 2012

JULLUNCH FÖR TRÄDGÅRDSENTUSIASTERNA

Så är jullunchen för "järngänget" över. Det blev väldigt lyckat trots att det blev ganska stort manfall. En del trodde att vi skulle få dåligt väder och vågade sig inte iväg 10 mil hit, men solen sken faktiskt ett tag - men på norra Gotland var det visst snöoväder.


Vi började lite lätt med pepparkakor med ädelost och en mugg glögg, salmbärsglögg utan alkohol för dom som körde bil och 15% skogsglögg för oss andra. Sen satt vi igång att äta!


Det var ju knytis och jag lovar, vi hade mat för åtminstone 25 personer. Det var bröd och ost, två sorters sill, ägghalvor med kaviar, Janssons, ostpaj med tomatröra, sallad, laxpudding, köttbullar samt prinskorv - och massor av allting!


Sen blev det kaffe, riktigt kokkaffe faktiskt! Vi dricker ju inte kaffe och har ingen bryggare, så vi brukar bara ha neskaffe men den här gången så hade jag alltså gjort mig till. Och inte bara det, jag hade snabbt som ögat varit tvungen att hitta på något till kaffet också - dom som skulle ha med det lämnade ju återbud dagen innan  - så jag gjorde en kladdkaka med hallon & grädde. Blev fruktansvärt sött och kladdigt, men det gick att äta lite av den tydligen. 


Efter kaffet var det så äntligen dags för julklappsutdelningen. Alla hade med sig varsin växt- eller trädgårdsrelaterad liten klapp. Sen gjorde vi så att när gästerna kom fick dom ta ett spelkort med bilar på och sätta på sina paket - och sen ställa in paketen bredvid granen i vardagsrummet.


När kaffedrickandet var avklarat så fick alla dra varsitt kort och därefter fick en i taget försöka hitta maken (alltså den med samma bilmärke) på julpaketen. En del såg lite misstänksamma ut, men alla var mycket glada och nöjda med sina klappar.
Själv hade jag fått ett kort med Volvo och jag var naturligtvis den sista att hämta mitt paket - ett som absolut inte fick vältas eller läggas ner enligt givaren - och det visade sig vara den här krukan med Cyklamen coum `Urta´. En vårblommande cyklamen som faktiskt redan hade en massa blomknopp. Nu bor den i den svala "holken" fram tills i vår.


En del såg väldigt nöjda ut - och vattenkannor kan man ju bara aldrig få tillräckligt av. Det spelar ingen roll hur många man har, det är alltid för få!


Nu är alltså allt här hemma färdigstädat och färdigpyntat inför julen. Så vad ska man roa sig med nu!?
Jo, vi har precis börjat fundera så smått på att bila runt i England igen - vi har ju gjort det över 30 gånger men nu är det över hela17 år sen. Och den här gången tänkte vi ta med Santos! 
Ingen av våra tidigare hundar fick följa med, men nu är det ju möjligt "bara" man skaffar hunden ett pass, rabiesvaccinerar den samt bandmaskavmaskar hunden dagarna innan man åker.


Alltså har jag börjat planera resan, vilket är jättekul!  Jag kollar B & B, hotell samt funderar över om vi kanske skulle hyra ett litet hus. Vi blir förmodligen tre stycken och det senare blir nog mycket billigare. Sen kan man göra dagsutflykter därifrån - om man väljer ett bra område, t.ex. New Forest i södra England. 
Min väninna, som varit med oss i England tidigare, har tjatat i flera år om att få åka dit igen med oss. Vilket vi lovade att vi skulle göra när vi inte längre hade hund, men så skaffade vi Santos. Så hon vill väldigt gärna följa med.....och det kan ju vara kul med en hundvakt ibland! *fniss*


4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så trevligt ni verkar ha haft det, även om det nu inte blev så många som beräknat. Här har ju varit jättefint väder idag, men jag hörde på radion att norra Gotland och speciellt Fårö fått massor av snö. 40 cm på två timmar påstod de!

Och så har ni trevliga reseplaner. Det låter jättespännande. Jag hoppas att jag ska kunna åka med Karlsson till Irland i sommar. Han hade en resa dit i somras och den var väldigt bra har jag hört.

Kram och trevliga andra advent!
/Ingrid

gunsan sa...

Vilka härliga resplaner ni har satt igång.Låter toppen att bila runt i England.Men ha en fina advent före denna utflyckt.MVH

ormbunke sa...

Vilken underbar tradition. Härligt att börja planera en resa. Åka runt i Skottland har länge varit en dröm och får så bli. Ha de gott i snön. Kram.

Evas Kvarnaro sa...

Vad trevligt ni verkade ha det och möe god mat vid alla rätta tillfällen. Ja du en kladdkaka ska
väl vara kladdig och söt *fniss*

Vad kul att planera resor, det gillar jag verkligen.
Må fint