KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 24 oktober 2012

INNAN RESAN

Med det här inlägget vill jag önska alla en riktig trevlig helg! 

Anledningen är att jag ska åka till Stockholm jättetidigt i morgon bitti och kommer inte hem förrän på natten mellan fredag och lördag. Så det blir inga fler inlägg innan helgen. För på lördagen har man väl fullt upp med att informera Rolle om vad som hänt i storstan dom här dagarna!
 Men titta här vad snäll min käre gubbe är, han tvättar bilen (både in- och utvändigt) så att jag ska slippa skämmas när jag åker till storstan. Fast han jäklas också, han försökte spruta vatten på mig - och min kamera! *fniss*
När jag rastade Santos på dan tog jag med kameran för att ta lite bilder på det allra sista som blommar. 
Fast jag hittade även lite annat som var riktigt vackert, som smällspirean och trollhasseln vid infarten. 
Även den "döda" traktorn på yttertomten har en riktigt snygg rostfärg som gör att den platsar bra där 
ute nu på hösten!
Miscanthus-gräset både blommar och har en underbar höstfärg!
Fast mycket är ju grönt fortfarande och dom flesta bladen sitter kvar på träden. Även den hiskeligt stora lärken på baksidan (det är den som syns precis ovanför hörnan på huset) är grön ännu, väntar bara på att barren ska gulna och sen falla av. Det brukar bli ett tjockt täcke under den.....


Sen har vi en del sommarblommor som fortfarande lever; Kaskadpelargonen och dom småblommiga 
orange penséerna!
Här är det mitt senaste inköp till trädgården, den limefärgade vipphortensian `Limelight´. Den köpte jag med mig från Fagerhults Plantskola förra gången jag var på fastlandet. Ska bli spännande att se om det blir någon växt den här gången!
Dom vita lupinerna blommar NATURLIGTVIS fortfarande. Dom är bara helt otroliga!
 Men det finns ju annat i lite mer klatschiga färger, t.ex. den här astern...
 ...och dom här nävorna!
Dom är nästan vackrare nu än under sommaren, fast det kan ju bero på att det är så mycket som blommar då så man tänker inte på dom!
Att jag åker ensam till Stockholm beror på att jag ska till Sophiahemmet igen för kontroll och insprutning av saltlösning i mitt viktminskningsband. Jag åker direkt dit från färjan och efter besöket där hämtar jag upp min kusin vid Globen och så åker vi till Gustavsberg och min bästa väninna.
Dit kommer sen min f.d. granne och så ska vi 4 "tjejer" äta och dricka gott och skvallra en massa. Sen tar f.d. grannen min kusin med sig i sin bil medan jag stannar över natten.  
Dagen efter ska Christina och jag "göra stan", alltså förorterna. Vi ska absolut inte in i innerstan igen. Vad vi ska göra exakt beror på vädret, men vi kanske tar båda våra bilar och åker till IKEA och till Zetas Handelsträdgård på eftermiddagen. 

Sen skiljs vi åt där och hon åker hem till Gustavsberg och jag åker till färjan i Nynäshamn och sen blir det förmodligen så att man sover lite på den. Det brukar nämligen bli väldigt lite sömn när jag är ensam på fastlandet!  Men några korta, intensiva och mycket trevliga dagar ser jag fram mot!!


6 kommentarer:

gunsan sa...

Önskar dig en trevlig resa och träff med goda vänner.Kram

Evas Kvarnaro sa...

Åhh vad vackra bilder, är den vita lupinen en särskild sort eftersom
den blommar fortfarande?
Trevlig resa kör lugnt Susie!

Rosor och ruiner sa...

Låter som att du skall få det trevligt! Ha det så mysigt! (snygg bil, förresten, kan det va en Kia månne? liknar vår gör den i alla fall...)

Nora sa...

Välkommen till fastlandet! Hoppas du får en trevlig vistelse!
Kram!

Ölandsvindar sa...

Ojojoj din lyckliga ost!! Zetas nu igen. Blir spännande att höra vad du hittade .
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Oj, så mycket vackert du ännu har i din trädgård.

Hoppas att du har det bra i storstan och att allt går bra på Sophiahemmet.

Kram, Ingrid