KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 19 september 2012

SANTOS & SOMMARBLOMMOR

Det börjar förmodligen bli lite tjatigt ( gissa hur det är för oss) men jag måste börja med att berätta om hur Santos mår. TROTS att det fortfarande blöder kraftigt ur operationssåret så har han mått bra sen igår eftermiddag. Han kan kissa ur båda hålen och han är jättepigg - när han slipper "tratten"!


Så fort han har den på vill han inte gå någonstans eller göra ifrån sig. Så vi tar av den när vi är ute båda två med honom, då kan man ju hålla bra uppsikt. Trodde vi! Vilket betydde att han idag hann med att slicka sig så kraftigt att det började blöda massor igen. Det rann blod utmed hela bakbenen.....stackarn!

Men igår var han så pass bra att vi vågade oss på att sitta på altanen och ta ett glas rosé och så hände det här idag. Inte kul! Var dock förbi länsveterinären och köpte lite mer specialfoder och då pratade vi en lång stund om hur knepigt det kan vara med en operation i det här området. (Det var alltså inte hon som gjorde operationen.) Det är nämligen så vansinnigt mycket blodkärl här!

Men som sagt, annars är han pigg och i morgon ska jag ringa veterinären som gjorde operationen, han ville det, och då ska jag ta upp det här med blödningarna! Precis alldeles nyss t.ex. så gick han ett varv med mig i trädgården efter att ha legat och sovit ett par timmar. När han sen kom in började det rinna igen! Och han som hade dåliga blodvärden redan innan operationen!!
Annars är det fortfarande sommar här, trots att det inte är speciellt varmt bara 15 grader! Men det "sommarblommorna" är ju i full gång fortfarande - då bara MÅSTE det vara sommar!!

Dom orange penséerna blommar...

...nejlikorna likaså... 

...den vita lupinen är fortfarande i full gång...

...likaså den starkt cerisrosa nävan......och den vackra rosenflockeln...

...även om det blommande Mischanthus-gräset bredvid egentligen förebådar hösten!

Mina älskade alunrot däremot, dom är lika vackra hela säsongen. Den här ovan är mitt senaste exemplar som jag köpte på fastlandet. Den har ett mycket tjusigt namn; Heuchera `Midnight Rose´!

14 kommentarer:

Ruben sa...

Du har ju rena sommaren hos dig! hur man kan få penséer att blomma så länge, det är för mig en gåta!!

Förstår, att en strut inte är så vidare roligt att bära. Men det finns kanske inga alternativ?

Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Stackars Santos. Vår svärsons hund gick igenom detsamma, de blev bra. Men tratten var inget visare.
Ha det så gott alla tre
Kram

IreneL sa...

Åhhh så jobbigt när våra älskade hundar inte mår bra! Hoppas han kryar på sig! Min förra hund hatade tratten, han ville inte ens röra sig när han hade den på sig... så när han kastrerades och inte ville ha tratten tog jag en liten barnpyjamarbyxa. Trädde på honom den och klippte hål för svansen.Tog lite mjuk kirugisk tejp och tejpade pyjamasbenen lite så dom inte åkte ner. Det fungerade jättebra på honom och han kom inte åt såret!
Ha en fin kväll!

Raija sa...

Det är tufft när de måste ha krage. Det finns uppblåsbara kragar som inte är lika besvärliga att använda. En sån köpte jag till min tik Nancy när jag steriliserade henne, för hon slog envist sönder alla plastkragar.

Fin blogg du har och massor av vackra blombilder.

Ingrid sa...

Att inte Santos gillar tratten förstår jag mer än väl, men den är väl ett måste tills det läkt efter operationen.
Så jobbigt det måste vara med de där blödningarna.

I din trädgård är det så himla fint fortfarande. Jag på Hemse igår och fattar inte varför jag inte körde vägen förbi ert. Det får bli nästa gång.

Varm karm, Ingrid

Anonym sa...

Gott att Santos är på bättringsvägen även om han har en bit kvar till helt bra.

Kram Anna o Leo

Anna Vattenkanna sa...

Men lille Santos då - att det inte vill sluta och blöda? Skönt att han är piggelin i a f och den där tratten är ju en historia för sig. Vår Masai är ju en hyfsat stor hund så när han har tratt kan han knappt gå runt i huset utan att törna i dörrkarmar och möbler. Jag behöver väl inte säga att han är en mycket olycklig hund vid dessa tillfällen.

Så vackert det blommar i er trädgård! Visst är det sommar när sommarblommorna blommar :-) Det hörs ju på namnet vettja.

Kram på er alla tre!

Rosor och ruiner sa...

Ush nej, krage är inte kul, vår Stina hade det i somras och det var inte populärt och man tycker så synd om dem...hoppas det nu ordnar sig och att det slutar att blöda!
Så mycket fint som blommar ännu!
Och Midnight Rose, den har jag med, tyckte väl den var lik min när du visade den förra gången. Heuchera är verkligen härliga och tacksamma hela säsongen!

Ölandsvindar sa...

I bekantskapskretsen finns det en del gubbar som råkat ut för förändringar i urinblåsan (inte prostatan) och åker in på skrapning emellanåt. De blöder länge efteråt så det hör nog till även på små vovvar som får fixa till sina urinvägar. Jag köpte en stor alunrot , Marmalade, för några veckor sedan. Jättefin!
Kram /Kerstin

Ruben sa...

Svar: jodå, jag såg den på Plantagen idag.

/Ruben

Anonym sa...

Har inte kommenterat förut - MEN så vackra blommor du har! Har själv en liten odlingslott (inget tillhörande hus) här i Göteborg. Där odlar jag allt som tacksamt mottages av sniglar och rådjur (men de ska väl också leva - dock inte på min bekostnad, tack)! Nåja. kämpar vidare och kommer att ägna mig åt en anna typ av odling - har t ex ett japanskt gräs, som jag tycker mycker om och ska försöka fortsätta på den linjen och sedan bara n j u t a!

Så tråkigt med Santos! Har själv tillsammans med dottern en underbar Berner Sennen. Tyvärr kan ju inte djuran själva tala om vad som är fel. Vårt hjärta har problem med sin höft och mitt tips är (om du inte redan har gjort det ) att be om en second opinion. Det finns både bra och mindre bra yrkesmän inom alla kategorier. Först fick vi diagnosen slitet korsband, men sedan visade det sig att hon hade borrelia och troligen - pga ledvärk - överbelastat ena höften. Tyvärr är skadan redan skedd. Hoppas det ordnar sig med Santos, lillgubben.
Siv E

Oljekritan sa...

Lilla fina vovven,klart man blir ledsen när han blöder..hoppas det läker snabbt. Fina blommor hos dig som vanligt..Vad söt du är!! Har du kympit? Kram Karina

Monica sa...

Lille Santos tycker synd om honom gör vi alla tre jag och grabbarna,tratt är elände,
Hoppas han får bli frisk snart kram Monica

Högagärde sa...

Men stackars liten då. Hoppas att han snart slipper ut or tratten.