KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 17 september 2012

PÅ BÄTTRINGSVÄGEN?

Har inte tagit en enda bild sen Santos operation så ni får stå ut med några tagna förra veckan, inte  har jag varit i trädgården heller - har liksom tappat sugen! Men idag så gjorde jag det som jag skulle gjort i fredags, jag klippte gräset. Det hade blivit väldans långt!!


I natt var det också första natten jag låg i min säng, jag har halvsuttit i den filtinklädda soffan för att vaka över vår lilla gullgris - han har nämligen blött enormt! Så man har känt sig lite konstig sista dagarna!!

Men nu verkar det som om det börjar gå åt rätt håll, han kan nämligen ÄNTLIGEN kissa ordentligt. Både genom det nyopererade extra hålet och genom snoppen - samtidigt! Och det kommer bara blod när han hoppar & skuttar extra mycket eller när han kissar!! 
Ännu vågar vi inte hoppas att krisen är över, det kan ju tydligen komma ut en massa urinstenar precis när som helst. Och kommer dom då inte genom "hålet" som är har massor av intorkat blod utan sätter igen det, då blir det kris igen. Men...det ser i alla fall hoppfullt ut! 

Lilium pardalinum - som inte levererats ännu!
Problemet nu, förutom att han blöder fortfarande, är att han inte dricker. Och han som ska dricka riktigt MYCKET för urinstenarnas skull! Han har endast druckit 2-3 dl mjölk sen i fredags!! 
Visserligen fick han dropp vid operationen så han har förmodligen fortfarande vätska i kroppen, men det börjar kännas lite oroligt. När han nu inte dricker vatten så har testat med mjölk och det var tydligen gott i alla fall. Så vi får väl fortsätta med det tills jag pratat med veterinären igen. 

Lilium `Flore Pleno´ - som inte heller har kommit ännu!
Men äter, det gör han! Han har en otrolig aptit, men inte för diettorrfodret. Det gillar han inte alls - och det ska han egentligen äta resten av sitt liv. Men eftersom han förlorat så mycket blod så får han blodpudding och rått kött ovanpå mjuk dietmat. Tyvärr är den mjuka dietmaten så vansinnigt dyr att man inte kan ge honom sån i tid och evighet. Han ska ha 3 små påsar dagligen och dom kostar 11:-/styck, alltså 33:- om dagen! Ja, det är varken lätt eller billigt att vara hundägare - men det är vansinnigt roligt 
för det mesta!! Och vi älskar Santos!!!


8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Kära hjärtanes - stackars lille Santos. Sådana bekymmer han har den lille. Ja, det är ju väldigt tråkigt för er skull också, det är så svårt med sjuka djur... Tänker på er tre och hoppas att det blir bättre med lille S.

Kram

Ölandsvindar sa...

De är ofta upphov till oväntade utgifter och massor av oro. Men man gör ju allt för de små voffsarna. Vad skönt att det verkar gå åt rätt håll! I Sverige har vi en otroligt bra och avancerad sjukvård för våra djur. Jag har ju varit lite i "branschen" och följt utvecklingen.
Kram
Kerstin

gunsan sa...

Stackars Zantos.Så jobbigt det blev för honom.Men han har tur som har en matte och husse som pysslar om honom så fint.Hoppas nu att han läker bra och dessa otäcka stenar försvinner.Håller båda tummarna och skickar tröstekram till dig.KRAM.

Ruben sa...

Vad roligt att läsa att det finns hopp! Det låter ju väldigt positivt att Santos snart är tillbaka i gamla gängor igen! Jag håller tummarna!

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Så skönt att Santos mår lite bättre nu och att du fått sova i din säng igen. Jag håller tummarna för att det har vänt nu och att han ska slippa flera operationer.

Enormt vackra blommor har du fortfarande ser jag!!

Kram, Ingrid

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

På bättringsväg..sköna ord att läsa..ha det..Maria

Anja sa...

Vilka vackra bilder du har tagit Susie!

Jag håller tummarna för Santos! Jag vet precis (visserligen som kattägare)hur oroligt det är när ens fyrbenta älsklingar har det jobbigt.
Snart mår han bra igen och ni får ta i med 'hårdhandskar' när det gäller dietmaten: Santos får inte bestämma maten eftersom han väljer fel!(ska jag säga som aldrig lyckas vara bestämd mot mina katter).
Hälsa Santos!/Anja

mammi sa...

Det är bara att hålla tummarna aå Santos snart blir bra. Tjusiga bilder du visar som vanligt. Själv skall jag lägga in ett foto av ogräshögen jag tog i går, som Daddis hjälpte mig med. Hon viker aldrig från min sida oavsett vad jag gör. Hoppas Santos snart bli bra.
Kramar till er alla 3
från oss alla 3 !!!