KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 13 augusti 2012

VISNING M.M.

Så var årets stora trädgårdshändelse (i alla fall för mig) över för den här gången. Det känns faktiskt lite konstigt tomt - och helt klart en aning trist också! Så här satte vi skylten vid infarten, sen hade vi en skylt nere i vägkorset vid Eksta kyrka också. Men vad hjälpte det när arrangörerna i annonsen i tidningen skrivit Stjärnarve, Klintehamn! Hallå, det är 1,5 mil härifrån och endast vår postadress!! Vi bor i Eksta!!!
Det var faktiskt VÄLDIGT MÅNGA som var på mig och undrade om adresserna i tidningsannonserna. Men det var inget vi som visade trädgårdarna var inblandade i, utan det var helt och hållet Studiefrämjandets/Riksförbundet Svensk Trädgårds fel. Och det var alltså inte bara jag som råkat ut för det, utan även Anders A. som också har postadress Klintehamn men bor i Hejde!
Vi hade dock varit förutseende och satt upp en liten skylt med P på en gran vid infarten och så en skylt på garaget som visade att man kunde stå på gräset där. Vilket utnyttjades!


Och så körde vi ut bilen ur garaget så att Rolle & Santos kunde åka iväg lite senare på dagen utan att vara inparkerade. Dom försvann till Klintehamn för att handla, men dök inte upp igen förrän flera timmar senare. Dom var till goda vänner på andra sidan byn. Rolle är nämligen INTE ALLS intresserad av att vara med på någon trädgårdsvisning
På morgonen var jag lite orolig. Krånglet med adresserna kunde ju betyda att det inte kom några besökare och klockan hann också bli 10.15 innan dom första två dök upp. Det var två trädgårdsvänner nedifrån Sudret; Gustav & Gunvor som jag köpte det fina tulpanträdet och dom två trädpionerna av i våras...och lite annat smått och gott!
Men till min stora förvåning så var det faktiskt hela 106 personer som skrev i "gästboken" (ett antal lösblad vi fått från Studiefrämjandet). Några hann jag inte haffa vid ingången och även om jag senare bad dom att skriva, så vet jag ju av egen erfarenhet att man glömmer så lätt. Speciellt när vi skrivit UTGÅNG på grinden på baksidan. Så det var väl kanske ett tiotal till. Men det spelar ju ingen större roll, det var dock ovanligt mycket besökare hos mig. Fler än hos både Anders och Lisa!
Dom första två besökarna, mina entusiastvänner, hade med sig en trädgårdspresent, ett fint litet träd - en katalpa! En sån har jag länge funderat på att skaffa, men inte kommit till skott. Varför vet jag inte riktigt, men det kan ha berott på att dom jag sett till salu här på Gotland har varit dyra och inte heller så fina!!
I morse valdes alltså en bra plats ut av mig och jag hann bara vända ryggen till så hade Rolle grävt en grop, ställt fram mitt gödselmedel (Osmocote), fylld vattenkanna och skottkärran med jord. Så redan klockan 11.00 var den nergrävd. Den står ganska soligt , 75% av dagen, i lä från dom stora träden och i bra jord. Kan väl inte misslyckas, eller.....!? 
Altanens blommar/gräs är riktigt fina just nu - men min käre gubbe tycker att jag har alldeles för mycket där ute. Anledningen är förmodligen att man måste sopa bort överblommat varje dag för att det ska se fräscht ut! 
 
I lördags, efter det vi klippt lite gräs på morgonen kom det otroligt nog en regnskur. Alltså tog vi ledigt ett par timmar och åkte och hälsade på vänner, som i sin tur rekommenderade en loppis i området.
Så vi besökte den, samt två till, där vi gjorde en massa knasiga och lyckosamma inköp.


Det blev från vänster:

Ett uppläggningsfat/skärbräda för lax med metallhuvud och stjärt. Nytt!
4 rektangulära glasassietter i vitt och svart
4 lite större svarta glastallrikar
1 LP-skiva (Rolle samlar) med rockmusik
1 blomkruka i en speciell favoritform (som jag ska måla i annan färg)
1 "myrdosa" med gift
2 munblåsta glasskålar med röd kant
1 laserverktyg  (Som behövs för att få saker och ting riktigt rakt!)
1 set med bricka, skålar och små bestick för mexico-mat. Nytt!

Alla dom här sakerna betalade vi 180:- för. Snacka om kap!!


 Idag var man ju lite trött och så hade man ju inte så mycket att göra i trädgården. Ja, förutom att vattna som en dåre förstås - med två slangar och två spridare - så på förmiddagen bestämde vi oss för att åka till När och köpa potatis.
Dom har väldans god sådan på ett ställe där och alldeles bredvid ligger odlingen där vi köper våra tomater.
På vägen dit stannade vi till vid den stora "sjö" som grävts av bönderna för bevattning och gick en bit på den uppgrävda vallen!

Efter inköpen av grönsakerna tog vi en runda på Hammaren och på vägen tillbaka så åkte vi ner till Trådsund och gick runt en stund. Man blev faktiskt riktigt badsugen, men det är lite för grunt för att bada här! 
Annars var det riktigt skönt, så vi får se lite senare i veckan om vi tar en badtur någonstans.
Vädret var alldeles perfekt och det fanns inte en människa i fiskeläget, men vem har lust att vada i flera hundra meter innan man kan doppa sig..... 
Men tillbaka till visningen! Det bästa under gårdagen var att alla kom i en jämn ström efter halv elva, så det var nog bara ett fåtal jag inte hann prata med. Önska välkommen tror jag nog att jag fick till, men man vet ju inte - det kan ha varit någon som gick in och ut från trädgården igen lika fort. Det finns ju en del som inte gillar vår trädgårds stil (alla kan ju faktiskt inte ha samma smak). Under hela dagen satt jag ned två gånger, den ena gången i en halv minut, den andra i 2-3 minuter. Jag drack inte, jag åt inte, jag var inte på toa - däremot så pratade jag precis hela tiden! Så det är ju en jäkla tur att man är pratglad!!
Men ROLIGT det hade jag!!!

8 kommentarer:

Ruben sa...

Jag tycker det ser ut som Santos är nöjd med katalpaplanteringen, så den skall nog trivas, växa och bli stor!
Oj, så mycket folk som kom!!! Du måste ha varit dödstrött när de sista gästerna lämnade?!
Vad fint det är i Trådsund!!

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Det var så trevligt Susie och jag är verkligen imponerad av att du kunde räkna in så många besökare.

Det var ju inte lätt för de som inte känner till ön att leta sig fram till trädgårdarna med den dåligt informationen om var de låg.

Dig kände jag ju till och det stod i alla fall Stjärnarve, men Anders Andersson i Klintehamn hade jag ett bestyr och googlande innan jag kom på att gården låg i Hejde.

Hoppas att man bättrar sig till nästa år och att du ställer upp då också, för er trädgård är så trevlig och det ska bli roligt att se hur den utvecklas.

Varm kram, Ingrid

Nora sa...

Va trist med adresskaoset, men vad kul att det kom så många och att du hade en så trevlig dag!

Kram Nora

gunsan sa...

Så roligt att så många hitta trots strulet med adressen.Verkar som att alla haft mycket lyckade öppna trädgårdsdagar.MVH.PS dina fröer är på väg.DS

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Härlig läsning..tur med vädret..men att du kunde hålla dej..;)..från både det ena och det andra..ha det..Maria

Jord under naglarna sa...

Trist med adresstrulet, men wow så många besökare du hade! Grattis!

Ölandsvindar sa...

Vad kul! Vilken lyckad dag! Här har jag gått runt med mina för tillfället två gäster och visat ett och annat. Tyvärr är det så torrt att det börjar bli bruna kanter på en del blad så vi fick slangvattna med vatten från den gamla brunnen. När vi kikade ner var vattennivån inte så hög i den heller. En ordentlig regnskur är efterlängtad.
Kram/Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Milde tider så många besökare, men så kul för dig(er). De hade väl bara lovord att ge dig, hade inte gotland varit en Ö,hade du fått många fler besökare. Det kan du väl säga va tur.Helgen hade ju oxå
ett toppen väder.
Santos står där och undrar om det är han eller nya trädet som är finast. Jag röstar på Santos.
Kram må gott/ Eva