KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 10 augusti 2012

VÄLKOMNA PÅ SÖNDAG!

På söndag är det alltså dags för 1000 TRÄDGÅRDAR och jag hoppas att det åtminstone kommer några (blogg)vänner och bekanta. Bland dom har jag efter tidigare visningar fått höra att dom inte ville komma "och störa". Hallå, vadå!? Det är inte att störa, det är ju bara kul!!
Men...det börjar verkligen bli hög tid för en visning, snart är allt överblommat vilket syns i pallkragslådorna. Det är inte många dagliljor kvar nu!

Crocosimia `Lucifer´
Idag har det inte blivit alltför mycket gjort, det har nämligen kommit en skur då och då - och så trädgårdsgalen är jag inte att jag är ute och donar när det regnar! Nej, då går jag in och sätter mig framför datorn, eller så är det dags att förbereda eller fixa lunch och middag! Men jag är mycket tacksam, idag slapp man ju vattna - förutom alla krukor som står under tak förstås!!

Från vänster: Hemerocallis `Longstocking´,  H.`Big Success´och en mycket vacker okänd! Har inte en aning om vad den heter eller var den kommer ifrån, har aldrig tidigare sett den blomma  - och har varken noteringar eller något minne av att jag har köpt den!!
 Dom här dagliljorna blommar dock fortfarande och bör nog göra det även på söndag!

Till vänster: H. `Sahnebaum´ och till höger `White Rose Memorial´.
Men lite hann man väl med, bl.a. så började jag med att klippa ner en rödblommande ginst som hade lagt sig ner. Och inte nog med det, den hade fula långa kraftiga grenar som var helt kala med lite "rufs" upptill.
 Ja, alltså där dom låg ner och lutade sig över och skymde en massa fina alunrot.
Heuchera `Georgia Peach´
Visserligen täckte grenarna inte några av mina bästa alunrot (som den ovan t.ex.), men jag har inte gillat den här ginsten speciellt. Alltså klippte jag ner den helt, trots att jag vet att den inte bryter på gammal ved.

En av hortensiorna jag tog hem från Holland i våras. Har namnet någonstans.....återkommer!
Nu har jag kollat och det är `Bergfink´!!
Då hittade jag också två överväxta lavendel under ginsten, som inte alls trivts i "långrabatten" på grund av bevattningsslangen. Eller rättare sagt, trivts där alldeles för bra! Dom blir bara långa och rangliga när dom får mycket vatten och dom här hade massor av gräs i sig också. Så det var bara för min gubbe att gräva bort dom, jag orkade inte för dom hade fått ett enormt rotsystem. Samtidigt fick han gräva bort ginstroten också! 
Tyvärr kom inte solhatten `Razzmatazz´ som har 1 (en) blomma i år i fokus, men det blev en rätt snygg bild ändå. 
Så det blev en stor bit av rabatten som blev naken och som jag genast måste fylla med något. 
Men med vad!? 
Ödleblad - Houttuynia cordata `Chamelon´
Jo, under den rödbladiga alunroten som ginsten lutat sig mot så fanns det tre små ynkliga gula alunrot. Dom flyttades och nu hoppas jag att dom fått tillräckligt med plats för att växa till sig. Det hinns ju dock inte med tills på söndag tyvärr! *fniss*
Hydrangea aspera ssp. sargentiana 
På baksidan där det är halvskuggit har dagliljorna och solhattarna kommit igång bra, medan klematisarna sjunger på sista versen. Sammetshortensian blommar för fullt och lyser fint upp i den skuggiga hörnan nedanför altanen!
Alcea rosea `Pleniflora´
Jag har varit tvungen att ta bort alla angripna blad på den underbara stockrosen. Dom såg hemska ut, men blommorna är fortfarande fina - vilket sländan tydligen tyckte också!

Ok, här fick du ett litet smakprov av vad som - förmodligen - blommar på söndag!
HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

13 kommentarer:

Ruben sa...

Skulle gärna komma, om det inte vore så förbaskat långt att åka!! Finns ju hur mycket som helst att se i er trädgård!! Inte minst en rostig traktor! ;-)

Din "okända" daglilja tror jag kan vara 'Sammy Russel'. Jag har den, men jag har nog aldrig lagt ut någon bra bild på bloggen. Det finns en dålig här:
http://rubensrabatter.blogspot.se/2011/07/morgonrutin.html

Ha det gott!
/Ruben

ormbunke sa...

Lycka till med visningen med sol och utan blåst. Tänk om det gick att bara ta ett skutt till dig.Ha de gott i helgen. Kram.

Monica sa...

Ja önskar med att du bodde lite närmare för din trädgård skulle roa mig..Lycka till med Öppen trädgård du med, hoppas vi får bättre väder än idag. kram Monica

Ingrid sa...

Jag ska absolut göra ett försök att komma iväg till dig på söndag!

Kram, Ingrid

Anna Vattenkanna sa...

Jag önskar er och era besökare en härlig dag! Hoppas att många "kommer och stör" :-) Själv ska jag runt här i sydvästra Skåne på söndag. Hoppas att hinna med 8 trädgårdar...

Kram

Rosor och ruiner sa...

Jag skulle gärna tänka mig att se din trädgård igen men det blir nog inte så, vi har en del annat...men jag vet att trädgården är fin så ni andra som är på Gotland - åk dit!!
En Georgia Peach har jag också, men inte så fin som din, och min Razzmatazz har tyvärr dött...trist.
Lycka till nu på söndag!

blommor och kvistar sa...

ojoj så mycket fint!! å hur gärna jag än sku vilja komma å titta på din trädgård i söndag är det tyvärr inte möjligt! hoppas du får många många trädgårdsintresserade besökare!!
KRAM
SUSANNE

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Ha en helt underbar dag på din ö..ha det..Maria

Margot sa...

Önskar jag kunde komma på söndag men jag bor ju tyvärr så långt bort! Lycka till imorgon med härligt trädgårdsväder och många besökare!

samson sa...

Lite för långt "suk"
ha en fin söndag
ha det så bra
maggan

Ölandsvindar sa...

Tänk om båten mellan Öland och Gotland hade gått i år också! Då hade jag kunnat komma en stund. Stort lycka till med din visningsdag nu!
Kram
Kerstin

Anonym sa...

Tack för att vi fick se din fina trädgård idag,och även tack så väldigt mycket för den lilla Ormskäggs plantan.Den är på plats i sitt nya hem i Slite=)
Mvh Bim

Evas Kvarnaro sa...

Så vacker sammetshortensia !Hoppas din trädgårdsdag blev lyckad med många besök. De som kom fick se en
välansad och välskött trädgård.
Ja många blommor drar sin sista suck, så på tiden med en visning.

Må så gott/ Eva