KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 1 augusti 2012

INGEN BADSJÖ

I måndags gjorde vi inte ett endaste dugg i trädgården! Vilket verkligen tillhör ovanligheterna nu för tiden!!


 Istället tog vi det lugnt på förmiddagen eftersom det hade kommit 37 mm regn på söndagen och trädgården behövde torka upp. Sen åkte vi till andra sidan ön och min frissa/väninna i Ljugarn (så nu är man behagligt kort igen) och därefter till tomatodlingen i När och därifrån till potatisodlingen nästgårds. På väg från potatisodlingen åkte vi en annan väg än den vi tar normalt och kom förbi en STOR grävd sjö som vi inte sett tidigare!Tyvärr är det ingen badsjö, utan en vattenreservoar för bönderna i området. Men skönt såg det ut!
Eftersom jag på baksidan av huset har massor av gula och orange blommor, så tänkte jag passa på att visa liter sådana nu. Men...det finns ju dom som inte gillar den färgnyansen så ni får väl snabbt scrolla vidare!

Igår, tisdag, jobbade vi däremot på som vanligt och när vi var klara med dagens tråkiga gemensamma rensande (tänk att vi fortfarande inte fixat alla ställen ännu - det är ju faktiskt augusti nu) så tog jag ett varv med kameran. 
 Men...det skulle man ju inte gjort. Genast hittade jag massor av saker som jag bara MÅSTE fixa! I alla fall till den 12 augusti då visningen är!!


Titta t.ex. noga på den här bilden ovan. Man ser då att det är "något" framför järneken som lutar sig över den rödbladiga alunroten. Det är en förvuxen rödblommig ginst. Och har dom en gång förvedat sig, så går det inte att beskära dom - och det har naturligtvis den här gjort! Men jag ska göra ett försök att först binda upp den, hjälper inte det så beskär jag - och hjälper inte det åker den bort!! 
Här i "stenhörnan" upptäckte jag massor av nyuppkommet ogräs, så när Rolle mitt på dagen åkte in till Hemse, så passade jag på att rensa där - igen!


Även i dom nya "söderrabatterna" så hade det dykt upp en hel del maskrosor och bellis (jag hatar bellis), men det var snabbt borttaget!


Likaså i den nyuppgrävda och nyplanterade delen av rabatten under min "rosfolly" hade det - på bara en vecka - kommit upp en hel del ovälkommet. 


Däremot i mina pallkragsrabatter, där är det nästan inget ogräs alls. Istället så är det ett överdåd av dagliljor. Det här är morgonens skörd!

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Skönt att ni fick en ledig dag i alla fall. Flitiga är väl annars det minsta men kan kalla er för.

Dagliljorna är så fina!!

Kram, Ingrid

gunsan sa...

Ogräs är ett otyg och fort växer gör det.Vänd ryggen åt en rabatt i 5 minuter så kan du ge dig sjutton på att ett nytt tittat upp.Tycker inte jag gör annat än rensar bort.Fast man känner sig ju ganska nöjd ett litet tag i alla fall.Jag gillar dina mustiga färger.MVH

mammi sa...

Om jag inte är helt ute och cyklar, så skrev du nog om pallkragerabatten i Gamla Trädgårdsbloggen, eller hur ?? En kommentar kommer jag ihåg, du skulle ha en öppning på mitten. Satt som en idiot fattade nada, eftersom jag aldrig hört talas om det. Men hos dig är de helt underbara. I höstas köpte vi ett par tre stycken, för att ha till grönsaker. Hittade en kompost som jag total glömt, granarna hade växt över den (ståltråd) I höstas gjordes den i ordning efter konstens alla regler. Men tyvärr så är ju livet inte som förr, har inte gjort ett dugg med dem. Ogräset trivs där !! Hoppas det går tillbaka till det vanliga.
Kram till er.

Högagärde sa...

Så härligt med lite orange.Jag tycker det kan passa såhär i augusti. vilka snyggingar.

Anonym sa...

Den laxrosa dagliljan är underbar! Vilken sort?

Anita sa...

Ni har det så fint i er trädgård. Dagliljorna blev jag helt betagen av. Den stora laxrosa är ljuvlig.

Känner annars igen det där med rensning. Vi har ju fått mycket regn denna sommar och det har ogräset gillat. Som det har växt.

Skönt att ni fick en ledig dag i varje fall. Ha det så bra!

ormbunke sa...

Det är inte lätt att hålla fingrarna borta när man kommer ut i trädgården.Rabatterna har blivit så förstörda av alla störtskurar med bl.a. hagel.Passade på med en rensning i går och nu är det nästan tomt Får beundra dina blommor istället.Ha de gott. Kram.

Anonym sa...

ja det är jag verkligen! vi har inte så mycket dagliljor här omkring (gbg) undrar om den hade klarat sig här? :)