KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 9 augusti 2012

ÅLARVE OCH DAGLILJOR

För några dagar sen så tog vi en prommis i Ålarve, Ronehamn. Det hade varit fint väder på förmiddagen, men när det mulnade på lite så kastade vi oss i bilen och åkte iväg.
Ålarve är ett helt platt naturskyddsområde utmed havet där det anordnats en liten grusväg med några bänkar utmed vägen. Går man sen nästan längst ut på en udde så ligger det vi kallar "dansbanan". Det är ett trädäck med sittplatser och så är det en stor grill. Man kan sen fortsätta över strandängen ända ut till havskanten, men vädret blev bara gråare och gråare.

Eftersom det är naturskyddat får man inte ha hunden lös, men Santos hade inget emot det. Däremot var han väldans nyfiken på.....
...alla gäss som håller till här bland malörten. Dom vet att hundarna är kopplade verkar det som, så dom är inte ett dugg rädda.
Längre ut var det dock en massa skarv på skären, som precis som i Stockholms skärgård hade förvandlat naturen till ett månlandskap där buskar och små träd hade dött på grund av all fågelavföring.

Vi fick dock skynda oss tillbaka till bilen, för det började dugga lite. Och det blev värre och värre men vi hann precis tillbaka till bilen innan vi var genomblöta. Det är ju inte så kul, i alla fall inte när man ska handla i matvaruaffären på vägen hem. Annars är ju regn som jag brukar säga; Bara vatten!
Väl hemma igen så upptäckte vi att inte hade det kommit något regn här inte, så det var bara att sätta igång och vattna!!
På baksidan har det börjat blomma ordentligt i "gräs-och bamburabatten"! I mitten syns den gul- och flikbladiga rönnsumaken `Tiger Eye´ som inte ska ge lika många rotskott som den vanliga flikbladiga (som jag har på andra sidan garaget). 

Den här lilla plantan av Houttuynia cordata `Chameleon´ - alltså brokbladigt ödleblad - har självsått sig under en av klematispiedestalerna - och den får ju naturligtvis växa kvar.
Den självsådda fjärilsbusken bakom garaget som var enormt stor tills i våras, då det visade sig att den hade frusit, klippte jag ju ner så det nästan inte var något kvar. Men den har nu växt upp lite och blommar fint.

Klematisblommorna på både Victoria och Niobe (den ovan) vid ingången har börjat falla. Hoppas det finns några kvar tills på söndag!
Likaså dagliljorna i pallkragarna börjar se lite ynkligare ut, men jag tror att det ska finnas åtminstone några kvar. Det här ovan är American Revolution.


Berlin Red Velvet

Bella Lugosi


Nordic Light


Swallowtail

Ocean Rain


Showy Mountain

Queensland


Berlin Lermon Crepe

När jag ser en del av mina dagliljor så här på bild så tycker jag naturligtvis att Queensland är väldans fin. Men i verkligheten är det nog Nordic Light jag gillar bäst - av dom här alltså!
Och till slut en blomma som INTE ska blomma nu, utan i maj och som dessutom INTE ska vara vit utan blå!6 kommentarer:

ormbunke sa...

Vilken härlig utflykt trots regnet. Och sen komma hem till en underbar trädgård. Vilka underbara dagliljor. Hos mig är det dåligt med blomningen. Fick åka till blomsterhandlen i dag för att kompletera lite. Bropasset har min dotter och sen kan vem som helst låna det vad jag förstår. Ha de gott. kram.

samson sa...

Dagliljor är så fina
härlig utflykt ni varit på
min fjärillsbuske frös bort i vintras lite tråkigt eftersom det var en självsådd från koloni men tog ett par stisklinga i våras på busken på kolonin så om jag har tur kanske de klarar sej,
tack för att du varnade om klöverplantan så i nån rabatt hammnar den inte utan tänker plantera den i nån stor kruka eller bunke
hoppas det blir fint väder på Söndag
ha det så bra
maggan

Margot sa...

Intressant utflykt med fina bilder! Ser så härligt ut i din trädgård och vilka vackra dagliljor, den ena finare än den andra!
Ha det gott!

gunsan sa...

Susie.
Jag skulle vilja ha frön från en av dina solhattar om det går.Den som är röd och lite orange.Och den är fylld och lite rufsig.Ska spara lite mer vallmofrön innan jag börjar skicka ut så det blir en bra blandning.Och när jag skickar så kommer det med ett kuvärt med mitt namn och adress plus porto på.Så vill jag gärna ha din adress.Kram.

Anita sa...

Blev också störtförälskad i Queensland. Du har verkligen förevigat den fint. Alla dina dagliljor är helt underbara. Nu håller jag tummarna för att det blir en lyckad dag imorgon.

gunsan sa...

Här kommer min adress.
Gunborg Uhno
Trålgatan 4
61331 Oxelösund.