KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 16 juli 2012

VÅRA HEMLIGA SMULTRONSTÄLLEN

Idag kommer jag inte visa en enda bild från trädgården. Anledningen är att jag har en del andra, betydligt vackrare bilder, att visa. Det är från våra två senaste excursioner i naturen här på Gotland!!

Det börjar med ett ställe inte långt från oss. Man åker in en liten skogsväg och efter en stund så kommer man fram till en naturlig P-plats på en klint (bergskant) ovanför en liten sjö.
Det här stället var tidigare en naturlig orörd badplats, men med tiden så hade stranden försvunnit och träd ramlat ner i vattnet. Det var också väldigt igenväxt, en plats där man absolut inte ville bada!

Så för några år sen läste vi i den lokala tidningen att pengar avsats till att fixa till badplatsen. Vi har varit där varje år men inget har hänt, så vi trodde naturligtvis att det var likadant i år!

Så snacka om att man såg ut som en fiollåda i ansiktet, när vi för några dagar sen åkte dit för att ta en prommis med Santos och upptäckte den här fantastiska bryggan med en liten badstege. För oss som inte gillar att gå i där det är sand är det ju helt perfekt - och dessutom så nära. 

Tänk att få bada en ljummen sommarkväll i en varm sjö som har massor av näckrosor. Kan det bli bättre!
Konstigt nog var det inte en kotte på plats den här dagen. Visserligen var det lite molnigt men det var varmt och hade jag varit barn så hade jag helt klart varit där precis hela dagen!

Alltså blev det inget badat för oss då, vi hade ju inga badkläder - eller framför allt inget att torka oss med. Kläder hade man väl alltid klarat sig utan!
Men otroligt vackert var det och även Santos fick njuta, utan både koppel och skyddskrage!

Naturen runt vägen till och från är inte så dum den heller. Tyvärr syns inte den vackra blåelden så bra - men det fanns massor!
Idag gick jag ut i trädgården redan klockan åtta för att hinna med att klippa gräsmattan och rensa och ta bort vissna blommor och.....
Sen gick jag in igen vid tolv, gjorde iordning lunch som intogs på altanen. Sen så gick Rolle ut och rensade och kantskar en bit av "långrabatten" (vi blir nog aldrig klara med den) medan jag gjorde mig iordning. 
Så åkte vi iväg på en "liten" biltur. Vi landade bl.a. vid ovanstående ställe där vi brukar ta den vänstra vägen och komma tillbaka den högra. Brukar ta en halvtimme ungefär, alltså en perfekt hundprommis! Det var dock första gången vi såg att det kommit upp en liten skylt!!

När man har gått halvvägs så kommer man till den här grävda dammen. Normalt sett är det aldrig en människa här, men med den där skylten uppsatt så lär det väl bli lite fler.

Och mycket riktigt, vi hade precis kommit tillbaka till bilen när det kom en bil som körde in skogsvägen vi just lämnat. Det är faktiskt första gången vi råkat ut för det!


Hoppas verkligen dom uppskattade vad dom fick se!
11 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Vi sitter hela min familj och
beundrar dina urtjusiga foton.
Det är dottern Madelen Stellan
Vendela 13,Ellen 11, tjejerna är oxå fotointresserade, de fotar väldigt mycke, naturen o blommor
och annat smått och gott.
Alla blev helt imponerade.
Nu vill vi alla åka till Gotland.
Dottern undrar om det finns en
Mari Jungstedts runda (kriminal-
deckare). Nästa år så kommer vi.

Må gott och njut i vackra Gotland
Hälsn./ Eva

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad ni kan skatta er lyckliga som har såna smultronställen att åka till!
Den lilla badplatsen ser jättehärlig ut och så fint med näckrosorna i både sjö och damm.
Ha det gott. Kram, Ingela

mammi sa...

Helt otroligt va vackert. Såna ställen lär vi inte hitta häromkring.
Ha de så gott
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Fina små vatten med näckrosor. ni har då mycket fin och omväxlande natur där i krokarna - härligt får både två- och fyrbeningar. Skönt att Santos verkar ha repat sig från op.

Kram

Ingrid sa...

Så fina ställen du hittat!

Näckrosdammen vid Tippsarve var väldigt fin.

Härje Hallgren har ju näckrosor i dammen längs vägen vid Mulde Fritidsby, men de näckrosorna är vita och det är ju inte riktigt lika snyggt.

Tack snälla Sussi för att du lagt ner möda på mitt/vårt växtproblem. Jag hoppas kunna klura ut vad det är för något.

Kram, Ingrid

gunsan sa...

Å så vackra bilder du bjuder på idag.Näckrosorna är ju underbara.Och den badplatsen ser ju mysig ut.En sådan skulle inte vara så dumt att ha i närheten.Då skulle det bli massor med dopp i det blå.Ha det gott.Kram.

Anja sa...

Underbar natur ni har tillgång till.
Natur och trädgård är egentligen väsensskilda även om många har naturen som förebild.
Den gotländska naturen, i likhet med den öländska (då tänker jag på Stora alvaret) är miljöer som lämnar djupa spår i ens 'själ'.
Men, vilken tur för mig att jag har 50 meter till en näckrossjö med en liten sandstrand också - annars skulle jag smällt av av avund;)))!
Och! Tack för titten! Det var länge sedan sist - ömsesidigt;)!/Anja

Ölandsvindar sa...

Man hittar nya små smultronställen då och då. Senast hittade vi en ny liten "sjö" i skogen. Det är nog en markägare som dämt upp och skapat en kräftsjö men vackert var det ändå. De röda näckrosorna är väldigt lika mina. I går blommade fyra stycken samtidigt i min lilla damm. Jag kanske skulle peta ner en vit också. Jag sätter det projektet på kölistan.
Kram
Kerstin

Margot sa...

Jag säger bara, Wow, vilken underbar natur du har i din omgivning! Underbart vackert! Ett besök på Gotland ligger definitivt på önskelistan för framtiden! Kollade in ditt förra inlägg som jag missat och bara njutit av bilderna från din underbart vackra trädgård, förstår att du inte vill lämna den för att åka till storstan! härligt att Santos mår bra! Skönt att det är härligt sommarväder hos dig, här hinner jag bara bli överlycklig att solen skiner så jag förhoppningsvis ska få något gjort i trädgården, så kommer det en ordentlig regnskur igen och allt är plaskblött, sååå trött på regnet!
Ha det gott!
Kram

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Vilka ställen du visar..att ta hand om vår vackra natur är så viktigt..skönt för Santos att vara utan krage..ha det..Maria

Rosor och ruiner sa...

Vilka härliga smultronställen ni har alldeles när er! Så fint dom har gjort där med bryggan o allt! Förstår att ni kommer att åka tillbaka dit, med badkläder förstås!