KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 4 juli 2012

STEN OCH TRÄDGÅRD

Gårdagen - och kanske framförallt kvällen och natten - är äntligen över. Operationen gick bra, men...Santos mådde inte speciellt bra efteråt. Trots att han fått morfin och därför inte hade så vansinnigt ont, så var det riktigt  jobbigt för honom.
Han gnällde, pep och var orolig ända fram till fyra i natt. Då som först fick han nämligen komma upp och sova i sängarna hos oss. Innan dess så blödde han så mycket från såret. Väl uppe så kröp han ihop - så gott det gick med tratten runt huvudet - och så somnade han gott. Och även matte fick äntligen sova. Sen tog husse hand om honom i morse och nu är han faktiskt mycket piggare!


Så här såg stenarna ut som opererats bort. Det var naturligtvis den största som förorsakat att urinblåsan var nästan helt blockerad. Förstår verkligen att han haft ont. Veterinären berättade också att han var väldigt sårig och inflammerad i urinblåsan, så det kommer förmodligen blöda en hel del efteråt - och det gör det. Vi har små blodtroppar precis överallt, men sånt får man ta när man har djur. Men...nu kan han kissa ordentligt! Underbart!!

Bilden längst ner till höger visar Rolles egenhändigt uppdragna kastanj - som han är enormt stolt över!
Jag tror faktiskt att det var den som gjorde att han fått ett visst trädgårdsintresse. I alla fall så började hans "jobb" i trädgården med den!!

Här är det bredbladiga gräset - Astelia chathmatica `Silver Spear´ - som jag köpte i Skåne i våras med en brokbladig silverbenved - Euonymus fortunei var. radicans `Emerald Gaiety´- jag flyttade hit. Båda gillar torka och sol, vilket passar mycket bra eftersom det är precis vad det är här på södersidan!

Sen har som sagt rosorna börjat blomma och även om det hittills inte varit så där riktigt överdådigt - som man gärna vill - så finns det massor av knopp överallt på dom.Idag måste Rolle och jag turas om att vara ute i trädgården. En måste nämligen hela tiden se efter Santos så att han inte krafsar av sig tratten och kommer åt såret. Så fort vi går ut för prommis så tar vi dock av tratten, men då måste vi ha konstant uppsikt så då kan man inte göra något.
Men Santos har legat i solen på altanen och stekt sig när jag åt frukost och det gick gillade han. Numera äter jag bara en liten skål med youghurt (med tesked) och så läser jag för att det ska ta riktigt lång tid. Och gillar man otäcka deckare så kan "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft verkligen rekommenderas!


9 kommentarer:

Ruben sa...

Stackars Santos, vad han måste ha haft det ont emellanåt. På era fantastiska prommisar har han förstås haft annat att tänka på, som tur är. Det bästa med det hela, är att ni är sådana vana hundägare, så ni vet precis hur ni skall göra! Mysigt det ser ut i din "läshörna"!

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Å den sista bilden på er altan.Såååå fint.Tänk om man kunnat få gubben lite mer intresserad av att göra lite mysigt.Men det är som det är.Men man kan ju drömma.
Så skönt att Santos blivit av med den stora stenen.Nu ska han bara läka så har ni nog en pigg och glad vovve igen.

Christina sa...

Stackars Santos! Hoppas han han blir snabbt bra! Visst är det oroligt när ens djur inte mår bra!/Lila-Christina

Rosor och ruiner sa...

Vad skönt att han är återställd, även fast det är jobbigt efter operationen. Vår tik vägrar att äta och dricka med kragen och hade så ont i går...tydligen gör operation vid juver extra ont, vad vet jag...
Jo, det går bra att blanda hundarna och katterna, hundarna "vet sin plats" om man säger så och har aldrig gjort nåt, o inte katterna heller, så hittils har det gått bra! Det är väl min minsta katt, Myzan som varit mest "på" hundarna och mest orädd, men de brukar bara titta på henne, åtminstone de stora, valpen är ännu väldigt nyfiken och kan nog jaga henne ibland..

Margot sa...

Skönt att operationen gick bra, förstår att han måste haft ont med den stora stenen!Ser så fint ut i trädgården och den sista bilden är helt underbar, så fint ni har det!
Ha det gott!

Ninne sa...

Så är Ni opererade bägge o det är väl härligt att allt är på rätt väg. Du får ge lille tappre Santos en extra puss från mej, och så får Ni fortsätta MYSA gott på den fina altanen. Stor Kram

Ölandsvindar sa...

Skönt för lilla vovven att bli av med den där stenbumlingen! Och du , vilket bra bantningstips. Om jag börjar äta allt med tesked kan jag hålla på från morgon till kväll och ändå bara få i mig hälften så mycket.
Kram
Kerstin

Veronica sa...

Skönt att det gått bra för både honom och dig! Det är trdition för mig att alltid läsa ett par svenska deckare under semestern och en av årets är inköpt men inte påbörjad!
Har ni en ruin på tomten??

Kram

Evas Kvarnaro sa...

Vad bra att det värsta är över för vovven Santos, lille stackare, men gott at kunna pnka som en hund igen
Vad gott att det så sakterliga blir "folk" av dig oxå Susie.
Du måste väl redan "tappat kilon"

Må så gott alla tre / Eva